1- Önce neden "sacma" gelmediğini anlatayım. Saçma gelmedi bana çünkü Zaytung gönderileri saçma değil mizah içerir, haber öznesi olan şeyler aşağılanmaz sadece ince bir mizahı yapılır. Onun adı alan değişikliği olmaz. Tde okuduktan sonra sınıfa geçiş yok. Yeniden örgünden sınıf okumalısınız. 2- Diyelim ki sizin dediğiniz gibi alay ettim. Bunun benim mesleki kimliğimle ne alakası var. PDR'ciler mizah yapamaz mı?
1. Saçma gelmemiş olsa, bu konuda ciddi bir şeyler söyler, şaka ya da sizin tabirinizle ince/ mizahi tavırlarda bulunma ihtiyacı duymazdınız.. Zaytung'u biliyorum ayrıca, genellikle ciddi haberlere dokundurma yapan, benim de çok sevdiğim bir sitedir.. Alan değişikliğinden kastim, müfredattaki alan değişikliği değil! Benim branşımın değişmesi anlamına gelebilecek bir ibare.. TDE okuyup diploma hakkı kazandiktan sonra gidip direkt tayin isteyebilecegimi duydum.. Kaldı ki bu bölümü atanmasam da hobi olarak okuyacağım zaten.. Ben sadece "edebiyata olan tutkumu mesleğime de kanalize edebilir miyim"in araştırmasını yapıyorum.. 2. Alay etmenizin mesleki kimliğinizle tabi ki alakası yok, tabi nerede alay edeceğinizi biliyorsanız! Ben buraya gülmeye gelmedim zira, ya siz?
Hocam "Alan değişikliği" tabiri sizi rahatsız etti sanirim.. Dikkat ederseniz eğitim alacağımı vurguluyorum. 2. Universite egitimimi ilgi duyduğum branşta alarak ogretmenlik mesleğime bu sekilde devam edip edemeyeceğimi araştırıyorum.. Asil siz neden bu kadar irrite edici bir yorum attiniz anlamadim acikcasi..
Yok hocam çok normal herkesin aklına ilk gelen soruyu sordum. Amacım ignelemek veya başka bir şey değil. Cidden merak ettim neden sınıf öğretmenliği yaparken edebiyata geçmek istediğinizi. Amacım tartışmak değil.
Açıklık getirmem gereken bir durum oluştu: "Alan değişikliği" ibaresini gectigimiz yıllarda sınıf ogretmenlerinin yan branşlarına atama talihsizliklerini kast ederek söylemedim, isteseydim o yil kolayca alan değiştirirdim.. Bana göre büyük bir haksizlik ve hataydı o atamalar.. Ben edebiyata olan tutkum arttığı icin bu mesleğin eğitimini alıp donanım sahibi olarak devam edip edemeyeceğimi araştırıyorum.. Kırıcı olmazsanız sevinirim
Hocam 2. Üniversite okuyup olup alan değişikliğini epeydir bekliyenler var böyle bir uygulama gelse bile edebiyatın çok şansı olacağını zannetmiyorum çünkü atama bekleyen çok kişi var ve alımlarda malum
Anladim hocam.. Bir soylentiye gore de diploma hakkını elde ettikten sonra MEB 'den direkt tayin istenebiliyormus.. Ben aslında bunu araştırıyorum daha çok..
edebiyat okumak deyince aklıma geldi. Edebiyat okumak pişmanlıktır isimli bir video var youtube'da. Dileda arslan isimli biri çekmiş. Türk dili ve edebiyatı okumuş. Onu da bir izleyin bence. Belki biliyorsunuzdur.
Hocamız bi soru sormuş hem kendi bilgilenmek hemde bu konuda bilgi sahibi olmak isteyen diğer öğretmen arkadaşlar adına. Konuyla alakanız yok ise neden buraya girip yorum yaparak rahatsızlık veriyosunuz?! Sayın metin
Hocam benim bir okulöncesi öğretmeni arkadaşım bu yıl AÖF den ikinci üniversite edebiyatı bitirdi. Alan değişikliği başvuruları oluyor sanırım zaman zaman.. O da sanırım bu imkândan yararlanmak isteyecek sizin gibi..
