Allah nasıl bir şeydir?

Allah'a inananlar Allah'ı nasıl hayal ediyor? Lüften öğretilmiş "ezeli ebedi
,heryerde vb "diye yanıtlamayın. Gerçekte siz nasıl hayal ediyorsunuz?

Y
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
53
53 CEVAP

Bakara-255 (Ayetel Kürsi) “… Diridir Kaimdir. O’nu uyuklama ve uyku tutmaz. …”

3457 – Hz. Ebu Hureyre (r. A) anlatıyor: “Resûlullah (s. A.v) buyurdular ki: “Sizden biri kardeşiyle dövüşünce yüze vurmaktan sakınsın.” Müslim’in rivayetinde şu ziyade var: “…zira Allah Adem’i kendi suretinde yaratmıştır.” [Buhari, Itk 20; Müslim, Birr, 112, (2612).]

(…) Bize Nasrb. ali El-Cehdamî rivayet etti. (Dedi ki): Bana babam rivayet etti. (Dedi ki): Bize Müsennâ rivayet etti. H. Band Muhammedb. Hatim de rivayet etti. (Dedi ki): Bize Abdurrahmanb. Mehdi, Müsennâb. Saîd’den, o da Katâde’den, o da Ebû Eyyûb’dan, o da Ebû Hureyre’den naklen rivayet etti. Ebû Hureyre, Resûlullah buyurdu demiş. İbnu Hâtim’in hâdisinde ise Peygamber’den naklen ibaresi vardır: “Biriniz kardeşiyle kavga ederse yüzden kaçınsın! Çünkü Allah Âdem’i kendi suretinde yaratmıştır.” buyurmuşlar. (Sahih-i Müslim / 45- İyilik, Sile ve Âdâb Bahsi / 32- “Yüze Vurmanın Yasak Edilmesi” Babı-115)

Bize Muhammedb. Râfi’ rivayet etti. (Dedi ki): Bize Abdürrezzak rivayet etti. (Dedi ki): Bize Ma’mer, Hemmamb. Münebbih’ten naklen haber verdi. Hemmam: Bize Ebu Hureyre’nin, Resûlullah den rivayet ettikleri şunlardır… diyerek bir takım hadisler nakletmiştir. Onlardan biri de şudur: Resûlullah : “Allah Âdem’i kendi suretinde yarattı. …” buyurdular. [Sahih-i Müslim / Cennet / 11- “Cennete, Kalpleri Kuş Kalbi Gibi Olan Bir Takım Kavimler Girecektir” Hadisi Babı-28- (2841)]

P

Ezberden bunlar. Senin hayalinde nasıl?

Yildiz Öyün 5 yıl

Siyah büyük bir boşluk gibi açıkcası.

Pekalp İnci 5 yıl

Karanlık madde mi? Onun nötralinolardan meydana geldiği kanıtlandı gibi. Nötranilonalar sessiz patlamanın ilk saniyesinin trilyonda nano birimi kadar zamanda o en yüksek enerji süpersimetri ortamından saçılan parçacıklar. Kendi antimaddeleri aynı zamanda. Kendisi olan Antimaddesiyle çarpışınca gama ışınları yayıyor. Bu gama ışınları samanyolumuzda cüce galaksilerde olması gerektiğinden daha çok.

Yildiz Öyün 5 yıl

Bende kendimi bildim bileli aynı görüntü var. Sonradan gelişen bir şey değil.

Pekalp İnci 5 yıl

Peki bu büyük boşluk neye yetkin?

Yildiz Öyün 5 yıl

Hakkında birşey bilmediğim / öngöremediğim için sanırım, bir rahatsızlık hissi veriyor ama yetkinliği olduğu konusunda herhangi bir hissim yok.

Pekalp İnci 5 yıl