Çocuğum hangi dili 2. yabancı dil olarak öğrenmeli İspanyolca, Almanca Fransızca?

Gencler slm. Kizim 5. sinifa basliyor. 2. yabanci dil Almanca, Ispanyolca, Fransizca arasinda kaldik. 4. sinifta 1 yil Almanca gordu ama tek secenekti. Ne tavsiye edersiniz? Hangisi ileride isine yarar sizce? Tesekkurler simdiden.

D
Yorum bölümünü doldurun
Ad Soyad bölümünü doldurun. Lütfen ad ve soyad yazınız (ör: Kemal Atatürk)
yorum gönderilirken bir hata oluştu!
56
56 CEVAP

İspanyolca ama lütfen sizden ricam yaz tatilinde sokakta oynasın eğlensin

İ

oyle olacak zaten. Bol bol oynayacak, denize girecek, bisiklete binecek. Tesekkurler.

Dilek Alibaşoğlu 5 yıl

Ispanyolca

B

Daha mi ise yariyor?

Dilek Alibaşoğlu 5 yıl

Ingilizce ve cinceden sonra önemi yüksek olan bir dil. Isine yarayacagini düşünüyorum. Ancak türkçe dilbilgisine de yeterince önem vermeniz gerekli. Yabancı bir dil öğrenirken kendi dilbigimizle etkileşim kurarız

Begüm Altun 5 yıl

İspanyolca dünya üzerinde cok konusulan dillerdendir

U

Anadiline tam anlamıyla hakim olsun gerisi gelir zaten.

M

Almanca alt yapı var, üstüne gitsin ama sevmediyse Almancayı ispanyolca öneriyorum. Bana da almanca zor gelmişti ama ispanyolca o kadar fonetik geliyo ki, dilediği kadar dişilik erilik olsun zor gelmiyor.

E

Bir almanca ogretmeni olarak almancayi kesinlikle tavsiye etmiyorum

D

neden peki

Güven Çağatay 5 yıl

5. sınıfta temelini alacağı dili büyük ihtimal unutacak eğlenmesine baksın ingilizceyi iyi öğrensin yeter. Ama seçenek sunmak gerekirse ispanyolca derim ben. Arkadaşlarıyla şakalaşırlar konuşması eğlenceli bi dil

F

ispanyolca amerikada ikinci dil konumunda. Dünya üzerinde de sanırım ikinci dil ...

S

Türkiye de yaşayacağını düşünürsek, İspanyolca ve Fransızca konuşulan ülkelerle ne ticari ne de turizm alanında işbirliğimiz yok ve olmayacakta. Tabi ki Almanca.

O

Sanki almanyayla ticaret yapcak çocuk

Dila Arar 5 yıl

güney ameriika açılımda. Mekskada en büyük otomotiv yedek parça vb merkezi kuruldu küba bile amerikaya okey verdi. Güney amerika ve kuzey amerika gibi ülkelerin çoğu ispanyolca konuşur ve bu ülkeler gelişme ataklarında. Bende ispanyolca öğrenmeye çalışıyorum.

Samet Baran 5 yıl

Dila Arar vah vah bu mantıkla sen bi de öğretmen olmuşsun Samet Baran ispanyolca bilmen kültür alanı dışında sana bir fayda sağlamaz, bahsettiğin ülkenin yedek parçaları Türkiye de tercih edilmiyor üzgünüm ama enerjini ciddi bir dile ver.

Onur Tlarım 5 yıl

Tabi bu mantikla olacaksın senin mantığınla çok zor zaten. O yasta ogretilen almamca günlük iletisiminde isine yaramaz ama eminim herkes bu konuda uzmanindan daha cok fikre sahiptir o yüzden ben cekileyim

Dila Arar 5 yıl

Dila Arar mantıksız konuşmaya devam etmemen için yukarıda ki yazının kilit noktasını bilale anlatır gibi yazıyorum bu sefer dikkat OK!!! "Hangisi ileride isine yarar sizce? Tesekkurler simdiden" uzmanlığın okuduğunu anlayamadığın yerde biter

Onur Tlarım 5 yıl

Ona bi çadır al ve bahçede kamp yapmasına imkan tanı...

Ö

Cadir da aldim ve disarida da bahcede de yapmisligimiz var. Sordugum soruyla ilgili yorumunuz varsa degerli gorusunuzu beklerim.

