Koahtan nasıl kurtulunur?

ANNEM KOAHTAN NASIL KURTULDU ?
Koah: Kronik tıkayıcı akciğer hastalığı. Nefes darlığı, balgam, öksürük en önemli belirtileri. Sebebi modern tıbba göre %95 oranında sigara içimi ya da maruziyeti. Modern tıp böyle diyor ama sakın koahlıların çoğalmasının nedeni sigara içimi ve maruziyeti değil de modern beslenme tarzı olmasın! Sigara içilen ortamda bile hiç bulunmayan anneme koah hastalığı teşhisi konuldu ve ancak konsantratör(oksijen cihazı) eşliğinde hayatını sürdürebileceği bildirilmişti. Tabii ki kullanmaya başladı. Ama bir taraftan da araştırmalarım devam ediyordu. Konsantratör şart mıydı? Elin kolun bağlı. Bir yere gidecek olsan yanında götürmek zorundasın. Elektrik kesilirse sıkıntı.... Yanlış hatırlamıyorsam benim uyanmamı sağlayan şeyı Prof. Dr. A.R. Küçükusta'nın bir yazısıydı.:"Koah'ın sebebibinin modern beslenme olduğunu çünkü sigara içimi oransal olarak azalıyor koah ise tersine çoğalıyordu." Ben de bu yazıyı gördükten sonra diğer bilgilerimle birleştirdim ve 86 yaşındaki anneme günde iki öğün beslenme uygulamaya başladım. Unlu mamuller sıfır, içine şeker ya da tatlandırıcı katılarak yapılan yiyecek ve içecekleri hiç vermedim. Marketten süt-ayran-yoğurt da dahil olmak üzere işlenmiş ürün hiç yok. Kızartmayı hepten kaldırdık. Geç bir kahvaltı, birkaç saat sonra 1-2 meyve ve erken akşam yemeği. D vit 3 seviyesini 80'in üzerine ve B12 seviyesini de 800'ün üzerine çıkacak şekilde takviye verdik. Bir de hemen hemen hergün zerdeçal+karabiber+zeytinyağı karışımı verdim. Sonuç: Annem 10 aydır oksijen cihazı kullanmıyor.
Not: Bu yazımdan sigaranın içilmesinde sakınca yok gibi bir anlam çıkmasın. Sigara, terkedilmesi zorunlu bir alışkanlıktır. Ancak koahın asıl nedeninin sigara içimi ya da maruziyeti olduğunu söylemek asıl sorunun beslenmeden kaynaklandığının gizlenmeye çalışılmasından başka bir şey değil gibi geliyor bana. Çünkü modern tıpta bunun örnekleri çok. Meselâ, ürik asiti yükselten etkenin "protein"olduğunu! Söyleyip un-şeker ikilisinden hiç bahsedilmemesi bunlardan biridir ki kendi yediğim-içtiğime bakınca bu teorinin düzmece olduğunu deneyerek görmüş biriyim. Yine reflünün tedavisinde ısrarla anti-asit kullanılmasının önerilmesi de böyledir. Tıpkı kanserde çoğunlukla işe yaramadığı ispatlanan hatta problemin derinleşeceği tedavi usullerini(örneğin reflü) hâlâ önermeleri gibi. Sadede geliyorum... Tedavi için modern tıptan başka yol ve yöntemler de vardır.

İ
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
20
20 CEVAP

Eklyorum... Rafine tuzu kaldırıp Çankırı kayatuzunu diyetimize dahil ettik bu süreçte. Gerek kahvaltıda gerekse akşam yemeğinde çay vermedim. Kahvaltıda mutlaka zeytin ve ceviz verdim. Ayrıca genellikle mevsim salatası ve çok pişmemiş tam yumurta da menümüzde bulunanlardan.

İ

İbrahim bey ; Dr Fevzi Özgönülün beden aklıyla zayıflama kitabını yada internetten videolarını seyretmenizide tavsiye ederim. Uyguladığı sistemi tüm aile fertlerim uyguluyoruz bu bir rejim değil, diğer diyetisyenler gibi gram gram onu ye bunu yeme ara öğün yap vs gibi değil. Bu tamamen doğru beslenme ve sindirim sisteminin en aktif halde nasıl çalışır olması durumunu anlatan, biyolojik sistemi hızlı ve doğru gıdalarla besleyen bir yol haritası rotasıda belli zayıflamak değil ideal bedene ulaşmak zayıflamak değil küçülmek .

Firuzan Geçgel 6 yıl

Firuzan hanım O'nun sitesini biraz inceledim. Meselâ şunu öneriyor,"Sabah ve öğlen iyice doyun ki akşama acıkmayın"........ 3.öğünün hastalık olduğunu yaklaşık 1000 yıl önce İbn-i Sina söylemiştir. Yine şöyle bir tavsiyesi var,"Zayıflamak için hayat boyu hoşlandığınız böreklerden tatlılardan vazgeçmek zorunda değilsiniz." ............... Hepimiz artık iyi biliyoruz ki özelikle modern buğdaydan yapılmış bir ürünü yememek için bir sürü sebep var. Vitamin ve minerallerin emilimini bozar, bağırsakta kötü flora oluşturur vs. Vs.

İbrahim Serbes 6 yıl