ANNEM KOAHTAN NASIL KURTULDU ?
Koah: Kronik tıkayıcı akciğer hastalığı. Nefes darlığı, balgam, öksürük en önemli belirtileri. Sebebi modern tıbba göre %95 oranında sigara içimi ya da maruziyeti. Modern tıp böyle diyor ama sakın koahlıların çoğalmasının nedeni sigara içimi ve maruziyeti değil de modern beslenme tarzı olmasın! Sigara içilen ortamda bile hiç bulunmayan anneme koah hastalığı teşhisi konuldu ve ancak konsantratör(oksijen cihazı) eşliğinde hayatını sürdürebileceği bildirilmişti. Tabii ki kullanmaya başladı. Ama bir taraftan da araştırmalarım devam ediyordu. Konsantratör şart mıydı? Elin kolun bağlı. Bir yere gidecek olsan yanında götürmek zorundasın. Elektrik kesilirse sıkıntı.... Yanlış hatırlamıyorsam benim uyanmamı sağlayan şeyı Prof. Dr. A.R. Küçükusta'nın bir yazısıydı.:"Koah'ın sebebibinin modern beslenme olduğunu çünkü sigara içimi oransal olarak azalıyor koah ise tersine çoğalıyordu." Ben de bu yazıyı gördükten sonra diğer bilgilerimle birleştirdim ve 86 yaşındaki anneme günde iki öğün beslenme uygulamaya başladım. Unlu mamuller sıfır, içine şeker ya da tatlandırıcı katılarak yapılan yiyecek ve içecekleri hiç vermedim. Marketten süt-ayran-yoğurt da dahil olmak üzere işlenmiş ürün hiç yok. Kızartmayı hepten kaldırdık. Geç bir kahvaltı, birkaç saat sonra 1-2 meyve ve erken akşam yemeği. D vit 3 seviyesini 80'in üzerine ve B12 seviyesini de 800'ün üzerine çıkacak şekilde takviye verdik. Bir de hemen hemen hergün zerdeçal+karabiber+zeytinyağı karışımı verdim. Sonuç: Annem 10 aydır oksijen cihazı kullanmıyor.
Not: Bu yazımdan sigaranın içilmesinde sakınca yok gibi bir anlam çıkmasın. Sigara, terkedilmesi zorunlu bir alışkanlıktır. Ancak koahın asıl nedeninin sigara içimi ya da maruziyeti olduğunu söylemek asıl sorunun beslenmeden kaynaklandığının gizlenmeye çalışılmasından başka bir şey değil gibi geliyor bana. Çünkü modern tıpta bunun örnekleri çok. Meselâ, ürik asiti yükselten etkenin "protein"olduğunu! Söyleyip un-şeker ikilisinden hiç bahsedilmemesi bunlardan biridir ki kendi yediğim-içtiğime bakınca bu teorinin düzmece olduğunu deneyerek görmüş biriyim. Yine reflünün tedavisinde ısrarla anti-asit kullanılmasının önerilmesi de böyledir. Tıpkı kanserde çoğunlukla işe yaramadığı ispatlanan hatta problemin derinleşeceği tedavi usullerini(örneğin reflü) hâlâ önermeleri gibi. Sadede geliyorum... Tedavi için modern tıptan başka yol ve yöntemler de vardır.
Koahtan nasıl kurtulunur?
İbrahim Serbes
İ
20
20 CEVAP
gerçekten çok iyi benim babam da hiç sigara içmediği halde koah hastası bu dediklerinizi biz de yapmaya çalışalım inş peki diğer ilaçlarına devam ediyor mu
Önce kullandık. Sonra baktık ki olumlu bir gelişme yok, vermemeye başladık.
Tam buğday etmeyi olsa olmazmi
Fatma hanım, buğdayım tamı, yarımı, beyazı yada siyahı olmaz.
Fatma Rua yazıyı tam olarak okumamışsınız.
Yazınız sigara KOAH yapmaz gibi olmuş, KOAH nedeni bir sürü etken vardır...
Sigara tabii ki çok kötü. Ama koahtaki asıl suçlu yanlış beslenme.
Haklısınız. Bu uyarınız üzerine "not"ekledim.
mükemmel bir paylaşım, teşekkürler.
Allah cc sağlıklı ömürler nasip etsin teyzem e
Herşeyi sigaraya bağlamak çok sakıncalı. Esas nedenleri görmezden getirtiyor. Atalarımız temiz hava bol gıda ve sigara ile 100 yaşına kadar hastalanmadan nasıl yaşadı incelemek lazım.
