4 ayak üstünde hareket etmek denge ve hız açısından avantajlıyken neden iki ayak üstüne evrildik?

Arkadaşlar A9 kanalını izliyodum evrimle ilgili belgesel vardı orda diyo ki 4 ayak üstünde yürümek denge ve hız açısından her zaman için 2 ayak üstünde yürümekten daha avantajlıyken neden maymunlar 2 ayak üstünde durmaya başlasınlar diyodu bana mantıklı geldi bilgilendirir misiniz beni

Ö
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
21
21 CEVAP

Yaşadıkları bölgedeki ağaçların doğal olaylar sebebi ile yok olmasının ardından uzun otlu alanda yaşamak zorunda kalmışlardır. Bundan dolayıda önceden korunmak için kaçtıkları ağaçlar olmadığından gelen yırtıcıları görebilmek için 2 ayak üstünde durmaya başlamışlardır.

M

Mirketler gibi

Oğuz Bahceci 6 yıl

neden hala tek hücreli var sorusunun cevabı nedir peki

Muhammet Veyseli 6 yıl

Muhammet Veyseli Çünkü bakteriler dünya üzerindeki hayatta kalma yarışındaki en başarılı varlıklar. Dünya üzerinde yaklaşık 5x10 üzeri 30 bireyleri var. Evrim süreci tek doğru bir çizgi değil. Her bir hücreli varlık farklı bir şey denedi ve ya hayatta kaldı yada yok oldu. Bir ağacın dalları gibi. Peki bakteriler bukadar başarılıysa insanlar neden var? Cevabı ise çok basit ; tek hücreli başarılı canlıları yemek yine başarılı stratejilerden biridir. Onları yemek için büyümek gerekir.

Mustafa Dobooğlu 6 yıl