Ben de aöf Td ve Ed. Okuyorum. 3. Sınıftayım bu sene. Resim öğretmeniyim ve edebiyata olan ilgimden dolayı bu bölümü seçtim. Bölüm değiştirmeyi düşünmüyorum ancak belki ileride olabilir. İçinizde varsa okuyun hocam, insana çok şey katıyor ve eğer branş değişikliği yapmak isterseniz, böyle bir şans verildiği takdirde, yapabilirsiniz. Başarılar ve bol şans...
Hocam alan değişikliği yapabilmek için öncelikle bunun için kontenjanın açılması lâzım, yani öğretmenler istedikleri anda branş değiştiremiyor.Geçmiş yıllarda sınıf öğretmenleri teknoloji tasarım, özel öğretim, beden eğitimi ve sosyal bilgiler branşlarına geçiş yaptılar. Türk dili ve edebiyatı öğretmenliğine geçiş hakkını Türkçe öğretmenlerine verdiler. Bu yıl alan değişikliği tekrar gündemde, eğer sınıf öğretmenlerine Türk dili ve edebiyatı öğretmenliğine geçiş hakkı verilirse tercih yapabilirsiniz,puan üstünlüğü esas alınarak geçişiniz yapılır. Kolay gelsin hocam, öğretmen olduktan sonra 2.kez üniversiteli olmanın zevki gerçekten çok başka oluyor.
Çok umut bağlama alan değişikliğine bakanlık sıcak bakmıyor. İlerleyen yıllarda açılabilir. Açıldığını varsayalım tek başvuran sen olmayacaksın. Yeniden KPSS girip mülakat ile atanman daha kolay olabilir ama mevcut bir öğretmen için bu süreç nasıl işliyor orasını araştırın.
Edebiyattan binlerce kişi giriyor sınava atanmak için. Ayrıca sınav var mı demişsiniz. Sınav olsa ne olacak. Aöf okuyup bir şey yapamıcagınızı düşünüyorsanız sınavda, sınıfta ne yapacaksınız o çocuklara ne anlatacaksınız?
salih hocam aöf'den felsefe ve sosyoloji okursanız felsefe öğretmeni olabilirsiniz ya da sosyoloji derslerine vs. Girebilirsiniz.. Alanında yetkin bir rehber öğretmen olabilmeniz için Psikolojik danışmanlık ve rehberlik (Pdr) okumanız gerekmektedir..
hocam ben bunu ironi olarak yazdim zaten ama bu sekilde olup rehber ogretmenlige gecen tanidiklarim var. Ben farkli bolum okuma zevkini yeterince tattigimi dusunuyorum
İroni noktasını kaçırmışım hocam, kusura bakmayın Ben de olası bir bilgi yanlışının büyük bir hataya mahal vermemesi için açıklama ihtiyacı duydum.. Dediğiniz gibi ne yazık ki "alandışı" olarak sadece özel okullarda olmak kaydıyla rehber öğretmen olarak görevlendiriliyorlar.. Örnek veriyorum; Edebiyat ile tarih bir nevi birbiri ile etkileşimli alanlardır, hatta coğrafya alanını da söyleyebiliriz.. Söz gelimi bir Türk ya da Rus, İngiliz, Alman edebiyatı hakkında konuşmak istediğimizde eserin ya da eserlerin yazıldığı dönem, içinde bulunulan kültür gibi pek çok değişkeni dikkate almak zorundayız.. Ki doğal olarak gönderiyi paylaşan hocamız Türk dili ve edebiyatı okuyarak edebiyat öğretmeni olmak istiyor, tarih öğretmeni değil ya da coğrafya öğretmeni.. Psikolojik danışmanlık ve rehberlik (Pdr) bölümü ile felsefe ve sosyoloji alanları da bu şekilde bir etkileşim içindedir.. Birbirlerine katkıda bulunurlar ama aynı şey değildirler, her birinin yetkin olduğu alan ayrıdır.. Bir Psikolojik danışman (rehber öğretmen) nasıl "Ben sosyoloğum ya da felsefeciyim" diyemiyorsa diğer alanların da "Ben psikolojik danışmanım(rehber öğretmenim)" diyebilmesi gerçeklikten ve bilimden uzak bir söylem olur. Yapılan bu yanlıştan umarım bir an önce dönülür ve gerek psikolojik danışmanlık mesleği gerekse öğrencilerimiz için doğru bir adım atılmış olur.