Dilek Alibaşoğlu 5 yıl

İspanyolca veya Almanca

S

hatta şöyle söyleyim ben de almanca gördüm 3 sene fakat almanca dışardan öğrenmek için hakikaten basit bir dil ingilizceye çok benziyor bunu lisede de muhtemelen görecek zaten. Eğer iyi bir kurumda eğitim görüyosa gerçekten öğreneceğine inanıyorsanız ispanyolcayı seçin, kilit bir dil. Fransızcayı da ispanyolca bilirse inanılmaz kolay söker. Bütün ispanyol arkadaşlarım fransızca bütün fransız arkadaşlarım ispanyolca biliyor. Almanca ingilizce bilen birisi için çerez.

Sude Kardeş 5 yıl

Almanca ingilizce bilen icin çerez cümlesini bence başka yerde söyleme döverler valla

Dila Arar 5 yıl

Fakat öyle ingilizceyi iyi bilen birisi almancayı rahatlıkla söker, ispanyolcayı bilen birisi de fransızcayı

Sude Kardeş 5 yıl

Sonra hepsi italyancayı.

Gökhan Mandal 5 yıl

Hayir. Morfolojik olarak ortak yanlari olmasi dahi öğrenme zorluğu cikarir. Benim master tez konum bundan zaten. Interferenz fehler diye bir şey var. Ingilizce almancanin ogrenimine ciddi ket vurur.

Dila Arar 5 yıl

Almanca mühendislikde işe yarıyor bence almanca.

G

Sosyal bi bilimle ugrasacaksa ispanyolca. Daha teknolojik olacaksa almanca.

M

Almanca muhendislik olursa cok isine yarar. Ispanyolcayi da cocuklar cok seviyor daha cabuk ogreniyor .

E

Kesinlikle ispanyolca

D

İspanyolca +1

I

Herşeyi boşverin ya, çocuğa sorun, alt yazılı film izletin, almanca ispanyolca şarkı dinletin, kitapçıya gidip kitap gösterin. Herşey meslek mühendislik para değil, hayatında kullanacağı onu mutlu edeceği dili öğretin

C

Tesekkurler

Dilek Alibaşoğlu 5 yıl

Biz bunu yapmistik kizim almancayi kaba buldu fransizca sadece sarkilarda guzel dedi ispanyolcayi secti .

Esin Semerci 5 yıl

Sagol, cok tesekkur ederim

Dilek Alibaşoğlu 5 yıl

İspanyolca ve ya Almanca daha mantıklı ama dışarı çıksın, üstünü pislesin, sosyal olsun. Sosyal bir insan olmak dil bilmekten daha çok işine yaratacaktır. Tecrübeyle sabit.

B

Hepsi işine yarar zaten öğreniceği okulda selam meraba nasılsın. Gidipte C2 yapmıcaklar yani

S

Once eğlenmek sonra ispanyolca kesinlikle. Yıllardır hayatını bu dilden kazanan biri olarak söylüyorum. .

A

Tesekkur ederim. Burcu ve Seval ortak arkadasimizmis. Tercumanlik mi?

Dilek Alibaşoğlu 5 yıl

Evet, rehberim:)))

Arzu Dabanıyastı 5 yıl

Ama asıl mesleğim, diplomalı olarak, dilbilimciyim. İspanyolca kolay değildir ama Latin kokeninden dolayı birçok başka dile kapıyı açar. Ben de ingilizceden sonra öğrendim, şu an portekizce, italyanca gibi bir sürü dil kolay geliyor. Tabii ilerde ne yapmak isteyebilecegini şu anda kestirmek mümkün değil ama bu iki dille dünyanın çoğuna hakim olur. Amman turizme bulasmasin da:)))))

Arzu Dabanıyastı 5 yıl

Mühendislik okuyacaksa ilerde almanca, ama ispanyolca ingilşzceden sonraki en çok konuşulan dillerden biri. Fransızcayı bence boşverin bende gördüm 2 sene hiç bi işime yaramadı ...

İ

Çince. Dunyanin yeni dili o olacak.

H

Rusça çince arapça bilmek bence önemli haklısınız

İbrahim Palalı 5 yıl

Eger muhendislik tarzi bir meslek sececek gibiyse almanca, eger isletme, kamu yonetimi, siyaset bililimi, edebiyat gibi bir seye yatkinligi varsa fransizca. Hukuk okuyan biri olarak. Almanca, Fransizca, Italyanca direk 1-0 onde baslatir.

Y

bunlar ileriye donuk guzel tavsiyeler ama bu yastaki cocuklarin istekleri ve planlari surekli degisim gosterir

Yaren Dolu 5 yıl

spanyolca dünyada en çok konuşulan 2.dil. İnanılmaz keyifli ve bu dili bilince italyanca fransızca öğrenmek çok kolay

B

Birbirlerine benziyorlarmı ki ?

