Allah, insanların ömürlerini kısa tutarsa, kişinin inanç veya inançsızlığına nasıl etki eder; geç alırsa nasıl?

Şu anki ben, o ben değilim; belki, onlarca, onlarca yıl sonraki ben, o ben olurum, inanırım.

-Bu bir inanç eleştirisi idi, söz yetmedi sanırım anlamaya; bu yüzden yazıyı yeniden düzenledim.
-Allah, insanların ömürlerini kısa tutarsa, kişinin inanç veya inançsızlığına nasıl etki eder; geç alırsa nasıl?
- Kişi inançlı iken, Allah bu kişinin canını hemen alırsa cennete gidecek, beklese bir yüz yıl daha, bu kişi inançsız olacak; bu kişi cehennemine atacak. Bu durumda suçlu kim inanç veya inançsızlık konusunda? Allah mı, yoksa insan mı?
-Bu konuda çeşit çeşit olasılıkları değerlendirebilirsiniz, sonuç yine de değişmez; suçlu Allah!

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
32
32 CEVAP

com-sp8qkzfxh1meh62uja07.jpg

görsel materyal
A

Evren belli kurallarla yaratılmıştır en basit pauli dışlama ilkesi olmasa evren çorba olurdu ve daha bizim tanimlayamadigimiz birçok kural düzen vardir daha elektronun hareketini tanimlayamiyoruz. Evren neden bunlara uyar uymasin? Insanda belli kurallar çerçevesinde yaratılmıştır bu kurallarda belirlenmisir bunlar insan icindir baska birsey icin degil. İçki icmezse insan sağlıklı olur. Kötülük yapmazsa iyilik yaparsa ozman insan olur. Uc kagidi degil adaletle davranirsa ozman insanligin tanimina mashar olur bunlarda insan olmanin kurallaridir. Evrene gore insana irade verilmistir ister uyarsin ister uymazsin. Kendisi icki icip beynini uyusturan(bilimsel kanit) ve kizinada mini etek giydirip mahremiyetini herkeze açan bir insan ben ozgurum cok iyi yaptim diyebilir saygi duymak lazim. Yada yalan soyleyip ben akilliyim herkezi kandirdim diyebilir. Bunlar hep insan içidir ve helal daire içerisinde insana yeticek seyler mevcuttur fazlasi azginliktir dinin yasaklarından biride budur.

Satılmış Başbuğ 6 yıl

Kural derken ademi yaptınız top

com-a72s062pq0cd12xlaln5.jpg

Alper Özkorul 6 yıl

Ha böyle bilimsel gel Şimdi 44xy dedigi 22 cift kromozom ve iki tane eşey kromozom mu erkeklerde x ve y bayanlarda x vex. Simdi bir erkek hücresi ile bir bayan olusturulabilirmi? Neden olmasın x kromozomu erkekde var bayandada iki x kromozomu var yeterli bilgi mevcut. Kopya yapıldı denmiyor kopyası erkek olur. Mevcut bir hucredeki bilgiden bayan yaratılmıştır.

Satılmış Başbuğ 6 yıl

8 ana kan grubu, 8409 da nadir kan grubu var Haci

Alper Özkorul 6 yıl

Konuyla alakasi nedir

Satılmış Başbuğ 6 yıl

Ohoooo lise 1 dersi bunlar. Mendel çaprazlama kuralı ...

Alper Özkorul 6 yıl

Tamam bunlarda sikinki yok miyoz bolunme ile krosing over parca degisimi ile canlilarda cesitlilik saglanir. Erkek ureme hucrelerinin yarisi 22 ve x kromozoma yarisi 22 ve y kromozomuna sahiptir erkekden 22 ve x gelirse cocuk bayan 22 ve y gelirse erkek olur. Yani cocugun cinsiyetini erkek belirler. Kendi soruna cevap vermissin

Satılmış Başbuğ 6 yıl