Pramitleri uzaylıların yaptığını düşüne biliyoruz. Peki ya geçmiş medeniyetlerin bilgisi ile yapıldıysa. Ve hiç bir iz kalmamış olsa bile geçmiş medeniyetler bildiğimizden daha gelişmiş ise ?
Medeniyet dediğinin izi olur. İzi olanların da gelişmişlik düzeyi malum. Pramitlerin uzaylıların yaptığı varsayımı bile çok komik. Prmitlerin kimler tarafından ne şartlarla yapıldığı o bölgedeki mezarlardan ve devletin kayıtlarından belli.
Yapıldı zaten. Normal olarak bende öyle düşünüyorum. Hatta koca blokları, harçları yukarı çıkartıp öyle inşa ettiler diye düşünüyorum. Fakat yapımında ki matematik astronomi bağlantışarı filan oldukça muazzam o bakım idan .
Hani kimi takip ediyorsunuz bilmiyorum da o muazzamlıktan kastettiğiniz şey bizim 10 yıl önce "aa pramitler şu şekilde dizayn edilmiş, bak sütü koyuyorsun yoğurt oluyor, dünyanın ortasında, iç açılarını çarpıyorsun dünyaya oranlanıyor" gibi şeylerse, yok öyle bir şey
Ya tavırlı olsun da yani bende öncelikle mantıklı olan açıklamayı kabul ederim emin olun. Ve izlediğim belgesellerde insan ordularının çalıştığını gördüm ve hepsi insaatın dibinde yatıyorlar it gibi çalışıyorlar .
Bu gün japonya kıyılarında okyanusa gömülmüş insan eli ile yapıldığı düşünülen düz kayalar var. Atlantis ve mu kıtası gibi fenomenler var. Hatta bermuda şeytan üçneninde bir tane pramit bulunmuş yanılmıyorsam. Ozamanlar bu medeniyetler çok dağınıt şekilde yaşamadıkları için komple yok olmuş olabilrler. Belki
Datça'da denize girerseniz orada da yapılar bulursunuz. Birçok medeniyet pramit yapmıştır. Zamanla tektonik hareketler sonucu sular altında kalan medeniyetler gibi yapıları da su altında kalmıştır
Tarih sayfalarına baktığımızda bu tarz yok oluşlar sadece volkanik patlamalarda oluyor. O da benim bildiğim. Ya aslında bu tarz bir iddia olacaksa pramit değil de onunla eş değer olan stonahange, ondan da 5 bin yıl öncesine ait göbeklitepe, norşuntepe gibi yapılar da muazzam bir çaba sonucudur. Hele o zamanki nüfus dağılımına bakarsak "yok artık" dedirtecek türden yapılar. Üzerindeki işlemeler keza. Ama bunların insan yapıları olduğu açık. Ha yapan medeniyetler çok ileri bir düzeydi, iz bırakmadan gittiler, dersek o derece bir mimari düzen yok. Sadece o ilkelliğe göre yapıları muazzam
O zaman bildikleri çok ilginç yapılar ilkel gibi ama bilnenler baya ilerde. Mesela göbekli tepede bir kaya bulunmuş kayada evrimi tasvir etmşler. Galiba göbekli tepedeydi. Sonra bazı kayalar var. Oldukça ayrıntılı harita yapmışlar kayalara !!
Evrimi tasvir ediyorlar mıydı, bilemem. O çizimlerden daha öncesi ve daha sonrası hatta bi 7-8 bin yıl sonraki çizimleri bile bir aslanı dinozor gibi gösterebilecek nitelikte. Bir kompozisyon anlatılmış ama evrimi göstermesi oldukça uzak bir tez
Sen kalk o kadar gelişmiş medeniyet ol ama görselliğe tapan insan doğasına aykırı mimariler ortaya çıkar. O zaman geçmiş medeniyetler insan değildi diyebiliriz sanırım.
Kristal kafatası, sadece bir film masalı. Arkeolohi okuyorum da hocamla böyle bir diyaloğa girdim sınıfta rezil olmuştum Çekiç olayı da max 300 yıllıktır. Altın arayanlar, maden arayanları bilirsiniz onlardan birinin çekici düşmüş olması muhtemel. Kireç taşı hemen sarabilecek özellikte. Mesela bir geyiğe saplanan ok vardı, zamanla kemik kaynaşıp oku sarmış ve geyik bu şekilde yaşamaya devam etmişti. O çekicin incelenmesi hiçbir şekilde yapılmadı. Sadece uzaktan gösterimde
Demirin saflık oranı niçin ilginç olsun ki? Demir cevherini eritirsin, erimiş halde yeterince bekletirsin. Bir süre sonra erimiş cevherdeki elementler ağırlık sırasına göre tabaka tabaka çökerler. Sen de demir ağırlıklı olan tabakayı alır, kullanırsın. Bunu anlayabilmek için üstün bir bilgi veya teknoloji gerekmiyor. Her demir ustası birkaç denemeden sonra bunu farkeder ve ona göre çalışır.
Aslında cevabı vermişsiniz. "Hic bir iz kalmamış olsa bile..." Bu hayal edilebilir ama gerçekçi olursak, bunu destekleyen bir veri var mi bunu da düşünmek gerek.
Ne yaptılar? Elde ettikleri gelişmişlik göstergesi teknolojileri yok ettiler veyahut bulunamayacak bir yerlere mi sakladılar? Adamlar ölülerini bile mumyalamışlar, saklayalım da belki öteki tarafta işimize yarar diye. Hatta o ölülerin yanına değer verdikleri eşyaları da koymuşlar birkaç adakla birlikte. O özenle sakladıkları pek kıymetli mumyaları bile bizim tarafımızdan bulunmuşken, bu var olabileceğini düşündüğünüz teknolojilerin bulunmamış olmaları sizi hiç şüpheye düşürmüyor mu?
Ama yine de umut ediyorsunuz değil mi? Ben de isterdim çok gelişmiş teknolojileri olsun, biz de onları bulalım, sonra bilim insanları o teknolojilerden faydalansınlar falan... Hadi Mu, Atlantis battı deniliyor da kanıt sunma zorunluluğundan yırtıyor insanlar. Piramitler de batmadı ki, nerede bu kanıtlar? Nereye sakladılar? Peki neden sakladılar? Bu sorular üzerine herhangi bir tahmininiz var mı?
