Allah insanların seçimlerini bilebilir mi?

Abdülaziz Bayındır, bu ayeti böyle çevirmişken nasıl "Allah gelecekte kimin iman edip etmeyeceğini bilmez" diyebiliyor acaba? (Rabbimi uzak tutarım!)

Enfal 23- Allah, onlarda bir hayır görseydi elbette dinletirdi. Dinletseydi bile yine de yüz çevirirlerdi.

O
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
32
32 CEVAP

Selam Fethiye, Abdülaziz Bayındır'ı eleştiren çok yazı yazdım, bunu da özellikle yapıyorum çünkü bir dönem ben de kendisini çok ciddiye aldım. Her gün saatlerce vakıf yazarlarının yaptıkları dersleri dinliyordum. Sonra hadislere yaklaşımlarını gördüm ve şaşırdım. Ben de senin gibi Bayındır'a muhabbet duyduğum için hemen reddedemedim ve metodlarına biraz meylettim. Sonra bazı ilginç olaylar oldu ve toparlandım çok şükür. Ama düşün: Ya Bayındır'a uysaydım ve onun metodunu benimseseydim ne olacaktı? Kim bilir kaç kişiyi bu şekilde yoldan çıkarıyor. Senin Kuran'a doğru metodu gözeterek yaklaştığını biliyorum, biraz anlatacağım. Bayındır ve vakıf yazarları yaptıkları çalışmalarda doğru metodolojiyi benimsiyor gibi gözüküp sonra umulmadık bir şekilde hadisleri devreye sokuyorlar. İnsanları doğru metoda yaklaştırıp yakınlarda bir yerde saptırıyorlar. Kuran'ı hadislerle açıkladıkları için şeytan onları uydurduğu bu hadislere alet ediyor. Derslerini uzun süre dinlediğim için biliyorum, Kuran'dan çok fazla ve çok kritik yanlış hükümler çıkarıyorlar. Gerçek müminleri Ebu Bekir Sifil saptıramaz ama Bayındır saptırabilir çünkü doğru metoda alternatif olabileceği izlenimi veren uyduruk bir metodu benimsemiş. Düşün ki Bayındır hadise dayanarak erkeklere altın ve ipek giymeyi haram da kıldı. Bu onu şüphesiz müşrik yapar. Vakıfla da kendisiyle de yazıştım, cevaplarını gördükten sonra insanları uyarmaya başladım. Haberin var mı bilmiyorum ama en son "Kurancılık tehlikesi" başlıklı bir ders yaptılar. YouTube'da var. Kuran müslümanlarını sapık ilan edenlerden bir farkları kalmayacak bu gidişle. Bu nedenlerle artık Bayındır hakkında rahatlıkla bu şekilde konuşuyorum. Hatta bunu sorumluluk gereği olarak yapıyorum. Altın ve ipekle ilgili videosunu da paylaşacağım, selamlar.

O

Ay evet o derse şok oldum sana katılıyorum bu konuda. Kurancılılk ve tehlikesi fitnesi vs bu nedir ya bana kalırsa korkup çekindikleri başka şeyler var yoksa bu kadar hadisle olmaz dedikten sonra tekrar hadise dönmenin mantıklı çıkar yolu yok. Teşekkür ederim. Biliyorum ki biz Kuran diyenlerin önlerine engel koyanlar elbetteki çok olacak ama biz genede yılmayacagız. Benim bu konuda Bayındırı korumak gibi bir düşüncem olmadığını da bilmeni isterim Ayrıyetten neden bu konuda yazdığımı yazımdan anlamışsındır bize ayıpları ortaya dökmek değil yanlış Kuranla çelişen şeyleri ortaya dökmek yakışır bunu söylemek istedim selamlar .

Fethiye Dümen 6 yıl

Tabii, biliyorum senin düşüncelerini, o yüzden anlatmak istedim. Görüşmek üzere inşallah, selam...

Ozan Bstg 6 yıl