AMAN ALLAHIM TİRYAKİMİSİNİZ,
ESKİ YAŞAM SÜRESİ İLE ŞİMDİKİNİ BİR KARŞILAŞTIRIN LÜTFEN
SİGARA İÇİP 100 YAŞAYAN HİÇ GÖRMEDİM, YAŞAYANLAR SAĞLIKLI BESLENİP, ÇALIŞAN İNSANLAR
sigara zararlıdır..!... Ama tütün.?... ((... Gögüs hastalıkları birimi ; Istanbul Tıp Fakültesine en son kurulmus ünite.
TÜTÜNDE AYNEN
Eklyorum... Rafine tuzu kaldırıp Çankırı kayatuzunu diyetimize dahil ettik bu süreçte. Gerek kahvaltıda gerekse akşam yemeğinde çay vermedim. Kahvaltıda mutlaka zeytin ve ceviz verdim. Ayrıca genellikle mevsim salatası ve çok pişmemiş tam yumurta da menümüzde bulunanlardan.
İbrahim bey ; Dr Fevzi Özgönülün beden aklıyla zayıflama kitabını yada internetten videolarını seyretmenizide tavsiye ederim. Uyguladığı sistemi tüm aile fertlerim uyguluyoruz bu bir rejim değil, diğer diyetisyenler gibi gram gram onu ye bunu yeme ara öğün yap vs gibi değil. Bu tamamen doğru beslenme ve sindirim sisteminin en aktif halde nasıl çalışır olması durumunu anlatan, biyolojik sistemi hızlı ve doğru gıdalarla besleyen bir yol haritası rotasıda belli zayıflamak değil ideal bedene ulaşmak zayıflamak değil küçülmek .
Firuzan hanım O'nun sitesini biraz inceledim. Meselâ şunu öneriyor,"Sabah ve öğlen iyice doyun ki akşama acıkmayın"........ 3.öğünün hastalık olduğunu yaklaşık 1000 yıl önce İbn-i Sina söylemiştir. Yine şöyle bir tavsiyesi var,"Zayıflamak için hayat boyu hoşlandığınız böreklerden tatlılardan vazgeçmek zorunda değilsiniz." ............... Hepimiz artık iyi biliyoruz ki özelikle modern buğdaydan yapılmış bir ürünü yememek için bir sürü sebep var. Vitamin ve minerallerin emilimini bozar, bağırsakta kötü flora oluşturur vs. Vs.
hayırlı evlatsınız ne güzel bende 87 yaşındaki annemle yaşıyorum. Bizde elimizden geldiğince karatay beslenmesini uygulamaya çalışıyoruz. Tam yapamasakta en azından şeker tam olarak hayatımızda 2 yıldır yok. D vit3 ün önemini karatay sayesinde öğrendik. B12 de sorun var işte biraz. Yükseltemiyoruz. Bakalım onuda aşaruz evellah.
B12 eksikliğini iğne yapılarak tamamlamalısınız. Çünkü otoimmün nedenden dolayı birçok insanda B12 artık üretilemiyor ya da çok düşük düzeyde oluyor. Biz dod..... Adlı ilâcı kullandık. Ömür boyu (ortalama)ayda 1 defa kullanmaya devam edeceğiz.
Ibrahim bey vermis oldugunuz bilgiler için size çok teşekkürler
Çok doğru can boğazdan gelir derler fakat can boğazdanda çıkar
Beyin küçülmesi hakkinda bilginiz varmi yaşlanirken insan beyni de küçüyor bu duruma neler yapilir
Tebrikler İbrahim bey
Bende gıdalardan şüpheleniyordum
Kesinlikle hocam.
Geçmiş olsun.. Size karbonatlı suyu denemenizi sağlık veririm.. Koahlar bile iyileşiyor. İnhaller aletinize bir miktar karbonatlı su koyun.. Sabah akşam yapsın. Kalanıda içsin. Gümüş suyu nuda arkasından içip aynı şekilde yapın
Alkali diyetinin mantıkla bağdaşır bir tarafı yok. Mesela ketojenik diyet yağ ve protein ağırlıklıdır. Yani asidik bir beslenme biçimidir. Bu tür beslenmede ne kanser, ne diyabet, ne kemik erimesi, ne sara(epilepsi)hastası olmazsınız. beyinle ilgili hastalıklarla karşı karşıya gelmezsiniz. Ayrıca bu diyette sapla saman karışıyor. Mesela kırmızı etle buğdayı aynı kefeye koyuyor!