Amacımız yetkin olduğumuz alanda eğitim ile tümleşik şekilde ve iş birliği çerçevesinde öğrencilerimizin kişisel ve eğitsel problemlerinde yanlarında olmak ve yardımcı olmak.. Bu konuda ne kadar anlatsak da anlaşılamadığımız oluyor ne yazık ki.. İlgi ve anlayışınız için çok teşekkür ediyorum salih hocam..
Bir insanın, bir öğretmenin ilgi duyduğu bir alanı okumak istemesi ve ilerde belki de bu alanla ilgili iş değişikliği yapma isteği, hayali, hedefi her ne ise bu, buna karşı ne kadar çok olumsuz yorumlar yapıldı, şaşırdım ve üzüldüm doğrusu.. Bence saygı duyulacak bir durum. İnsan alan degistirmeyecekse bile yeni bir bölüm okuyarak zaten fevkalade bir bilise ulaşmış olması bile yeter.. Bence, nacisane... Bunu ifade etmek istedim nedense...
Hocam ben sinif ogretmeniyim ayrica dokuz eylulde ilahiyat son sinif okuyorum olursa gecerim olmazsa da istedigim bir bolum mezunu olmus olacagim ve mutluyum kafaya takmayin biter bir sekilde hayat bir sekilde geciyor televizyon, telefon ile de geciyor ders calisarak, bir seyler okuyarak da sizin mutlulugunuz nasil olacaksa oyle gecirin mesela ben bu alanda cok mutluyum hatta biterse yuksek lisans yapmayi dusunuyorum tabi su Arapca ve ezberlerimi verirsem
Olumsuz yorum yapan öğretmen arkadaşlar ! Büyük şaşkınlık içindeyim doğrusu sizler öğrencilerinizi nasıl yönlendireceksiniz bu zihniyetle.. Hocamızın ilgi duyduğu bölüme geçmek istemesi çok doğal.. İnsanın işi hayatıdır daha mutlu olacağı branşa geçmek istmesinin nesi kötü? Mutlu olunca daha verimli olur insan. Öğrencilerinizn ilgi ve yetenekleri sizin umrunuzda değilse ki bu cümleler onı gösteriyor vay halimize.
Hocam ben aöf edebiyat bitirdim bu sene... Meb 2012 yılından beri alan değişikliğini askıya almış durumda bu yıl çok bastırmamıza rağmen halen herhangi bir çalışma yok. 2012ye kadar rutin olarak alan değişikliği yapılıyordu. Yani mezun olup diplomayı alırsanız hakkınız var. Zaten formasyon almanıza gerek yok.
Alan değişikliğine meb in bakış açısı çok sıcak değil hocam. Moralinizi bozmak istemem ama açıklamalar bu yönde. Buna göre değerlendirmenizde fayda var diye düşünüyorum. Tabi takdir sizin...
Kontenjan acilira gecersiniz okumaniza yapilan elestirileride bos verin benim dr olan kardesimfe dr likten baska yere gecmeyecrkden 3 okul bitirdi biri tarim ogretmeni aof de oda 2 bolum bitirdi hala birseyler ogrenmenin kendilerini sadece branslarinda degil baska branslardada bilgi sahibi olmanin pesinde benim gibi tembel olanlarda size soyledikleri ne geregi varcilar atansanizda atanmazinizda tlfda oyun oynamaktan cok iyidir okumak
Ben de Türkçe öğretmeniyim, bu yıl Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdim. Öncelikle muhakkak okumanızı tavsiye ederim. O kadar çok şey öğrendim ki o mavi kitaplardan. Alan değişikliğine gelince, müsteşar bey alan değişikliğinin sadece Meb'in ihtiyaç duyması halinde olacağını belirtmişti seminer döneminde. Ama inanılmaz bir baskı var, ilerisi için olabileceğini düşünüyorum.
Farklı bölümler farklı bakış açıları katar Abartığımı düşünenler olabilir ama tanıynlar tanır 7 bölüm mezunuyum 3 ön lisans bir lisans iki tezli yüksek lisans bir doktora devam eden bir lisans ve bir doktoram daha var branş değiştirmek için değil ama ileride farklı bakış açıları ve öğrnemk için bende edebiyay kervanına 10 .bölümle katılıyorum bu yıl
Alan degisikligi hakki verilirse olabilir
Otur oturduğun yerde derim
yoktur
Zaytung gönderisi sandım.
Neden cok sacma geldi merak ettim? Siz bir de pdr'cisiniz hocam, neden alay ediyorsunuz?
