Adalet nedir?

Asırlardır filozof ve düşünürler adalet kavramı üzerinde kafa yormuslardir. Sosyal varlıklar olarak, toplumsal düzeyde bir arada yaşamak için adalete ihtiyacimiz vardır.

Adalet nedir? Adalet kavramı üzerine kendi görüşlerinizi belirtirmisiniz...

com-deb6l1bda4dt4w8q1t2t.jpg
T
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
17
17 CEVAP

Adalet demek korku demek. Çünkü insanları özgür bırakmaya başladığın zaman en saçma fantezilerini hayata geçirmek için birçok süslü laf ile bu düşüncelerini bezeyeceklerdir.

S

Belki bu dediğin olmayacak. İnsanlar kısıtlı olduğu durumlar için bu tepkiyi gösteriyorlar. Serbest olsa belki dönüp bakmaz bile

Tahsin Eranıl 6 yıl

Sevgili arkadaşlar, adalet etik bir değerdir. Ahlak gibi vicdan gibi. Siz uygarlığın hangi merdivenindeyseniz oraya uygun düşen adalet kurallarına uygun düşünürsünüz. Örnek: Ortadoğuluysanız farklı, And dağları hıristiyanıysanız farklı, protestan yani İngiliz, Alman, hollandalı hırisyiyanıysanız farklıdır. Yani adalet bedevadan insanlara bahşedilmiş bir ulufe değildir. Uygar bir toplumsanız adaleti hakediyorsanız kendiniz kurarsınız. Tek adam diktatörlüğünü benimseyen toplumların adalet hakkında söz söyleme hakları yoktur. Onları uygar toplumlar felsefi olarakta, sosyolojik olarakta ciddiye almazlar. Oradan gelen vaazlara çüplükten gelen kötü kokulu esinti gibi burunlarını tıkarlar.

Mehmet Sernades 6 yıl