Karbonatlı suyla tedavi doğru olsaydı (bazı konularda ben de denedim) bu kadar tıp ya da alternatif tıp sayfa ve sitelerine gerek olur muydu? Unlu şekerli tüket, nefes alma-vermeyi bilme, egzersiz(yürüyüş gibi)yapma, su, çay, maden suyu gibi alkali içeceklerin ne zaman içilmesi gerektiğini bilme, probiyotikleri bilme, başta zerdeçal olmak üzere baharatları bilme, iyi çiğnemeyi bilme, yudum yudum içmeyi bilme, uyku zaman ve süresini bilme; iç karbonatlı suyu olsun bitsin, öyle mi? Bu kadar basit değil.... Ayrıca bir şey daha söyleyim. Madem buna bu kadar güveniyor daK. M. sorularıma cevap vermek yerine neden yorum yazmamı engellemiş olabilir?
Hocam verdiginiz bilgiler icin tsk ederim abartmadan verilen bilgiler ve mantiga uygun zaten az yemek tatli tuxlu unlu yiyecekleri kisitlsmak omega3 kullanip d3 vitaminini almak yeterli gibi geliyior bana saygilar
Tuza değil, rafine tuza karşıyız. Vücudumuzun % 0.9 u tuzdur.
İbrahim Serbes hocam KM da alkali beslenin diyor sebze agırlıklı evet karbonat haklısınız tek basına vücutta calışmıyor yalnız alkali beslenildiğinde yasaklara riayet edildiğinde d vit seviyesi ve b vit takviye edildiğinde muhtesem çalışıyor vücutta. Sn hocam önemli olan nokta şu hepsinden önemli olan KM ın da anlatmaya calıştığı karbonat ve sıcak su birlestiğinde sodyum yani tuz acığa çıkıyor vücudumuza kan hücrelerine en iyi iletkenliği saglayan yani oksijen tasıyan tek sıvı tuzlu su karbonat belki insanlara kimyasal korkutucu gelebilir lakin bunu doğal tuzlarımızlada yapabiliriz kaliteli bir himalaya veya kaya tuzunu çözelti yapıp içebiliriz ki ben sekiz aydır böyle yapıyorum ve bir çok şikayetlerimden de kurtuldum selametle hocam
hocam bu güzel ve faydalı bilgiler için teşekkür eder devamını bekleriz toplum sağlığı adına
Hocam sizden ricam beyin küçülmesini de araştırırmisiniz
Bilim insanları şimdilerde Alzheimer hastalığını "Tip 3 diyabet" olarak adlandırıyorlar. Yeni araştırmalar, "insülin direncinin" ya da benim adlandırdığım gibi "diyabezite"nin yani çok fazla karbonhidrat ve şeker tüketip yeterince yağ tüketmemenin beyin hasarının başlamasına yol açan başlıca faktör olduğunu gösteriyor. Bu durum 80'lerindeki kişilerin yarısından fazlasının hafızasını çalıyor ve Alzheimer teşhisiyle karşı karşıya kalınıyor.
Elbette Necdet bey. Bizim amacımız sadece faydalı olabilmeyi başarmak. Bu yazı ve paylaşımlardan bir kişi bile fayda gördüğünü söylerse bundan daha iyi bir ödül olmaz.
Gürsel akay kardeşimle çok yere ulaşıyor ve sevindirici sonuçları görüyoruz sizin de yayımlar çok hedefe vuran konular. Bazen tekrar ediyoruz ama olsun. Faydası illaki olur.
Hatta artık,"Neyi sindirirsen osun".
yazıdan çok etkilendim bende koah hastasıyım zerdeçal karabiber zeytinyağı miktarları ne kadar acaba birde günlükmü yapılıyor. Cevap yazarsanız sevinirim... Teşekkürler
Zerdeçal kısmı tedavinin çok küçük bir parçası. Büyük yanlış düzeltilmeden küçücük bir faydaile sonucu elde edemezsiniz. Zerdeçalli karışımı ben hergün yaptım. 1 tatlı kaşığı öğütülmüş zerdeçal, 1 tatlı kaşığı soğuksıkım sızma zeytinyağı, 0.5 çay kaşığı karabiberi karıştırıp en az 1 saat beklettikten sonra verdim. Çünkü etken maddenin açığa çıkması bu sayede oluyormuş. Ben ek olarak arasıra tahin, pekmez, hindistan cevizi tozu, tarçın karışımı da veriyordum. Bu arada et konusu da önemli. Kırmızı eti haşlama, buğulama tarzı ya da direkt sulu yameğin içinde pişirmek lazım. Hatta bu et kemikli olursa daha iyi olur.
Ne yersen O sun demiş Hipokrat yapay, uzun süre dayansın ve ucuza gelsin diye içine envai türlü kimyasal maddeler konulan yiyecekleri yersek ( sorgulamadan, farkında olmadan ) yediğimiz o yiyecekler oluruz bu kadar basit sevgi ve selamlarımla ..
Babam koahtan oleli 2ay oldu cok zor bi hastalik nefes alamamak kadar kotu bisey yok