1- Önce neden "sacma" gelmediğini anlatayım. Saçma gelmedi bana çünkü Zaytung gönderileri saçma değil mizah içerir, haber öznesi olan şeyler aşağılanmaz sadece ince bir mizahı yapılır. Onun adı alan değişikliği olmaz. Tde okuduktan sonra sınıfa geçiş yok. Yeniden örgünden sınıf okumalısınız. 2- Diyelim ki sizin dediğiniz gibi alay ettim. Bunun benim mesleki kimliğimle ne alakası var. PDR'ciler mizah yapamaz mı?
1. Saçma gelmemiş olsa, bu konuda ciddi bir şeyler söyler, şaka ya da sizin tabirinizle ince/ mizahi tavırlarda bulunma ihtiyacı duymazdınız.. Zaytung'u biliyorum ayrıca, genellikle ciddi haberlere dokundurma yapan, benim de çok sevdiğim bir sitedir.. Alan değişikliğinden kastim, müfredattaki alan değişikliği değil! Benim branşımın değişmesi anlamına gelebilecek bir ibare.. TDE okuyup diploma hakkı kazandiktan sonra gidip direkt tayin isteyebilecegimi duydum.. Kaldı ki bu bölümü atanmasam da hobi olarak okuyacağım zaten.. Ben sadece "edebiyata olan tutkumu mesleğime de kanalize edebilir miyim"in araştırmasını yapıyorum.. 2. Alay etmenizin mesleki kimliğinizle tabi ki alakası yok, tabi nerede alay edeceğinizi biliyorsanız! Ben buraya gülmeye gelmedim zira, ya siz?
Sorun yok..
Sizi buna sevk eden düşünce nedir hocam. 50 60 bin kişi edebiyattan atanmak isterken...
Hocam "Alan değişikliği" tabiri sizi rahatsız etti sanirim.. Dikkat ederseniz eğitim alacağımı vurguluyorum. 2. Universite egitimimi ilgi duyduğum branşta alarak ogretmenlik mesleğime bu sekilde devam edip edemeyeceğimi araştırıyorum.. Asil siz neden bu kadar irrite edici bir yorum attiniz anlamadim acikcasi..
Yok hocam çok normal herkesin aklına ilk gelen soruyu sordum. Amacım ignelemek veya başka bir şey değil. Cidden merak ettim neden sınıf öğretmenliği yaparken edebiyata geçmek istediğinizi. Amacım tartışmak değil.
Çok ilgi duyuyorum.. Meslegimi sevdiğim branşta icra edip edemeyeceğimi araştırıyorum..
Anladım hocam. Hayırlısı olsun.
4 yıllık tekrar bir fakülte oku olur o zaman
O bölüm kapandı diye biliyorum ama emin değilim hocam..
Açık hocam.. Sağ olun..
Doğrudur hocam..
bırak okusun onun için özel açarlar
Açıklık getirmem gereken bir durum oluştu: "Alan değişikliği" ibaresini gectigimiz yıllarda sınıf ogretmenlerinin yan branşlarına atama talihsizliklerini kast ederek söylemedim, isteseydim o yil kolayca alan değiştirirdim.. Bana göre büyük bir haksizlik ve hataydı o atamalar.. Ben edebiyata olan tutkum arttığı icin bu mesleğin eğitimini alıp donanım sahibi olarak devam edip edemeyeceğimi araştırıyorum.. Kırıcı olmazsanız sevinirim
Hocam 2. Üniversite okuyup olup alan değişikliğini epeydir bekliyenler var böyle bir uygulama gelse bile edebiyatın çok şansı olacağını zannetmiyorum çünkü atama bekleyen çok kişi var ve alımlarda malum
Anladim hocam.. Bir soylentiye gore de diploma hakkını elde ettikten sonra MEB 'den direkt tayin istenebiliyormus.. Ben aslında bunu araştırıyorum daha çok..
Yok hocam öyle olmuyor onun içinde MEB in ayrıca alan değişikliği yapması gerekiyor vardı öyle arkadaşım
Sayın hocam okulu bitirdiğinizde eğer MEB Alan değişikliği duyurusu yapar ve Edebiyat branşı da açık olursa sizde başvuru yapabilirsiniz.
edebiyat okumak deyince aklıma geldi. Edebiyat okumak pişmanlıktır isimli bir video var youtube'da. Dileda arslan isimli biri çekmiş. Türk dili ve edebiyatı okumuş. Onu da bir izleyin bence. Belki biliyorsunuzdur.
herkes atanmak için çalışıyor hanım efendi bölüm beğenmiyor
metin bey, dikkkat cekebileceginiz daha popüler konu basliklari var.. Benim konu başlığımi derhal terk edin lütfen..
