Ağızdan yağ çekme nasıl yapılır?

Yarından itibaren ağızda yağ çekme (oil pulling) yapmaya başlıyorum. Detox etkisi yüksek bir yöntem! Belki benimle birlikte başlamak isteyenler olur. Ağızımız milyonlarca bakteri ve toksinin bulunduğu bir ortam ve sabahları yapacağımız yağ çekme işlemi, gece boyu çoğalan tüm bu toksinlerin ağzımızdan hızla uzaklaştırılmasına olanak sağlıyor. Bu yöntem ağızda veya lenf sisteminde yaşayan bakterileri, toksinleri ve parazitleri uzaklaştırmaya yardımcı olur. Tükürüğünüzün de yardımıyla bütün bu istenmeyen maddeler atılır. Sabah uyanır uyanmaz, hiçbir şey yiyip içmeden bir yemek kaşığı hindistan cevizi yağı veya zeytinyağı ile yapılıyor. Ayçiçek ve susam yağı ile de yapılıyormuş ama ben organik, soğuk sıkım hindistan cevizi yağı ile yapacağım. Bir yemek kaşığı yağı ağzınıza alın ve dişlerinizin arasından geçirin. Dilinizin yardımı ile uygulamaya destek verebilirsiniz. Çalkala çalkala Başlangıç için 5 dakika öneriliyor. Sonradan 15-20 dakika uygulanmalı. Ömür boyu uygulanabilir. Dönemsel olarak 45 gün uygulanıyor. Maximum fayda için şimdilik 45 gün uygulayacağım. Sonra ömür billah devam Yağın rengi süt beyaza dönüşüp sıvılaşıncaya kadar uyguluyoruz. Yağın rengi az değişti az toksin var veya çok değişti çok toksin var diye bir şey yok. İşlem sonrasında ağızdaki yağ bir mendile tükürerek çöpe atılacak. Kesinlikle yutmayın. Bitince dişlerinizi florürsüz diş macunu ile fırçalayın. Sonra kahvaltı Bu Yöntem arınma amaçlı veya mevcut rahatsızlıklara karşı uygulanan bir metod. Düşük bağışıklık sistemi, ağız içi yaraları, halsizlik, mide/bağırsak sorunları, cilt hastalıkları, detoks, ağız kokusu, diş eti sorunları, astım ve alerji rahatsızlıklarında fayda sağlanmış. Bizlere de şifa olsun

com-fdjroe1pfdgvamqckwo3.jpg
M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
61
61 CEVAP

Ekmek ve şekerli şeyler, pastorize süt veren diyetisyenler var bir de glutensiz sekersiz probiyotik ağırlıklı beslenme öneren nadir diyetisyenler, florurlu dis macunu zararlı değildir diyen diş hekimleri var bir de florürsüz diş macununun önemini ne gibi hastalıklara yol açtığını anlatan diş hekimleri... Bu ve bunun gibi bir sürü örnek verebilirim. Hepimiz bilinçsiz doktorların gereksiz antibiyotik yüklemesi, yanlış ilaç kullanımı veya yanlış teşhis, yanlış yönlendirmeler gibi birçok nedenle bağırsak floramızdan olduk. Şimdi düzeltmeye çalışıyoruz. Bu noktada herkes bir şeyi denemeden iyice araştırmalı, aklına yatıyorsa yapmalı diye düşünüyorum."

M

ben de aynen böyle düşünüyorum. Açılın ben diş hekimiyim, amalgam zararsız, oilpulling zararlı demek komik oluyor. O devirler eskide kaldı, artık hepimiz okuyoruz. Amalgamın zararlı olduğunu gösteren kaynak da var, zararsız olduğunu gösteren de. Nihayetinde bu kaynakları da yazanlar insan. Tıp değişmez bir bilim değildir, sürekli yenilenir, güncellenir. İlla en doğrusunu o mesleği yapan bilecek diye bir şey yok. Şu devirde hala az az sık sık beslenmeyi öneren iç hastalıkları uzmanları, diyetisyenler var. Onları da mı dinleyelim yani.. Herkesin kendi aklı fikri var, oku araştır, farklı görüşleri karşılaştır, son kararı kendin ver, benim fikrim bu yönde.

Ezgi Domaç 6 yıl

Eğer bilinçlenmek istiyorsanız pubmed googlescholar gibi "gerçek" bilimsel makalelerin olduğu platformlardan okuyunuz, bunları okumanizdan cok memnun oluruz. Elbette tıp bilim sürekli yenilenir. Kusura bakmayın ancak bunu sizden daha iyi takip ediyoruz. Alın bilimsel makale diyip hic bir dayanağı olmayan sitelerden atıfta bulunmuyorum. Bu makaleler iki insanın gözlemine dayanmıyor, kanıta dayalı olmayan hic bir makalenin geçerliliği yoktur. Bilinçsiz doktorlukla ithamda bulunduğunuz insanlar insan fizyolojisini sizden çok daha iyi bilirken nasıl bir cesaretle bu kadar rahat yargıya varabiliyorsunuz? Florun zararli olduğunu savunan tek bir dis hekimi bulun ne olur!

Ipek Uygur 6 yıl

bilimsel makale sitelerini çok sıkı takip edip de amalgamın zararlı olduğunu düşünen doktorlar da var. Pubmed deki makaleler arasında az az sık sık beslenmenin olumlu olduğunu kanıtlayan makale de yer alıyor, iki öğün aralıklı beslenmenin iyi olduğunu kanıtlayan makale de yer alıyor. Hangisine inanacağız? 2*2=4 dür gibi bilgiler değil ki bunlar net bir kanıtı olsun. Bugün biri çıkıp doğru olduğunu kanıtlıyor, yarın biri çıkıp yanlış olduğunu kanıtlıyor. Bilimsel makalelerdeki tüm bilgiler doğru olsaydı bütün makalelerdeki görüşler aynı doğrultuda olurdu ama maalesef öyle değil..

Ezgi Domaç 6 yıl

hanimefendi beslenme benim alanım degil yorum yapmam dogru olmaz. Ancak varsayımlar söylemler yerine kanit gösterin bana. Var mi tarifinize tam uyan bir dis hekimi? Saglik alaninda epey deneyimliymis gibi konuşuyorsunuz ancak ne uzmaniydiniz göremedim

Ipek Uygur 6 yıl