6 aydır bir şirkette sigortalı olarak çalışıyorum askere giderken tazminat alma hakkım var mı?

arkadaslar 6 aydir sigortali olarak bi sirkette calisiyorum kasim ayinda askere gidicem tazminat alma ihtimalim var mi? Bilgisi olanlar bi yardim edebilir mi tşk.

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
12
12 CEVAP

İşten çıkartılırsan ihbar tazminatı alabilirsin sadece. O da 15 günlük. Bu kadar hazır para peşine düşmek de tembelliğimizin en açık göstergesi. Vay ki halimize ne vay.

H

hazir para mi? Hak diyoruz biz buna ve benm haberm yoktu al birakma sirkete dediler ondan arastryorum

Selcuk Canan 5 yıl

Haklarını iş akdinden öğrenebilirsin. Tazminat ile ilgili gerçek bilgilere de sgk üzerinden çok rahat ulaşabilirsin. Araştırmaktansa basit olana yönelmek de ispat ediyor bir şeyleri. Tazminat vermemek için işverenler ne kadar çaba sarfediyor, biliyor musun? Senin askere gideceğin tarih belli. Sen bunun bilgisini vermediğinde işyeri senden ihbar tazminatı talep ederse ne yapacaksın? Haklarından önce sorumluluklarını araştırırsan sorduğun sorunun cevabına da ulaşırsın.

Harun Karameşe 5 yıl

bizde tazminati almak icin caba sarfedicez iste askerligim tecilliydi yani belli degildi sonradan bozdum tecili yani bile bile ise aldilar belgeli hepsi bodozlama girmedik ise

Selcuk Canan 5 yıl

Sen işten çıkış tarihini belli bir süre önceden bildirmen lazım. Tecili bozdurmak senin insiyatifin. Kendi tercihinin cezasını işverene kesmek ilginç. Umarım(!) başarırsın

Harun Karameşe 5 yıl

zaten yarin cikiyorum demedim kasimda gidicem askere 15gun once bildiririm. Sagol iyi dileklerin icin

Selcuk Canan 5 yıl