"Çok ileri düzeyde bilgi" diyorsunuz. Mesela ne kadar ileri düzeyde? Ne tür bilgiler? Güneş takvimini kullanmak, ölülerini mumyalayabilecek tekniklere sahip olmak gibi mi? Yoksa günümüz teknolojisinden çok çok ileride olan bilgiler mi? İddialarınızı öncelikle bir temele oturtmalısınız yoksa yıkılıverirler. Hah! Temel demişken, piramitler neden piramit biliyor musunuz? Çünkü o zamanın bilgi ve teknolojisiyle büyük yapılar sadece yığma şeklinde yapılabiliyordu, yoksa yıkılıyorlardı. Madem pek gelişmişlerdi dik dik binalar yapsalardı da biz de "kesin üstün teknoloji" diye şaşırsaydık.
Piramitlerin ne amaçla yapıldığı belli anıt mezar. Tatmin etmiyorsa senin bileceğin iş. Yapılardan bahsederken nano teknolojiye nasıl getirdin olayı anlamıyorum.
Engin Çelik koca insanlık tarihini binlerde prof. Oturmuşlar kullandıkları malzemelere göre tasnif etmişler. Taş/toprak yapı ve kapların kullanıldığı döneme neolitik çağ yada taş devri, metalin kullanılmaya başlandığı döneme demir/tunç çağı demişler. Teknolojinin gelişim aşamaları kullanılan malzeme ile çok alakalıdır.
Olağanüstü ya da garip olan şeyler insanların hep dikkatini çekmiştir. Bu piramitler de aynen böyledir. İnsanların hayalgücü durmak bilmiyor. Çok gelişmiş olsalar üç beş teknoloji kalırdı bir yerlerde. Bu konular insanın merakını çok cezbediyor ama maalesef böyle şeyler yok. Daha iyi konulara odaklanmamız gerekiyor bence bu konuyu tartışmamalıyız bu sayfada.
Evet yukarda birleştirmişlerdir bence büyük blokları. Oeki devasa ağırlıkta ki kayaları nasıl hareket ettiriyorlar. Stonehange demiş birisi onlarda ilginç yapılar. Bence onların ley hatlarıyla alakası var.
Yukarida verilen Ahmet Balpetek bilgisini kabul edemiyecem, buyurun. Bu gun kayalari birak bakiri bronzla kirmaya ve ya yontmaya calisin bakalim mumkunmu. Celik yoksa olmaz. Ki o celikte mutlak olarak crom katki da olmalidir.
Ya öyleyse, ya böyleyse ile olmaz bu işler. Gözlem ve olgular lazım. Elde olanlara bakacaksınız. Elinizde olan verileri, gözlem ve olguları açıklayacaksınız. Elinizde olmayan, hayal ettiğiniz, varsaydığınız, sanal ve kurgusal varsayımlar ve zihin jimnastikleri üzerine bilim yapılmaz. Uzaylılar, tanrılar, kıllar, tüyler. Elinizde bunlarla ilgili ne var? Yok bir şey. Denilecek şey ya bilmiyoruz olacak, ya da bildikleriniz kadar konuşacaksınız.
Nazım Bey, yontma taş devrinde taşı taşla yontup aletler yapan insanoğlunun, Antik Mısır döneminde taşları yontabilecek aletlere sahip olmadıklarını mı iddia ediyorsunuz gerçekten?
Kaldı ki, azıcık belgesel izleyen okuma özürlü insanlar dahi bakır keskilerle taş yontmasının yapılabildiğini, ve piramitler için gereken bakır ve pirinç keskilerin köreldikçe yeniden keskinleştirilmesi için görevli ekiplerin olduğunu, bunların iaşe ve ibadesi için yerlerin olduğunu, bunların da arkeolojik kalıntılarının olduğunu görmüş olacaktı.
Yine çok basit el aletleriyle çok büyük ağırlıkları taşımanın mümkün olduğunu gösteren deneylerin yapıldığı belgeselleri izlemek de mümkün. Burada binlerce tonluk taş kitlelerden bahdesiyorum.
Tasi tasla yontmak icin obsidiyen, yani volkanik silikat taslarina ihtiyac var. Tas devri silahlarinda opsidiyen var zaten. Misirda bu ize rastliyormuyuz.
İddia sahibi sizsiniz, kanıt sunması gereken sizsiniz. Tartışma, sunulan kanıtları inkar ederek yürütülmez. Şimdi size o bölgenin taş çeşitlerini araştırıp önünüze koymam mı gerekiyor? Lütfen rica ediyorum tarihin ilerleyişini biraz araştırınız. Antik Mısır döneminde insanlar çoktan taşları yontmuş, onlardan aletler yapmış, hatta o aletlerle insanlar öldürmüş. Öldürmek ve savaşlarda kullanabilmek için çeşitli yaralayıcı deşici aletler yapmışlar. O aletlerle ölülerinin içini deşip, organlarını dışarıya çıkarıp, cesetleri tuzda bekletip suyunu çekmiş, çeşitli tekniklerle mumyalamışlardır. Şimdi siz tüm bu aletleri kullanabilen insanların taşları yontmak için çok üstün teknolojilere sahip olmaları gerektiğini söylüyorsunuz. İnsanoğlu Antik Mısır'a gelene kadar o aşamayı yontma taş devrinde çoktan geçti zaten.
Kayaclari iyi analiz etmeden konusmamali. Tas devri aletlerinde obsidiyen var diyorum. Misirda inatla alet var diyorsunuz. Evet bakir el aletleriyle mumkun degil diyorum. Bakirla insani kesersin ama, kayayi yotmak. Hemde yuz tonluk binlerce parca hic mantikli degil. Bakiri tanimadiginizi dusunuyorum.