Hocamız bi soru sormuş hem kendi bilgilenmek hemde bu konuda bilgi sahibi olmak isteyen diğer öğretmen arkadaşlar adına. Konuyla alakanız yok ise neden buraya girip yorum yaparak rahatsızlık veriyosunuz?! Sayın metin
Belki memnun degil belki edebiyati daha cok seviyor belki lisede calismak istiyor nasil yasamak istiyorsa onu yasamaya calisiyor Sanane metin sananeee
Bölümü bitirdikten sonra alan değişikliği açıldığında basvurunuzu yapabilirsiniz.
Hocam benim bir okulöncesi öğretmeni arkadaşım bu yıl AÖF den ikinci üniversite edebiyatı bitirdi. Alan değişikliği başvuruları oluyor sanırım zaman zaman.. O da sanırım bu imkândan yararlanmak isteyecek sizin gibi..
Çok teşekkür ederim..
Rica ederim, başarılar... Sevdiğiniz şeyin arkasından gidinhayırlısı olsun
Hocam sınav mi yapılıyor yoksa başvuru mu sadece
Sınav yapılmıyor diye biliyorum hocam net olmamakla beraber.. Ogrenirsem yazarim
Çok teşekkür ederim hocam.. O halde haber alırsanız buradan yazar misiniz
Ben de aöf Td ve Ed. Okuyorum. 3. Sınıftayım bu sene. Resim öğretmeniyim ve edebiyata olan ilgimden dolayı bu bölümü seçtim. Bölüm değiştirmeyi düşünmüyorum ancak belki ileride olabilir. İçinizde varsa okuyun hocam, insana çok şey katıyor ve eğer branş değişikliği yapmak isterseniz, böyle bir şans verildiği takdirde, yapabilirsiniz. Başarılar ve bol şans...
Harikasınız hocam var olun.. Aslında ben TDE'yi en cok ilgim adina okuyacağım ama eğer böyle bir şansım varsa da değerlendirmek çok mutlu eder beni..
Cift diplomali olursun ancak
Derdim diploma değil zaten hocam.. Edebiyat..
Ona ulaşırsın ancak alan değişikliği olmaz ise geçemezsin hocam
Sorun değil..
Ama okuma azmini kaybetmemek lazım. Tebrikler
Mezun olduktan sonra kpss ye girip edebiyattan atama olmazmı
sınıf aslında branşaradan daha öndedir neden değiştirmek istiyorsunuz bence okuyun ama değişikliği biraz zor değiştirmeyin öle kalsın
Edebiyattan mezun olup kpss ye girip kazansa bile alan değiştrilmezmi ?
Hocam edebiyata aşırı bir sevgim var.. Mesleğimi de ilgi alanım doğrultusunda icra edebilirsem daha iyi olur diye düşünüyorum
Emre Dolak o eziyet olur hocam ya kpss yeniden atan ma o sitrese değermi bilmemm ama olur tabi o şekilde
Ahmet Bozlu peki istifamı gerekli istifa ettiği gibi tekrqr atanabilirmi? Yoksa istifa etmeden yeni atandığı yeremi gider hocam ?
sevil hanım o sevgi hiç bitmesin inşallah bu sevgi sınıf öğretmeni olmanıla veya onu yapmanıza engel bir durumu yok bence1 yıl geçmeden geri dönemez
Hocam alan değişikliği yapabilmek için öncelikle bunun için kontenjanın açılması lâzım, yani öğretmenler istedikleri anda branş değiştiremiyor.Geçmiş yıllarda sınıf öğretmenleri teknoloji tasarım, özel öğretim, beden eğitimi ve sosyal bilgiler branşlarına geçiş yaptılar. Türk dili ve edebiyatı öğretmenliğine geçiş hakkını Türkçe öğretmenlerine verdiler. Bu yıl alan değişikliği tekrar gündemde, eğer sınıf öğretmenlerine Türk dili ve edebiyatı öğretmenliğine geçiş hakkı verilirse tercih yapabilirsiniz,puan üstünlüğü esas alınarak geçişiniz yapılır. Kolay gelsin hocam, öğretmen olduktan sonra 2.kez üniversiteli olmanın zevki gerçekten çok başka oluyor.
