3 farklı sunucudan birinde login olunca diğerlerinde de login olmasını nasıl yapabilirim?

pazar pazar güzel bir soru sorayım. Şimdi 3 ayrı sunucuda 3 ayrı sistem var. Şimdi 1 inci sunudaki sisteme yada bu 3 ünden her hangi birinde kullanici login olunca dierlerinde tekrar tekrar login olmamasını nasil sağlarız. Lütfen yorumda şu olabilir gibi yapabilirsinden çok yöntem bu veya ben böyle calıştırıyorum gibi cevaplara ihtiyacım var. Aklımda bir yöntem var fakat biraz dolaylı bu yüzden en son onu yapacagım. Herkese iyi pazarlar.

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
18
18 CEVAP

session tutma, token ile hallet işlerini, token içerisinde ip datasınıda tut ki token çalınma ihtimaline karşı bir nebze önlem almış olursun.

Kurgun bence şöyle olmalı;

Herhangi sunucu üzerinden login olan bir user olsun. Kullanıcı logini başarılı ise sunucun kullanıcıya bir token gönderir. Bu token içerisinde ip, kullanıcı_id belki isim gibi bilgileri taşır. Token'ı sessionda tutmak yerine localStorage'de tutabilirsin. Kullanıcılardan gelen her işem için token'ı kontrol edersen login olup olmadığını diğer sunuculardada anlarsın. Ancak token'ın geçerli olduğunu sorgulatmak için ortak bir yapıya ihtiyacın olacak. Sunuculardan herhangi birinde tokens adından bir tablon olsun. Diğer tüm sunucuların token aldığında kontrolünü yapmak için (halen geçerli mi diye) bu ortak db'ye bağlanabilir.

Veya token içerisinde başlangıç tarihi dibi bir değer atarsın, sunucun token'ı aldığında ortak db'den sorgulamak zorunda kalmaz token tarihini kontrol eder. İyi bir şifreleme kullanırsan problem yaşayacağını zannetmem. Ancak kurgunu çok sağlam yapmalısın

E

+1 katılıyorum. Ayrıca LDAP ile çözebilirsen çok daha şık olur

Emre Başdoğan 6 yıl