Madem hala çok üstün teknolojileri olması gerektiğini iddia ediyorsunuz, ben de birkaç soru sorayım, siz cevaplayın. Nerede bu teknolojiler? Varlığını iddia ettiğiniz muhteşem teknolojilere neden hiç rastlanmamış? Saklamışlar mı? Sakladılarsa neden ve kimden korumak için saklamışlar? Peki bu muhteşem üstün teknolojileri nasıl saklamış olabilirler ki bir türlü bulunamıyorlar? Ya da şöyle sorayım: Bir gün durup dururken "Ay, bize bir şey olacak kesin, saklayın muhteşem teknolojilerimizi!" diye mi düşünmüşler? Büyük bir onur ve gururla taptıkları tanrılarını anlatan, hükümdarlarını uzun uzun öven, hatta yaptıkları ayinleri bile hiyerogliflerle anlatan bir medeniyet neden bu teknolojilerden hiçbir yerde bahsetmiyor? Ufak da olsa bir kanıtınız var mı bu iddiaya dair? Hani bir ucundan tutalım da biz de sizin gibi hayal alemine dalalım. Hayal kurmak iyidir, güzeldir; beyin için muhteşem bir jimnastiktir. Ancak çoktan kanıtlanmış şeyler üzerine "ya böyle olduysa" diye hayal kurmak düpedüz kendini kandırmaktır. Rahipleri bile bilim insanı statüsünde olup Güneş takvimini kullanan, Nil'in taşma dönemlerini hesaplayıp ona göre tarım yapan bir medeniyetin, taşları çok gelişmiş teknolojileri olmadan yontamayacaklarını iddia ediyorsunuz. Bence siz Antik Mısırlıları "üstün teknolojileri" var diyerek yüceltmeye çalışırken, fazla küçümsüyorsunuz. O koca koca piramitlerin yapımında çalıştırılırken ölmüş köle ve işçilere çok büyük haksızlık ediyorsunuz.
Ben ustun teknoloji istiyor ama kanit yok diyorum. Gunese taptiklarini biliyorum. Bugun felsefi baglamda hala oralardayiz diyorum. Ya insanlik yikim gecirdi hafizayi resetledi. Yada cok baska seyler var bence.
Belgeselde adam taş ustasını getirdi, sürekli olarak körelen bakır keskiyi değiştirerek gayet de güzel taş yontmasını sağladı. Esasen tapınaklarda keski kullanıldığını belirtir resimler de var. Bu keskiler en iyimser ihtimalle pirinçtir.
Eğer sizin dediklerinizi göz önüne alırsak ; 1- O kadar mesafe katetmiş uzaylı varlıklar buraya taş döşemeye gelmişler 2-Çok ama çok gelişmiş bir medeniyet, ilk önce piramitleri inşa etmiş sonra ortadan kaybolup gitmiş. Hiç de iz bırakmamış. Yazı olarak da sembolik kalmışlar. Çok gelişmelerine rağmen bu piramitleri sadece kralları ölünce rahatça yatsın diye yapmışlar. Zerre kadar akla mantığa uymuyor kusura bakmayın.
şifre olamaz mı yeterince zeki olduğumuzda onlarla iletişime geçelim diye sonuçta geldiklerinde dünyanın haline bak bide kendi haline bak ve zaman kavramı onlar için o kadar büyük bir şey olduğunu sanmıyorum
Mu hakkinda fazla bilgi yok. Olsaydi iyi olurdu derim. Bu gun ku tum kanunlarin ilk cikis noktasi sumer, hammurabi kanunlari bugunku butun yasalarin babasio. İnsanlik bugun bile boyle bir spin atamiyor. Neden.
İlk toplumlar zaten o alanları tercih ediyor. Nufus artışıyla beraber zaten kanunların ortaya çıkması arasında bir gariplik göremiyorum. Üretim fazlalığı ve nüfus artışı bu kanunlara sebep olmuştur. İnsanlığın her sıçrayışıni olağanüstü bir şeye bağlamak hatalı. Fransız devrimi, sanayi devrimi, kuantum fiziği o halde bunları da olağanüstü şeylere bağlamamız gerekir ama bağlamıyoruz. Neden? Çünkü biliyoruz. O dönemler çok uzak dönemler her yer aydınlık değil ve insanlığın bu tür bilinemezliğe olan açlığı onu olağanüstü düşüncelere sevk ediyor.
Evet aslında söyleyemiyorum ama daha ilgincini söyliyim artık kimae gelmez herhalde ya uzaylılar dünyadan giden insanlarsa pılını pırtını toplayıp giden tiplerse ?
Yüksek hızda döndürülen kağıt kesicinin çok sert bir sürü şeyi kesebildiğini göreceksiniz https://www.youtube.com/watch?v=RDMm8KLyFVw https://www.youtube.com/watch?v=-XRYDKXfk54
Kesme işlemi süresince kağıt tükeniyor, ama kesilen şey de kesiliyor. Burada önemli olan, yeteri kadar çok kesiciyi ikmal etmek. Yeteri kadar yüksek hıza çıkarabilmek. Misal yeteri kadar uzun, sağlam, halka şeklinde bir ipi, bir şekilde bir kayanın etrafına sardığınızda, eğer ıslatır ve bir şekilde bir kasnak sistemi üzerinde yeteri kadar yüksek hızlarda çevirebilirseniz inanılmaz kesici olur.
Lazer olmasa bile büyük parabolik yansıtıcı yüzeylerle bildiğin güneş ışığını odakladığınızda kayaları eritmek mümkündür. Bunun günümüzün parabolik antenlerini alimünyum folyo ile kaplayarak dahi yapmak mümkündür. Ne kadar büyük çap o kadar güçlü ölüm ışını odaklamış olursunuz. ve bu gerek antik mısır antik inka medeniyetlerinin erimi içindedir. https://www.youtube.com/watch?v=BtxdYgkcGtc https://www.youtube.com/watch?v=BtxdYgkcGtc https://www.youtube.com/watch?v=m0El2ggX1Ds
Sevgili Emre Dilki haaaah işte tam bunu söylüyorum. Arasında bıçak girecek kadar dahi aralık olmayan İnka surları nasıl bu şekilde kaynaştırılır? İşte bu sorunun cevabı olabilir.
Rum suresi ... 9 .ayet Yine) onlar, yeryüzünde dolaşıp kendilerinden öncekilerin sonunun nasıl olduğuna bakmadılar mı? Onlar kendilerinden daha kuvvetli idiler. Yeryüzünü sürüp işlemişler ve orayı kendilerinin imar ettiğinden daha çok imar etmişlerdi. Onlara da peygamberleri apaçık deliller getirmişlerdi. Allah, onlara asla zulmediyor değildi. Fakat onlar kendilerine zulmediyorlardı.
