3 aylık bebekte makatta çatlak için ne uygulanabilir?

3 aylık bebekte makatta çatlak için ne uygulanabilir? Teşekkürler

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
10
10 CEVAP

Saadet Gülü hnm çatlak olduğunu Dr'mu tespit etti? Üç aylık bebekte (hele anne sütüyle besleniyorsa) bana ilginç geldi. Nasıl anladınız?

M

Evet mine hanım doktor tespit etti. Daha 9 günlükken başlayan ve 2,5 hafta süren ağır bir antibiyotik tedavisi aldı. Zannediyorum ilaçların yol açtığı bir hasar

Saadet Gülü 6 yıl

peki tedavi süreci için Dr ne önerdi ?

Mine Baynurlar 6 yıl

Hiç bir şey. Yani biraz karambole geldi. Başka sıkıntılar da vardı sonra gastroya sevk edildik falan çatlak meselesini doktor bir kere söyledi ama ne ben üstünde durabildim ne de o bir tedavi önerdi

Saadet Gülü 6 yıl

tuvaletinde kan oluyor mu ? Yaparken çok ıkınıyor mu, günde kaç sefer büyük tuvaletini yapıyor ?

Mine Baynurlar 6 yıl

Çoğu zaman Günde iki kere. Kan oluyor bazen ama alerji mi çatlak mı bilemiyorum. Çok ıkınarak ve ağlayarak yapıyor tuvaletini de gazını da

Saadet Gülü 6 yıl

Saadet Gülü hnm Öncelikle müdahale etmeyin. Yani fitil falan vermeyin. Her sabah bir çay kaşığı saf ve doğal zeytinyağınız varsa içirin. Baharatlı ve Kabızlık yapacak gıdalar bir süre tüketmeyin. Kantaron yağınız güvenilir ise popoya sürebilirsiniz. Sabah akşam 10dak ılık suda oturur şekilde elinizde tutarak bekletebilirsiniz. Islak mendil sakın kullanmayın. Ömer beyden yırtık çatlak kremi alabilirsiniz.

Mine Baynurlar 6 yıl

Çok teşekkürler mine hanım. Kantaron yağım ev yapımı. 3 aylık bebeğe zeytinyağı içirilebilir mi? Hatta zeytin sütü var evde.

Saadet Gülü 6 yıl

yeni doğan prematüre bebeğe önerildiğine göre verilir içiniz rahat etmezse yarım çay kaşığı verin. İlaçlardan zararlı değil emin olun. Siz yoğurt ve kefir tüketirseniz probiyotik için fayda görürsünüz inşallah. Allerjik bi durum yoksa. Bu arada ıkındığı ve yapamadığı zamanlarda sık sık karnına ılık havlu/tülbent koyun, sık sık göbek ve bağırsak masajı yapın. Gaz çıkarma işlemini uzun tutun. Sık sık ılık banyo yaptırın.

Mine Baynurlar 6 yıl

zeytin sütünü duymadım hiç. Zeytinyağı konusunda endişeniz olmasın. Kızım 7 aylık doğdu ve yoğun bakımdan çıkıp eve geldiğinde mümkün mertebe hep verdim. Doğal mineral daha ne olsun

Mine Baynurlar 6 yıl

Zeytinyağının verilebiliyor olmasına sevindim çünkü bağırsaklarının onarıma ihtiyacı var antibiyotik sonrası. Peki yağı ısıtıp asitini almaya gerek var mı?

Saadet Gülü 6 yıl

orasını bilmiyorum işte. Ben o zamanlar doğal olduğuna inandığım bi zeytinyağı kullandım. Isıtma olayını bilmiyordum. Bu arada verilip verilmemesinide şöyle anlatayım; Arkadaşım erken doğum yaptı küvözde yattı epey. Çıkacağı dönemde Dr bunlara bi ilaç almalarını söyledi. Hiç bi eczane stoğunda bulamadılar, çokda pahalı bi ilaçtı. Başka bi Dr'a danıştıklarında "o zaten bebeğin ihtiyaç duyduğu mineral ve vitamin içeriyor. Hergün bir çay kaşığı zeytinyağı verin daha doğal ve faydalı" demiş. Sonrasında bende erken doğum yaptım bebiş eve çıkınca bende başladım. Son birşey, kan damlası kullanıyorsanız mutlaka kesin.

Mine Baynurlar 6 yıl