Allah insanların seçimlerini bilebilir mi?

Abdülaziz Bayındır, bu ayeti böyle çevirmişken nasıl "Allah gelecekte kimin iman edip etmeyeceğini bilmez" diyebiliyor acaba? (Rabbimi uzak tutarım!)

Enfal 23- Allah, onlarda bir hayır görseydi elbette dinletirdi. Dinletseydi bile yine de yüz çevirirlerdi.

O
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
32
32 CEVAP

Ozan Benim gözlerimi açmama sebep olanlardan biridir Abdülaziz Bayındır. Yaptıgı bir anlık gafleti Allah gaybı bilmez diye söze başlaması. Ben onun bunu söylese bile aslında söylemek istediği şeyin kadercilik mevzusu olduğunu çok iyi anlıyorum. Herkes hata yapabilir hatalar Allah ve kulunun arasındadır. Abdülaziz beyde herşeyden önce bir insandır heycan, duygusal baskı içindeki bilgileri insanlara ulaştırma hevesi gibi şeyler hata yapmasını daha da çok tetikledi şeytanda pisliği sever bunun örtülmesi gerekirdi bir Müslüman bir müslümanın ayıbını örtmeliydi ama bunu birileri kendine çıkar yaptı ve isim bile taktılar. Belki o tövbe etti ama arkasından ona söylenilen sözler ve laflar dan hesaba çekileceklerini bilmeyenler bunu her fırsatta isminin geçtiği yer de lakapla alaylı bir şekilde söyledi. Bu gibi durumları lütfen en azından biz müslümanlar olarak Kuranı rehber edinmiş kişilere karşı en azından biraz daha temkinli davranalım diyorum. Sizi gayet iyi tanırım lütfen sözlerimi sitem olarak algılamayın selamlar.

F

Evt ama yanlis ifade ettim diyemez mi? Ustelik herkese ilan olunan seyin tovbesi de aleni olur, yok oyle evinde tovbe etmek, koz verilmis oluyor insanlarin eline, ben de cok sey ogrendim ondan ama ego denilen sey maalesef yakasini birakmiyor cok bilen insanin ya da seytan diyelim

Meral Buğa 6 yıl

Dedi bunu söylemek istemediğini kendiside söyledi diye biliyorum ama söylemediysede bu onun için bir kayıp demektir .

Fethiye Dümen 6 yıl