Bizler Dünyaya kolonize edilmişiz atalarımız tohumlarını ekip diğer tohumları yaşana bilir gezegenlere Ekmek için yola devam etmişler bırakılan bakıcılar ise dev insanlar çünkü geldikleri gezegen dünyanin onlarca kati büyük yaşama uygun olduğumuz için tercih güneş sisteminde dünya daha nice insanlar değişik dünyalarda evrim geçirmiş yada geçiriyor
Hücrelerden ve mikro organizmalardan yola çıkar isek hayel bile edemeyeceğimiz canlı türleri. Ki zorlayalım hayel gücümüzü sonsuz kendini ölüme bırakmayan ölüm halinde hüçrelerini yenileyebilen canlılar
Bunlar bu gun yer yuzunde var. Ara versiyonlar cok cabuk selekte ugramis. Ama biz sunu cozmek zorundayiz, atom alti parcaciklari bir arada tutan higs i kesfetmet zorundayiz.
Günümüzden cok daha ustun medeniyetleri gördu bu dunya, bu kacinci insanin medeniyeti kurmasi.. Ilk defa ay yada uzay kesfedilior sanilmasida ayrica komik
Ya daha onceki insanlar cok gelisip dunyadan goc etmisse ve herhangi bir yerde geri kalmis toplumlarin insanlik tarihini yeniden başlatmişlarsa. Yada biz buradan ileride goc ettiğimizde (modern insanlar)geriye afrikadaki bazi kabileler kaldiysa ve bunlar binlerce yil boyunca geliserek bizim seviyemize ulasirsa. Ve onlarda bizim gibi başka gezegenlerde hayat ararsa. Sizce insan yaşami bu sekilde bir dongumu ne dersiniz abiler ablalar fikirlerinizi oğrenmek istiyorum.(ornegin misir piramitleri nasilyapilabilir o cağda hâla bir tartisma deilmi )
Mısır piramitlerini tartışanlar sizlersiniz. Ana akım tarihçilerde en ufak bir tereddüt dahi yok. Öyle uzaylılar, reptilianlar, anunakiler falan. Bunları tartışanlar tamamıyla amatörler. Kaldı ki, uzaylı tanrılar, reptilianlar, anunakiler ve benzeri söylencelerle ilgili teori yapmak için en önemli eksiklik ortada vakıa, gözlem olmamasıdır.
Niye böyle düşünelim? Piramitler, o dönemde normal koşullar ile yapılamaz miydi ?
Medeniyet dediğinin izi olur. İzi olanların da gelişmişlik düzeyi malum. Pramitlerin uzaylıların yaptığı varsayımı bile çok komik. Prmitlerin kimler tarafından ne şartlarla yapıldığı o bölgedeki mezarlardan ve devletin kayıtlarından belli.
Bilim-kurgu okumayı biraz azaltın artık.
TOKİ yapmıştır TOKİ
Yapıldı zaten. Normal olarak bende öyle düşünüyorum. Hatta koca blokları, harçları yukarı çıkartıp öyle inşa ettiler diye düşünüyorum. Fakat yapımında ki matematik astronomi bağlantışarı filan oldukça muazzam o bakım idan .
Bi bitmediniz arkadas ya.
Hani kimi takip ediyorsunuz bilmiyorum da o muazzamlıktan kastettiğiniz şey bizim 10 yıl önce "aa pramitler şu şekilde dizayn edilmiş, bak sütü koyuyorsun yoğurt oluyor, dünyanın ortasında, iç açılarını çarpıyorsun dünyaya oranlanıyor" gibi şeylerse, yok öyle bir şey
Valla bir çok şeyi takip ediyorum. Bu kesinlikle böyledir demiyorum. Post açtım ve tartışılsın dedim bu şekil izahlarınız gerçekten acayip.
tavırlı olduysa affola
Ya tavırlı olsun da yani bende öncelikle mantıklı olan açıklamayı kabul ederim emin olun. Ve izlediğim belgesellerde insan ordularının çalıştığını gördüm ve hepsi insaatın dibinde yatıyorlar it gibi çalışıyorlar .
tavırlıolduysa affola yorumundan sonra size haksızlık ettiğimi düşündüm ve yorumu sildim Enver Dawud
Bende kesinlikle büyük bir idda ile söylemedim ve amacım beraber düşünmekti .
Bu gün japonya kıyılarında okyanusa gömülmüş insan eli ile yapıldığı düşünülen düz kayalar var. Atlantis ve mu kıtası gibi fenomenler var. Hatta bermuda şeytan üçneninde bir tane pramit bulunmuş yanılmıyorsam. Ozamanlar bu medeniyetler çok dağınıt şekilde yaşamadıkları için komple yok olmuş olabilrler. Belki
Datça'da denize girerseniz orada da yapılar bulursunuz. Birçok medeniyet pramit yapmıştır. Zamanla tektonik hareketler sonucu sular altında kalan medeniyetler gibi yapıları da su altında kalmıştır
İşte o yüzden nasıl olurda ortadan kaybolur medeniyetler dersek bu şekilde bir yok oluş mümkün müdür? Acaba diye düşünüyorum sadece
Tarih sayfalarına baktığımızda bu tarz yok oluşlar sadece volkanik patlamalarda oluyor. O da benim bildiğim. Ya aslında bu tarz bir iddia olacaksa pramit değil de onunla eş değer olan stonahange, ondan da 5 bin yıl öncesine ait göbeklitepe, norşuntepe gibi yapılar da muazzam bir çaba sonucudur. Hele o zamanki nüfus dağılımına bakarsak "yok artık" dedirtecek türden yapılar. Üzerindeki işlemeler keza. Ama bunların insan yapıları olduğu açık. Ha yapan medeniyetler çok ileri bir düzeydi, iz bırakmadan gittiler, dersek o derece bir mimari düzen yok. Sadece o ilkelliğe göre yapıları muazzam
O zaman bildikleri çok ilginç yapılar ilkel gibi ama bilnenler baya ilerde. Mesela göbekli tepede bir kaya bulunmuş kayada evrimi tasvir etmşler. Galiba göbekli tepedeydi. Sonra bazı kayalar var. Oldukça ayrıntılı harita yapmışlar kayalara !!