Sağ olun hocam çok aydınlatıcı oldu söyledikleriniz...
Rica ederim, ben de yardımcı olabildiğim için çok mutlu oldum
Çok umut bağlama alan değişikliğine bakanlık sıcak bakmıyor. İlerleyen yıllarda açılabilir. Açıldığını varsayalım tek başvuran sen olmayacaksın. Yeniden KPSS girip mülakat ile atanman daha kolay olabilir ama mevcut bir öğretmen için bu süreç nasıl işliyor orasını araştırın.
Edebiyattan binlerce kişi giriyor sınava atanmak için. Ayrıca sınav var mı demişsiniz. Sınav olsa ne olacak. Aöf okuyup bir şey yapamıcagınızı düşünüyorsanız sınavda, sınıfta ne yapacaksınız o çocuklara ne anlatacaksınız?
Sizi anlayamadım?
Oo, gerçi siz de anlayamamışsınız, sorun yok:)) Gerek de yok, tesekkurler
Maşallah siz çok iyi anlamışsınız gerek olmayan bir şey varsa o da sizin edebiyat okumanız zahmet etmeyin size de teşekkürler
Beni anlamışsınız da geç anlamışsınız. Bir yorumda sınav var mı demişsiniz. Öabt olsa ne yapardınız ki acaba. Onu sormuşsunuz hemen
Zor
Biz hala bekliyoruz ve beklemeye de devam edeceğiz gibi.
Bu mantiktan bakarsak ogretmen olup aof sosyoloji veya felsefe bitirenler olasi bir alan degisikliginde rehber ogretmen olabiliyorlar mi ?
salih hocam aöf'den felsefe ve sosyoloji okursanız felsefe öğretmeni olabilirsiniz ya da sosyoloji derslerine vs. Girebilirsiniz.. Alanında yetkin bir rehber öğretmen olabilmeniz için Psikolojik danışmanlık ve rehberlik (Pdr) okumanız gerekmektedir..
hocam ben bunu ironi olarak yazdim zaten ama bu sekilde olup rehber ogretmenlige gecen tanidiklarim var. Ben farkli bolum okuma zevkini yeterince tattigimi dusunuyorum
İroni noktasını kaçırmışım hocam, kusura bakmayın Ben de olası bir bilgi yanlışının büyük bir hataya mahal vermemesi için açıklama ihtiyacı duydum.. Dediğiniz gibi ne yazık ki "alandışı" olarak sadece özel okullarda olmak kaydıyla rehber öğretmen olarak görevlendiriliyorlar.. Örnek veriyorum; Edebiyat ile tarih bir nevi birbiri ile etkileşimli alanlardır, hatta coğrafya alanını da söyleyebiliriz.. Söz gelimi bir Türk ya da Rus, İngiliz, Alman edebiyatı hakkında konuşmak istediğimizde eserin ya da eserlerin yazıldığı dönem, içinde bulunulan kültür gibi pek çok değişkeni dikkate almak zorundayız.. Ki doğal olarak gönderiyi paylaşan hocamız Türk dili ve edebiyatı okuyarak edebiyat öğretmeni olmak istiyor, tarih öğretmeni değil ya da coğrafya öğretmeni.. Psikolojik danışmanlık ve rehberlik (Pdr) bölümü ile felsefe ve sosyoloji alanları da bu şekilde bir etkileşim içindedir.. Birbirlerine katkıda bulunurlar ama aynı şey değildirler, her birinin yetkin olduğu alan ayrıdır.. Bir Psikolojik danışman (rehber öğretmen) nasıl "Ben sosyoloğum ya da felsefeciyim" diyemiyorsa diğer alanların da "Ben psikolojik danışmanım(rehber öğretmenim)" diyebilmesi gerçeklikten ve bilimden uzak bir söylem olur. Yapılan bu yanlıştan umarım bir an önce dönülür ve gerek psikolojik danışmanlık mesleği gerekse öğrencilerimiz için doğru bir adım atılmış olur.
Fazlaca ayrintili aciklamissiniz hocam. Evet haklisiniz.
