Alan dışı yüksek lisans yapmak kendi alanında yüksek yapmak isteyen kişilere karşı bir haksızlık mı?

Merhabalar arkadaşlar. "İngilizce bölümü mezunu bir arkadaş" Tarih alanında yüksek lisans eğitimine başladı, 1 yıllık .. "bilimsel hazırlık programı" ile toplamda 3 senede yüksek lisans eğitimini bitirecek ve devam eden süreçte Tarih alanında akademisyen olabilecek. Şimdi sorarım size bu noktaya 1 yıllık eğitimle gelinebiliyorsa biz neden 4 sene gecemizi gündüzümüze kattık? Bu işin bir mantığı var mıdır? Varsa aydınlatırsanız müteşekkir olurum.

M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
17
17 CEVAP

Muhammed Atakuman usülsüzce yapılan herşey malesef bir ahlak ve vicdan meselesidir. Y.lisans sizi hiçbir konuda uzman yapmaz. Önemli olan doktoradır. Ancak burda çok önemli noktalardan biri yabancı uyruklu öğrencilere tanınan haklardır. TC vatandaşı öğrencilerin önüne geçen haklara sahip oldukları için bu tür adalet sıkıntılarından çözülmesi gerekenlerden biridir. Uluslararası sisteme gelince bu üllede belli noktalara gelmiş olan kişilerinin en az yarısının bu sistemin kapısından içeri bile girebilecek nitelikte olduğunu sanmıyorum.

E

emel hanım, yabancı uyruklu öğrencilere açılan kontenjan TC vatandaşlarına açılan kontenjandan aynı olmuyor. Genelde 2-3 kişilik kontenjan açıyorlar. Değerlendirmede de farklı bişey yok yabancı dil dışında. Yabancı uyruklulardan yabancı dil olarak türkce talep ediliyor, sizden ise ingilizce vb. Yani anlayacağınız sizin kontenjanı yabancı uyruklular tutmuyor.

Şamxal Reyha 5 yıl

bizim kontenjanı tutmalarından bahsetmiyorum. Nereye giderseniz gidin o ülkenin dilini bilmeniz gerek evet ama literatür ingilizce ağırlıklı diye dil bilme zorunluluğu konuyorsa bu sadece Türkçe ile sınanmamalı. Ayrıca ales sınavına da girmiyorlar.

Emel Tohum 5 yıl

Yabancı uyruklu öğrenci olarak Ales sınavına da girdim 77.8 puanım var

Şamxal Reyha 5 yıl

Ayrıca araştırma yapacak kadar ingilisce de biliyorum

Şamxal Reyha 5 yıl

biz de araştırma yapacak kadar biliyoruz desek kabul görmüyor ))))))))

Emel Tohum 5 yıl

O zaman yds sınavına çalışın))

Şamxal Reyha 5 yıl

TC Emel Tohum tum dunyada yabanci ogrenci olmak yerli ogrenci olmaktan kolaydir deneyin siz de seversiniz

Turac Altındaş 5 yıl

Hih tabi sadece ogrenciligi kazanmak kolaydir. Yasam sartlarini hesaba katmiyorum bakin

Turac Altındaş 5 yıl

ben zaten dil eğitimcisiyim dille derdim yok 3 dil biliyorum yeterli

Emel Tohum 5 yıl

Dili kast etmedim sadece - bende de 6 dil var: Turkcem C2 ama .... Yabanci ogrenci olmak sadece universiteye kabul edilirken daha kolaydir. Ama kolaydir ve de dunyanin her yerinde boyle.. B

Turac Altındaş 5 yıl