Evrimi tasvir ediyorlar mıydı, bilemem. O çizimlerden daha öncesi ve daha sonrası hatta bi 7-8 bin yıl sonraki çizimleri bile bir aslanı dinozor gibi gösterebilecek nitelikte. Bir kompozisyon anlatılmış ama evrimi göstermesi oldukça uzak bir tez
Sen kalk o kadar gelişmiş medeniyet ol ama görselliğe tapan insan doğasına aykırı mimariler ortaya çıkar. O zaman geçmiş medeniyetler insan değildi diyebiliriz sanırım.
Hee ışık yıllarından gelip taş üstüne taş koyup gittiler. İşsiz bunlar.
daha gelişmiş olduklarını gösteren tek bir kanıt dahi yok
Bunu bende yazdım zaten. Aslında bazı şeyler var. İstersenin bi koşu bakıp getireyim
https://youtu.be/2mJ_rojwoW8?fref=gc En babası bu mesela ??
Çekiçteki demirin saflık oranı çok ilginç mesela .
Kristal kafatası, sadece bir film masalı. Arkeolohi okuyorum da hocamla böyle bir diyaloğa girdim sınıfta rezil olmuştum Çekiç olayı da max 300 yıllıktır. Altın arayanlar, maden arayanları bilirsiniz onlardan birinin çekici düşmüş olması muhtemel. Kireç taşı hemen sarabilecek özellikte. Mesela bir geyiğe saplanan ok vardı, zamanla kemik kaynaşıp oku sarmış ve geyik bu şekilde yaşamaya devam etmişti. O çekicin incelenmesi hiçbir şekilde yapılmadı. Sadece uzaktan gösterimde
Demirin saflık oranı niçin ilginç olsun ki? Demir cevherini eritirsin, erimiş halde yeterince bekletirsin. Bir süre sonra erimiş cevherdeki elementler ağırlık sırasına göre tabaka tabaka çökerler. Sen de demir ağırlıklı olan tabakayı alır, kullanırsın. Bunu anlayabilmek için üstün bir bilgi veya teknoloji gerekmiyor. Her demir ustası birkaç denemeden sonra bunu farkeder ve ona göre çalışır.
Neden olmasin.
Bu görüş hep var çok gelişmişlerdi sonra birşeyler oldu kaybedildi. Hikayelerdeki Kayıp teknoloji kısımları burdan gelio
Sanki oyle bir tecnoloji var gibi. Ve ne olduda sil bastan sifirlandi.
Görsel çok güzel ama değil mi?
İnsan var oldukça düşünecek keşif edecek gelişecek zaten uzaylı değilmiyiz?
Aslında cevabı vermişsiniz.
"Hic bir iz kalmamış olsa bile..."
Bu hayal edilebilir ama gerçekçi olursak, bunu destekleyen bir veri var mi bunu da düşünmek gerek.
Bir veri olmadan hayal edemeyiz. Gizli beyin kotlarinda vardir. Cok yeni bir durumla karsilasinca tesadufen kesif diyoruz.
"Ve hiç bir iz kalmamış olsa bile..."
Ne yaptılar? Elde ettikleri gelişmişlik göstergesi teknolojileri yok ettiler veyahut bulunamayacak bir yerlere mi sakladılar? Adamlar ölülerini bile mumyalamışlar, saklayalım da belki öteki tarafta işimize yarar diye. Hatta o ölülerin yanına değer verdikleri eşyaları da koymuşlar birkaç adakla birlikte. O özenle sakladıkları pek kıymetli mumyaları bile bizim tarafımızdan bulunmuşken, bu var olabileceğini düşündüğünüz teknolojilerin bulunmamış olmaları sizi hiç şüpheye düşürmüyor mu?
Düşürüyor:)
Ama yine de umut ediyorsunuz değil mi? Ben de isterdim çok gelişmiş teknolojileri olsun, biz de onları bulalım, sonra bilim insanları o teknolojilerden faydalansınlar falan... Hadi Mu, Atlantis battı deniliyor da kanıt sunma zorunluluğundan yırtıyor insanlar. Piramitler de batmadı ki, nerede bu kanıtlar? Nereye sakladılar? Peki neden sakladılar? Bu sorular üzerine herhangi bir tahmininiz var mı?
Ya teknolojik kanıttan çok ileri düzeyde bilgide önemli değil mi Sizce ?
Bu gün bilinen bir sürü kütüphane yağmalanması var yakılması var. Sonuçta!
"Çok ileri düzeyde bilgi" diyorsunuz. Mesela ne kadar ileri düzeyde? Ne tür bilgiler? Güneş takvimini kullanmak, ölülerini mumyalayabilecek tekniklere sahip olmak gibi mi? Yoksa günümüz teknolojisinden çok çok ileride olan bilgiler mi? İddialarınızı öncelikle bir temele oturtmalısınız yoksa yıkılıverirler. Hah! Temel demişken, piramitler neden piramit biliyor musunuz? Çünkü o zamanın bilgi ve teknolojisiyle büyük yapılar sadece yığma şeklinde yapılabiliyordu, yoksa yıkılıyorlardı. Madem pek gelişmişlerdi dik dik binalar yapsalardı da biz de "kesin üstün teknoloji" diye şaşırsaydık.
Çok gelişmiş bir medeniyet olsa demir ve çeliği kullanırlardı. Taş kullanan bir medeniyet teknolojik olarak gelişmemiştir
Olamaz Engin Çelik geliştikçe daha dayanıklı malzemeye yönelinmesi gerekiyor.
İlk insan işe toprakla başladı. Sonra taş sonra demir
Nano parçacıkları taştan mı? Nasıl yapıldığı biliniyor o yapıların.
Piramitlerin ne amaçla yapıldığı belli anıt mezar. Tatmin etmiyorsa senin bileceğin iş. Yapılardan bahsederken nano teknolojiye nasıl getirdin olayı anlamıyorum.
Engin Çelik koca insanlık tarihini binlerde prof. Oturmuşlar kullandıkları malzemelere göre tasnif etmişler. Taş/toprak yapı ve kapların kullanıldığı döneme neolitik çağ yada taş devri, metalin kullanılmaya başlandığı döneme demir/tunç çağı demişler. Teknolojinin gelişim aşamaları kullanılan malzeme ile çok alakalıdır.