Mert Bildirici 5 yıl

Bu arada Cince/Japonca diyenlere aldanmayin. Bir dili bilmek ve konusmakla akademik olarak ogrenmek ayni sey degil. Akademik Cince'nin pek ise yarayacagini dusunmuyorum. Su anda dunyada en cok kazandiran ticaret enerji ticareti(enerji hukuku bazi otoritelerce ticaret hukuku dalidir) ve bu konuda en cok ticaret yaptigimiz ulke Rusya. Baska bir alfabe goze aliniyorsa Rusca da mantiklidir.

Y

Ispanyolca

M

İspanyolca diyorum ben çok keyifli öğrenmesi kolay bir dil, daha sonra işi gereği illa öğrenmesi gerekirse onu o zaman düşünür daha 5. Sınıfta hangisi is hayatında işine yarar diye düşünmek için çok erken

S

İSPANYOLCA

B

Küçücük çocuklar bu yaştan bu kadar yüklenmek doğru mudur kendi dersleri bitti birinci dil de bitti ikinci dil eksik mi kaldı yazıktır.

Ö

Sirf keyf almasini istiyorsaniz koyun onune bu dilleri secenek olarak belli oranlarda kulak asinaligi ile hosuna gideni secsin. Ha diyorsaniz ki ortamlarda havasi olmasin milyon liralik davalarda imzasi olsun ya da kizim akademisyen olunca alaninda one ciksin. O zaman biraz pragmatik dusunmek mantikli olan

Y

Ispanyolca kolay bir dil, 30 yasina da gelse ogrenir. Hazir kucukken almanca ogrensin, ilerde cok zor olur. Ispanyolca kadar cok konusulmuyo ama ilerde is ve egitim hayatinda daha cok isine yarar.

Ş

Ispanyolca temelden oğrenmek için onerebileceğiniz bir kaynak kitap var mı ?

Mert Bildirici 5 yıl

Hayir ama almanca onerebilirim

Şafak Ibrahim 5 yıl

Ispanyolca kolay bir dediniz de ondan vardir sandim Ben işletme birinci sınıfmda ingilizceden sonra sizce hangi dili ogrenmek yararima olur ?

Mert Bildirici 5 yıl

Biraz salça olacağım ama işletme için İngilizce + Arapça çok rağbet gören bir durum

Ahmet Aküren 5 yıl

Yok olabilirsiniz Arapça duymadım pek ya ?

Mert Bildirici 5 yıl

Yalniz soylemeden edemeyeceğim, kisisel görüşüm tabii, 2.yabanci dil ogrenecegi vakitle bir spor bransinda lisansli olarak ugrasmasi hem akademik hem psikolik olarak cok daha fayda saglar kucuk hanima. Cocuklarimiz bizim egolarimizin yansimasi gibi buyumemeli.

Y

Bence bunun egoyla bir alakasi yok. Benim okulumda da ikinci yabanci dil zorunluydu ve ayni sekilde 3 dil arasinda secim yapmam gerekmisti. Dil ogrenmenin kimseye bir zarari olmaz, hayati boyunca hep yeni kapilar acar.

Şafak Ibrahim 5 yıl

Benim okulumda da zorunluydu fakat ben cok az fransizca ogrenebildim. Cok klasik olacak ama mutlu olmak ve iyi bir cocukluk gecirmekle basarili olmak ayni sey olmayabiliyo her zaman

Yiğit Çç 5 yıl

Yok abi ego mego degil. Okulun dil secenegi. Bence de dil dildir. 1 lisan 1 insan. Tabiiki de spor yapsin dans yapiyor ve seviyor. Seneye yine gidecek ama yabanci dil secmesi gerekiyor. Fikriniz varsa degerli goruslerinizi beklerim.

Dilek Alibaşoğlu 5 yıl

O zaman ustteki yorumlarimi dikkate alabilirsiniz

Yiğit Çç 5 yıl

Benim anladigim zaten Bu Dili okulda mecbur gorecek Ders olarak ailenin secimi degil yani yazin Ders almasi seklinde. O yuzden mecbur secilecek .

E

Kesinlikle ıspanyolca

E

almanca. İspanyolca kolay ve keyiflidir, ilerde ilgisini çekerse hobi olarak bile öğrenebilir. Hazır küçükken, öğrenmeye açıkken, almancayı kapsın

N

Böyle bir sey yok az once de onu anlatmaya calistim ama arkadaş atar yapti. Küçükken almancayi aradan cikarsin diye bi mantik olamaz. Sari araba demenin 12 yolu var almancada örneğin. Kendi dilinin dilbilgisi kurallarina tamamen hakim olmadan tek ogrenebilecegi kelimedir almancada.