Amacımız yetkin olduğumuz alanda eğitim ile tümleşik şekilde ve iş birliği çerçevesinde öğrencilerimizin kişisel ve eğitsel problemlerinde yanlarında olmak ve yardımcı olmak.. Bu konuda ne kadar anlatsak da anlaşılamadığımız oluyor ne yazık ki.. İlgi ve anlayışınız için çok teşekkür ediyorum salih hocam..
Ya ne alan değişikliği alan degistirecektiniz önceden aklınız neredeydi
Bir insanın, bir öğretmenin ilgi duyduğu bir alanı okumak istemesi ve ilerde belki de bu alanla ilgili iş değişikliği yapma isteği, hayali, hedefi her ne ise bu, buna karşı ne kadar çok olumsuz yorumlar yapıldı, şaşırdım ve üzüldüm doğrusu.. Bence saygı duyulacak bir durum. İnsan alan degistirmeyecekse bile yeni bir bölüm okuyarak zaten fevkalade bir bilise ulaşmış olması bile yeter.. Bence, nacisane... Bunu ifade etmek istedim nedense...
Hocam bende aöft. Dili ve edebiyatı mezunuyum, neredeyse imkansız denecek bir şey istiyorsunuz...
Ben uluslararası ilişkiler okumaya karar verdim
Hocam ben sinif ogretmeniyim ayrica dokuz eylulde ilahiyat son sinif okuyorum olursa gecerim olmazsa da istedigim bir bolum mezunu olmus olacagim ve mutluyum kafaya takmayin biter bir sekilde hayat bir sekilde geciyor televizyon, telefon ile de geciyor ders calisarak, bir seyler okuyarak da sizin mutlulugunuz nasil olacaksa oyle gecirin mesela ben bu alanda cok mutluyum hatta biterse yuksek lisans yapmayi dusunuyorum tabi su Arapca ve ezberlerimi verirsem
Olumsuz yorum yapan öğretmen arkadaşlar
! Büyük şaşkınlık içindeyim doğrusu sizler öğrencilerinizi nasıl yönlendireceksiniz bu zihniyetle.. Hocamızın ilgi duyduğu bölüme geçmek istemesi çok doğal.. İnsanın işi hayatıdır daha mutlu olacağı branşa geçmek istmesinin nesi kötü? Mutlu olunca daha verimli olur insan. Öğrencilerinizn ilgi ve yetenekleri sizin umrunuzda değilse ki bu cümleler onı gösteriyor vay halimize.
Hocam ben aöf edebiyat bitirdim bu sene... Meb 2012 yılından beri alan değişikliğini askıya almış durumda bu yıl çok bastırmamıza rağmen halen herhangi bir çalışma yok. 2012ye kadar rutin olarak alan değişikliği yapılıyordu. Yani mezun olup diplomayı alırsanız hakkınız var. Zaten formasyon almanıza gerek yok.
Alan değişikliğine meb in bakış açısı çok sıcak değil hocam. Moralinizi bozmak istemem ama açıklamalar bu yönde. Buna göre değerlendirmenizde fayda var diye düşünüyorum. Tabi takdir sizin...
Kontenjan acilira gecersiniz okumaniza yapilan elestirileride bos verin benim dr olan kardesimfe dr likten baska yere gecmeyecrkden 3 okul bitirdi biri tarim ogretmeni aof de oda 2 bolum bitirdi hala birseyler ogrenmenin kendilerini sadece branslarinda degil baska branslardada bilgi sahibi olmanin pesinde benim gibi tembel olanlarda size soyledikleri ne geregi varcilar atansanizda atanmazinizda tlfda oyun oynamaktan cok iyidir okumak
Ben de Türkçe öğretmeniyim, bu yıl Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdim. Öncelikle muhakkak okumanızı tavsiye ederim. O kadar çok şey öğrendim ki o mavi kitaplardan. Alan değişikliğine gelince, müsteşar bey alan değişikliğinin sadece Meb'in ihtiyaç duyması halinde olacağını belirtmişti seminer döneminde. Ama inanılmaz bir baskı var, ilerisi için olabileceğini düşünüyorum.
Farklı bölümler farklı bakış açıları katar Abartığımı düşünenler olabilir ama tanıynlar tanır 7 bölüm mezunuyum 3 ön lisans bir lisans iki tezli yüksek lisans bir doktora devam eden bir lisans ve bir doktoram daha var branş değiştirmek için değil ama ileride farklı bakış açıları ve öğrnemk için bende edebiyay kervanına 10 .bölümle katılıyorum bu yıl