İnsan doğal olarak her zaman doğadan öğrendi ve halen doğadan öğrenerek evrim geçiriyor
Olağanüstü ya da garip olan şeyler insanların hep dikkatini çekmiştir. Bu piramitler de aynen böyledir. İnsanların hayalgücü durmak bilmiyor. Çok gelişmiş olsalar üç beş teknoloji kalırdı bir yerlerde. Bu konular insanın merakını çok cezbediyor ama maalesef böyle şeyler yok. Daha iyi konulara odaklanmamız gerekiyor bence bu konuyu tartışmamalıyız bu sayfada.
Piramitde o buyuk kutleler. Makara ve halat marifeti ile ust uste getirildigine ben inanmiyorum.
Kumla doldurularak taşınıyor Nazım Erdinç
Hesaplari nasil yaptilar. Daha sifiri bile bilmiyorlardi. Sifir cok sonra araplar buldu.
Evet ortada baya bir bilgi var. Bilmiyorum abartılıyor mu ama zihinlerinin çalışma şekli gelişmiş gibi .
Peki tasi ne ile yonttular, celikte yok o gun.
Sizin fikriniz nedir?
olsaydı ayda bir kalıntı olurdu
O kadar köle işçi çalışmış arkadaşlar taşınır yani. Mantıklı cevapları kabul etmeyip olasılığı en düşük cevaba yöneliyorsunuz, lütfen.
Evet yukarda birleştirmişlerdir bence büyük blokları. Oeki devasa ağırlıkta ki kayaları nasıl hareket ettiriyorlar. Stonehange demiş birisi onlarda ilginç yapılar. Bence onların ley hatlarıyla alakası var.
Yukarida verilen Ahmet Balpetek bilgisini kabul edemiyecem, buyurun. Bu gun kayalari birak bakiri bronzla kirmaya ve ya yontmaya calisin bakalim mumkunmu. Celik yoksa olmaz. Ki o celikte mutlak olarak crom katki da olmalidir.
Kole ve kum ile olayi gunumuzun zeka urunu. Daha kafadan bitti.
Şu bahsettiğiniz jenaratörü bulamadım görmüştüm ama ne diye arattırmalıyım. Onun hakkında da fikirleri alayım?
Ahit sandigi musevilerin ve musanin misirdan kacirdigi. O bir enerji jenaratoru. Havadan elektron toplayan. Elektronda elektrk degilmidir.
Şu pil de gizemli bence
Ya öyleyse, ya böyleyse ile olmaz bu işler. Gözlem ve olgular lazım. Elde olanlara bakacaksınız. Elinizde olan verileri, gözlem ve olguları açıklayacaksınız. Elinizde olmayan, hayal ettiğiniz, varsaydığınız, sanal ve kurgusal varsayımlar ve zihin jimnastikleri üzerine bilim yapılmaz. Uzaylılar, tanrılar, kıllar, tüyler. Elinizde bunlarla ilgili ne var?
Yok bir şey.
Denilecek şey ya bilmiyoruz olacak, ya da bildikleriniz kadar konuşacaksınız.
Evet elimizde ki veriler önemli fakat açıklanamayan şeyler olduğu konusunda çok fazla mit var. O yüzdende merak ediyor işte insan .
Nazım Bey, yontma taş devrinde taşı taşla yontup aletler yapan insanoğlunun, Antik Mısır döneminde taşları yontabilecek aletlere sahip olmadıklarını mı iddia ediyorsunuz gerçekten?
Nazım Erdinç salihli sard yapılarının yanında bir kaldıraç var metalden fakat o da o yapıyı onarmak için yapılmış çok eski değil en fazla 100 yıllık
Kaldı ki, azıcık belgesel izleyen okuma özürlü insanlar dahi bakır keskilerle taş yontmasının yapılabildiğini, ve piramitler için gereken bakır ve pirinç keskilerin köreldikçe yeniden keskinleştirilmesi için görevli ekiplerin olduğunu, bunların iaşe ve ibadesi için yerlerin olduğunu, bunların da arkeolojik kalıntılarının olduğunu görmüş olacaktı.
sadece izle ve bu bahsi kapatalım artık. https://youtu.be/NVdeP72k6Zs?fref=gc
Yine çok basit el aletleriyle çok büyük ağırlıkları taşımanın mümkün olduğunu gösteren deneylerin yapıldığı belgeselleri izlemek de mümkün.
Burada binlerce tonluk taş kitlelerden bahdesiyorum.
Tasi tasla yontmak icin obsidiyen, yani volkanik silikat taslarina ihtiyac var. Tas devri silahlarinda opsidiyen var zaten. Misirda bu ize rastliyormuyuz.
İddia sahibi sizsiniz, kanıt sunması gereken sizsiniz. Tartışma, sunulan kanıtları inkar ederek yürütülmez. Şimdi size o bölgenin taş çeşitlerini araştırıp önünüze koymam mı gerekiyor? Lütfen rica ediyorum tarihin ilerleyişini biraz araştırınız. Antik Mısır döneminde insanlar çoktan taşları yontmuş, onlardan aletler yapmış, hatta o aletlerle insanlar öldürmüş. Öldürmek ve savaşlarda kullanabilmek için çeşitli yaralayıcı deşici aletler yapmışlar. O aletlerle ölülerinin içini deşip, organlarını dışarıya çıkarıp, cesetleri tuzda bekletip suyunu çekmiş, çeşitli tekniklerle mumyalamışlardır. Şimdi siz tüm bu aletleri kullanabilen insanların taşları yontmak için çok üstün teknolojilere sahip olmaları gerektiğini söylüyorsunuz. İnsanoğlu Antik Mısır'a gelene kadar o aşamayı yontma taş devrinde çoktan geçti zaten.
Kayaclari iyi analiz etmeden konusmamali. Tas devri aletlerinde obsidiyen var diyorum. Misirda inatla alet var diyorsunuz. Evet bakir el aletleriyle mumkun degil diyorum. Bakirla insani kesersin ama, kayayi yotmak. Hemde yuz tonluk binlerce parca hic mantikli degil. Bakiri tanimadiginizi dusunuyorum.