Dila Arar 5 yıl

ispanyolca, en cok kullanılan diller arasinda.

C

Erken yaşta dil eğitimi doğru bi şey yazılmış makaleler de bulabilirsiniz bu konu üzerine çocuğun ana dil eğitimi ihmal edilmediği sürece tabi doğru yöntemlerle destekliyorum, İspanyolca ABD de ikinci dil en çok konuşulan ama Fransızca da Avrupa genelde 2. Dil olarak öğretiliyor tercih sizin efendim

S

ingilizcenin dışında okulda almanca ve ekstra olarak rusça görüyorum ben bu üçünün arasından fransızca veya ispanyolca yıntercih ederim almanca hem zor hemde konuşulma sahası dar bir dil

F

Ispanyolca son zamanlarda cok populer bende tavsiye ederm

E

ispanyolca

S

Ispanyolca diyen arkadaslara soyleyeyim. Evet dunyada en cok konusulan dil ama konusan insanlar da fakirlikten kirildiklari gibi bir sey de ihrac edemiyorlar. Burada tangoya tekilaya aldanip ispanyolcayi kimse almanca ve fransizca gibi iki dilin yanina koymasin. Ha geyik olsun konusur hava atarim, kizlari etkilerim(?!) falan diyeniniz varsa eyvallah. Ama ticari olarak da akademik olarak da pek bir boka yaramaz.

Y

Sadece fena halde yanılıyorsunuz diyeyim. Ispanyolcadan hayatını kazanan biri olarak:)))

Arzu Dabanıyastı 5 yıl

İspanyolca bilen biri italyanca ve portekizceyi daha rahat öğrenip rahat anlayabilir buda dünyanın en az 3te 1ini anlamak oluyor, fransızcadaki bazı kelimelerin çoğu ispanyolcada da var (vocabulary) çoğu kelime aynı yani onuda rahat öğrenir. Ayrıca İspanya fakirlikten kırılmıyor. Abd'nin ikinci dili de ispanyolca/fransızca seçmeli. Futbol tercümanlarını falan duyduysan yıllık inanılmaz maaşlar alıyorlar araştırma yapmanı öneririm.

Beyzavi Tecimen 5 yıl

Ben İspanya'da yaşayarak Ispanyolca dedim, tango tekilayla İspanyolca'yi birleştiren sizsiniz fikrimce, yapmayin derim. Fakirlikten kirilmaktan bahsedeceksek Türkçe ogrenmeyelim o zaman halimiz belli. Dil seçerken düşünülecek kriter bu değildir. Ayrıca arkadaşın dedigi gibi İtalyanca Portekizce gibi pek çok dili daha rahat öğrenebilir yahut anlayabilir İspanyolca öğrenecek biri.

Begüm Altun 5 yıl

Biri demis ki Turkce de ogrenmeyin o zaman oburu demiski Ispanyolca cevirmen maasi. Beheey be arkadas. Ben diyorum ki uluslar arasi hukuk normlarini uretmek, enerji hukuku, fransiz kamu hukuku, isvicre borclar hukuku, alman muhendisligi... Siz diyorsunuz ki cevirmenlik? Ya bu saydigim dillerin herhangi birini ogrenip yine cevirmenlik yapacaksa yapmasin zaten bir insan. Hayir Ispanyolca ile bir alip veremedigim yok da. Akademik anlamda pek bir sey kazandirmaz kusura bakmayin. Cevirmenlik ise bir sey uretmek zaten degildir.

Yiğit Çç 5 yıl

Asil komik olan da 'diger dilleri cok kolay ogrenmenizi saglayabilen' bu dile anadil olarak sahip olan ama diger dilleri ogrenememis insanlari diger dillerde temsil etmek icin Ispanyolca ogrenilmesini tavsiye etmeniz sanirim.

Yiğit Çç 5 yıl

Ben rusca öğrencisiyim yan dil olarak ispanyolca öğreniyorum ikisinide tavsiye ederim ama onun için ispanyolca daha kolay öğrenebilecegi bir dil bu yüzden ispanyolca seçsin hem gelecek için ispanyolca nin çok yararı olur ona

A

Kesinlikle almanca

S

Ispanyolca ogrenirse italyanca ve fransizcayi cok kolay ogrenir

Ş

ispanyolca tabii ki

C

almanca acayip derecede kaba ve zor bir dil gramar acisindan gerek yok almancaya

C

Kesinlikle İspanyolca

Y

İngilizce tavsiye ederim hatta bence ilk yıl ıngilizce almalıydı 2.yıl da ilerletmesi lazım hocam bunlar biraz teknik konular. Henüz 1.dili de tam oturmadan 2.dil alması bana mantıklı gelmedi

A

bunda katiliyorum ilk ingilizce sonra öbürleri olmali

Cansu Uzuner 5 yıl

cansu hocam aynen ilk yıl ıngilizce ama temel alır 2.yıl üstüne ekler ilerletir ev gibi düşünün önce temel kazılır sonra kat çıkılır. Öbürleri konusuna gelince henüz erken 1.dili tam öğrenmeden 2.dile geçildiğinde çocuk 2 dilide anlamayacak .