Madem hala çok üstün teknolojileri olması gerektiğini iddia ediyorsunuz, ben de birkaç soru sorayım, siz cevaplayın. Nerede bu teknolojiler? Varlığını iddia ettiğiniz muhteşem teknolojilere neden hiç rastlanmamış? Saklamışlar mı? Sakladılarsa neden ve kimden korumak için saklamışlar? Peki bu muhteşem üstün teknolojileri nasıl saklamış olabilirler ki bir türlü bulunamıyorlar? Ya da şöyle sorayım: Bir gün durup dururken "Ay, bize bir şey olacak kesin, saklayın muhteşem teknolojilerimizi!" diye mi düşünmüşler? Büyük bir onur ve gururla taptıkları tanrılarını anlatan, hükümdarlarını uzun uzun öven, hatta yaptıkları ayinleri bile hiyerogliflerle anlatan bir medeniyet neden bu teknolojilerden hiçbir yerde bahsetmiyor? Ufak da olsa bir kanıtınız var mı bu iddiaya dair? Hani bir ucundan tutalım da biz de sizin gibi hayal alemine dalalım. Hayal kurmak iyidir, güzeldir; beyin için muhteşem bir jimnastiktir. Ancak çoktan kanıtlanmış şeyler üzerine "ya böyle olduysa" diye hayal kurmak düpedüz kendini kandırmaktır. Rahipleri bile bilim insanı statüsünde olup Güneş takvimini kullanan, Nil'in taşma dönemlerini hesaplayıp ona göre tarım yapan bir medeniyetin, taşları çok gelişmiş teknolojileri olmadan yontamayacaklarını iddia ediyorsunuz. Bence siz Antik Mısırlıları "üstün teknolojileri" var diyerek yüceltmeye çalışırken, fazla küçümsüyorsunuz. O koca koca piramitlerin yapımında çalıştırılırken ölmüş köle ve işçilere çok büyük haksızlık ediyorsunuz.
Ben ustun teknoloji istiyor ama kanit yok diyorum. Gunese taptiklarini biliyorum. Bugun felsefi baglamda hala oralardayiz diyorum. Ya insanlik yikim gecirdi hafizayi resetledi. Yada cok baska seyler var bence.
Belgeselde adam taş ustasını getirdi, sürekli olarak körelen bakır keskiyi değiştirerek gayet de güzel taş yontmasını sağladı. Esasen tapınaklarda keski kullanıldığını belirtir resimler de var. Bu keskiler en iyimser ihtimalle pirinçtir.
Eger bakirla tas oyulacagina inanan birini birakmak lazim. Derim. Hayirli isler. Boyle devam bence.
Eğer sizin dediklerinizi göz önüne alırsak ;
1- O kadar mesafe katetmiş uzaylı varlıklar buraya taş döşemeye gelmişler
2-Çok ama çok gelişmiş bir medeniyet, ilk önce piramitleri inşa etmiş sonra ortadan kaybolup gitmiş. Hiç de iz bırakmamış. Yazı olarak da sembolik kalmışlar. Çok gelişmelerine rağmen bu piramitleri sadece kralları ölünce rahatça yatsın diye yapmışlar.
Zerre kadar akla mantığa uymuyor kusura bakmayın.
şifre olamaz mı yeterince zeki olduğumuzda onlarla iletişime geçelim diye sonuçta geldiklerinde dünyanın haline bak bide kendi haline bak ve zaman kavramı onlar için o kadar büyük bir şey olduğunu sanmıyorum
Peki cevap ne. Bende yok. Uzaylida diyemem cunki iz yok.
Mu hakkinda fazla bilgi yok. Olsaydi iyi olurdu derim. Bu gun ku tum kanunlarin ilk cikis noktasi sumer, hammurabi kanunlari bugunku butun yasalarin babasio. İnsanlik bugun bile boyle bir spin atamiyor. Neden.
İlk toplumlar zaten o alanları tercih ediyor. Nufus artışıyla beraber zaten kanunların ortaya çıkması arasında bir gariplik göremiyorum. Üretim fazlalığı ve nüfus artışı bu kanunlara sebep olmuştur. İnsanlığın her sıçrayışıni olağanüstü bir şeye bağlamak hatalı. Fransız devrimi, sanayi devrimi, kuantum fiziği o halde bunları da olağanüstü şeylere bağlamamız gerekir ama bağlamıyoruz. Neden? Çünkü biliyoruz. O dönemler çok uzak dönemler her yer aydınlık değil ve insanlığın bu tür bilinemezliğe olan açlığı onu olağanüstü düşüncelere sevk ediyor.
Moving large piramid block test
https://www.youtube.com/watch?v=ZdZOCttTJhs #
How stonehedge was build?
https://www.youtube.com/watch?v=uYQBDhkBfr0 #
Bende ayni dusunuyorum belki de onlar da gelismislerdi ama kendi kendilerini yok ettiler gibi simdiki olasi nukleer savas tarzinda
Olası nükleer savaşın izleri yok doğada.. .
Nukleer bir savas oldu demedim belkide o donemin silahlariyla yapilan bir savasta yok edildiler.
Neden olmasin. Bugun her toplum ayni seviyedemi degil. İleri olanlar arasi bir catisma sonrasi. Geri kalmis ulke nin cahilleriyle. Devan ettiyse.
Evet aslında söyleyemiyorum ama daha ilgincini söyliyim artık kimae gelmez herhalde ya uzaylılar dünyadan giden insanlarsa pılını pırtını toplayıp giden tiplerse ?
Bu da bir kabul. Teorik olarak mumkun.
Ancient Stone Cutting Using a Rope Pulley
https://www.youtube.com/watch?v=fWr3_4lajaU #
Görüldüğü gibi yüksek hızda ibrişim ip çevirmek yoluyla taş kesmek mümkün.
Ve bu İnka taş kesme tekniği olarak incelenmiş, tez konusu yapılmış.
Yüksek hızda döndürülen kağıt kesicinin çok sert bir sürü şeyi kesebildiğini göreceksiniz
https://www.youtube.com/watch?v=RDMm8KLyFVw
https://www.youtube.com/watch?v=-XRYDKXfk54
Burada kağıt ve yüksek hız sorunumuz var sanki!
Kesme işlemi süresince kağıt tükeniyor, ama kesilen şey de kesiliyor. Burada önemli olan, yeteri kadar çok kesiciyi ikmal etmek. Yeteri kadar yüksek hıza çıkarabilmek. Misal yeteri kadar uzun, sağlam, halka şeklinde bir ipi, bir şekilde bir kayanın etrafına sardığınızda, eğer ıslatır ve bir şekilde bir kasnak sistemi üzerinde yeteri kadar yüksek hızlarda çevirebilirseniz inanılmaz kesici olur.
Bunun benzerini deneyleyerek öğrenmiştim. Bildiğimiz pipet ile kalın kalın ipleri kese biliyordum sürterek .
Suda kesiyor da, 90_ 100 bar basinclarla gonderilirse.
cutting stone in ancients
https://www.youtube.com/watch?v=ouLenYC5bRM
https://www.youtube.com/watch?v=_MEQjmjSNMg
Aslında serisi var birinci ve dördüncüyü bulabildim
ikinci ve üçüncüyü bulamadım.
Piramitlerde büyük taş kitleleri nasıl yürütüldü:
https://www.youtube.com/watch?v=QzKgknx8ysQ
https://www.youtube.com/watch?v=M--f3oZcSVc
Baya su gerekir ama yanda nehirde var. Baya mantıklı
Taşa kusursuz delik nasıl açılır.
https://www.youtube.com/watch?v=zOQZ7X8NuHo
Lazerle
Lazer olmasa bile büyük parabolik yansıtıcı yüzeylerle bildiğin güneş ışığını odakladığınızda kayaları eritmek mümkündür.
Bunun günümüzün parabolik antenlerini alimünyum folyo ile kaplayarak dahi yapmak mümkündür.
Ne kadar büyük çap o kadar güçlü ölüm ışını odaklamış olursunuz.
ve bu gerek antik mısır antik inka medeniyetlerinin erimi içindedir.
https://www.youtube.com/watch?v=BtxdYgkcGtc
https://www.youtube.com/watch?v=BtxdYgkcGtc
https://www.youtube.com/watch?v=m0El2ggX1Ds
https://youtu.be/ptUj8JRAYu8?fref=gc
Sevgili Emre Dilki haaaah işte tam bunu söylüyorum.
Arasında bıçak girecek kadar dahi aralık olmayan İnka surları nasıl bu şekilde kaynaştırılır?
İşte bu sorunun cevabı olabilir.
https://youtu.be/eeSyHgO5fmQ?fref=gc
Rum suresi ... 9 .ayet
Yine) onlar, yeryüzünde dolaşıp kendilerinden öncekilerin sonunun nasıl olduğuna bakmadılar mı? Onlar kendilerinden daha kuvvetli idiler. Yeryüzünü sürüp işlemişler ve orayı kendilerinin imar ettiğinden daha çok imar etmişlerdi. Onlara da peygamberleri apaçık deliller getirmişlerdi. Allah, onlara asla zulmediyor değildi. Fakat onlar kendilerine zulmediyorlardı.
O ayetin tercumesi tam bumu.
Bizler Dünyaya kolonize edilmişiz atalarımız tohumlarını ekip diğer tohumları yaşana bilir gezegenlere
Ekmek için yola devam etmişler bırakılan bakıcılar ise dev insanlar çünkü geldikleri gezegen dünyanin onlarca kati büyük yaşama uygun olduğumuz için tercih güneş sisteminde dünya daha nice insanlar değişik dünyalarda evrim geçirmiş yada geçiriyor
Geziye cikinca gorecek insanlik. Bu turleri bizim evrenimizde. Ya diger parametrelerde ne turler var dersiniz.
Hücrelerden ve mikro organizmalardan yola çıkar isek hayel bile edemeyeceğimiz canlı türleri. Ki zorlayalım hayel gücümüzü sonsuz kendini ölüme bırakmayan ölüm halinde hüçrelerini yenileyebilen canlılar
Bunlar bu gun yer yuzunde var. Ara versiyonlar cok cabuk selekte ugramis. Ama biz sunu cozmek zorundayiz, atom alti parcaciklari bir arada tutan higs i kesfetmet zorundayiz.
Indiana jones izlemeyi bırakın desek? Geçmişteki milletlerin en iyi yaptığı şey çanak çömlekti. Bu konuda bile onlardan iyiyiz.
Günümüzden cok daha ustun medeniyetleri gördu bu dunya, bu kacinci insanin medeniyeti kurmasi.. Ilk defa ay yada uzay kesfedilior sanilmasida ayrica komik
Yani şunu sormaktan neden çekinelim "neden olmasın"
Benim kanimda bu. Ya yok oldular ya da zamanda mekanda geziyorlar. Geri gelirmi bilinmez.
Daha gelişmiş olduğunu yavaş yavaş da olsa görebiliyoruz. Kayıp Kıta Mu yu araştır derim.
Bes milyar yil sonra samanyolu ile carpisinca asil dehset.
Piramitlerin sırrı çözüldü zaten suyun kaldırma kuvvetinden yararlanarak küpler o kadar kolay taşınabilinmiş
İki taşı iskele yöntemiyle birbirinin üzerine koymak için günümüzden daha gelişmiş yada gelişmiş olmak gerekli mi? Yemeyin şu hikayeleri lütfen.
Sonra tası tarağı toplayıp başka gezegene yerleştiler kesin
Ya daha onceki insanlar cok gelisip dunyadan goc etmisse ve herhangi bir yerde geri kalmis toplumlarin insanlik tarihini yeniden başlatmişlarsa. Yada biz buradan ileride goc ettiğimizde (modern insanlar)geriye afrikadaki bazi kabileler kaldiysa ve bunlar binlerce yil boyunca geliserek bizim seviyemize ulasirsa. Ve onlarda bizim gibi başka gezegenlerde hayat ararsa. Sizce insan yaşami bu sekilde bir dongumu ne dersiniz abiler ablalar fikirlerinizi oğrenmek istiyorum.(ornegin misir piramitleri nasilyapilabilir o cağda hâla bir tartisma deilmi )
Dongu icin yeterli zaman yok.
Mısır piramitlerini tartışanlar sizlersiniz. Ana akım tarihçilerde en ufak bir tereddüt dahi yok. Öyle uzaylılar, reptilianlar, anunakiler falan. Bunları tartışanlar tamamıyla amatörler.
Kaldı ki, uzaylı tanrılar, reptilianlar, anunakiler ve benzeri söylencelerle ilgili teori yapmak için en önemli eksiklik ortada vakıa, gözlem olmamasıdır.
Ben oyle olduğunu iddia etmedim olmusmudur acaba diye. Ve ben amatorum merakim var sadece. Okulunu falanda okumuyorum. Sadece merak.