Adnan Gönç 5 yıl

4 yildir Ing. Goruyor, bu sene de 1 ay Londraya gidecek. Okul onumuzdeki senenin planlamasini yapabilmek icin soruyor.

Dilek Alibaşoğlu 5 yıl

Ayrıca size tavsiyem çocuğunuzla beraber öğrenme imkanınız varsa sizde öğrenin tavsiyem dil olarak ıngilizce. Dunyanin neresine girerseniz gidin şu cümleyi duyarsınız" you speak english ? " miniğede şimdiden başarılar dilerim

A

Merhaba. Tesekkurler. Ingilizce 1.dil. Bu yaz 1 ay hem gezme, hem dil kursuna gidecek Londra ya. Okul 2. dili bir sonraki akademik yilin planlamasini yapabilmek icin simdiden bildirmemizi istedi. Guzel dilekleriniz icin tesekkur ederim. Ben de ogrenmeye calisacagim. Super olur. 10 kelime 10 kelimedir. Ispanya (madrid) yasli amcalar Ingilizce sorunca Ispanyolca konusmaya basliyorlar ve susmuyorlar. Nazikce dinliyorsun, Allahtan aradan bir kac kelime secebiliyorsun. O yuzden caresiz kaldigin anlarda o 10 kelime hayat kurtarabiliyor.

Dilek Alibaşoğlu 5 yıl

Bence hangi dil olursa olsun seveceği ve konuşmaya öğrenmeye heves edeceği bir dil olmalı. Belki bu bahsettiğiniz dillerden birer şarkı ya da diyalog dinletseniz, o da hangisi kulağına daha güzel geldiyse, hangisini sevdiyse onu öğrense belki de onun seçmesi daha iyi olur diye düşündüm ben.
Bu 3 dilin 3ü de avantaj sahibi diller. Birini seçtiğinde öteki için keşke diyeceğini sanmıyorum.
Ne gibi bir kariyer düşünüyor bilmiyorum ama hukuk politika uluslar arası ilişkiler gibi alanlarda Fransızca öne çıkıyor. Hukukta nispeten Almanca daha ön planda. İspanyolca da yanlış hatırlamıyorsam dünya üzerinde en çok konuşulan 2.dil.
Başarılar dilerim

E

İspanyolca

G

Çince ya da Japonca gibi uzakdoğu dilleri daha güzel olur. Görece bilen daha az ama daha değerli

B

Secimlik dersler Ispanyolca, Fransizca, Almanca. Birisini secmemiz lazim. Dedigin opsiyonlar yok maalesef. Japonca ogrenmek kolay bu arada 12 yil Japon sirketinde calistim. 6 ay gidip su gibi konusan arkadaslarim var. Hem de 25-30 yaslarinda ogrendiler.

Dilek Alibaşoğlu 5 yıl

Ha ben siz ders verdireceksiniz sandım. O zaman İspanyolca tabi

Bengisu Ünnü 5 yıl

Tesekkurler

Dilek Alibaşoğlu 5 yıl

Bence çocuğun ne istediği önemli. Hangi dile daha meraklı buna göre seçim yapılabilir

B

Almanya da Türkçe bilmeyen kaldi mi yahu.. Sen fransizca ogret fransizca. Guneye indiginde (cezayir vb gibi) rahat eder..

Y

Almanca gerçekten çok güzel bir dil ve gerçekten her yerde duyulabiliyor ve ileride iş için daha büyük avantaj çünkü inanılmaz derecede çok fazla Alman firma var Türkiye'de. Ama Fransızca ya da İspanyolca gibi dilleri öğrenirse İtalyanca gibi dillere daha kolay geçiş yapabilir o yüzden daha zor olan Fransızcayı öğrenmesi bence daha mantıklı. Yaşı küçük olduğu için çabuk kapar gibi geliyor ama derseniz ki zorlanmasın o kadar İspanyolca o zaman

S

Almanca veya ispanyolca Yabancı ülkede gördüğüm kadarıyla bu 2 dil önemli

N