Nükleer enerjiyle dünyayı yok edecek teknoloji varken nasıl bilimde bu kadar geriyiz?

Kendi gezegenimizi nükleer silahlarmız ile yok edebilecek durumdayken mühendislik, tıp, bilyolojiv. B alanlarda neden bu kadar geriyiz biri açıklayabilirmi?

K
Yorum bölümünü doldurun
Ad Soyad bölümünü doldurun. Lütfen ad ve soyad yazınız (ör: Kemal Atatürk)
yorum gönderilirken bir hata oluştu!
14
14 CEVAP

İlm-i cıfır bilmediğimizden...

H

İlm-i cifr, ansiklopedilerde, "gelecekte vuku bulacak olayları değişik metotlarla öğrettiğine inanılan ilmin adı" olarak tanımlanır. Bu konuyla alakasız bir ilim bence

Kul Tokaş 6 yıl

Bop sayesinde. Seni geliştirirler mi.?

Ö

Hanfendi arkadaş insanlığı kastetmis siz müslüman dünya anlamissiniz sanırım.Yoksa bizde gezegen patlatacak silah yok

Evren Kulacoglu 6 yıl

Aselsan kusursuz cinayetlerine bakınız efenim

Özlem Beytemur 6 yıl

Bopu da Aselsan cinayetlerini de biliyorum lakin direkt bağlantı kuramadım. İnsanlık kendini yok edecek ne bu silah sevdası demiş arkadaş..

Evren Kulacoglu 6 yıl

Materyalist zihne göre daima kazananlar haklıdır derler.dünya sadece güç ile yönetiliyor ...güç korkudan beslenir korku silahla olur...tıpla muhendislile mimariyle dünyaya hüküm suremezsin sitem bu olduğu için bu kadar silah üretiliyor...işi romantiklestirip sevği kalmadığı içinde ekleyebilirim..

S

Tüm teknolojik gelişmeler öncelikle askeri alanla ilgilidir..Organ üretimi bile..Askeri caydiriciligi olmayan bir devletin yapmış olduğu bilimsel hamlelerin kısa vadede ülke bekasina etkisinin az olacağından da olabilir.Dunyanin en iyi mimar ve doktorlarını yetiştirmiş olabilirsiniz ancak tek bir nükleer silah yok eder tüm emeginizi bu yüzden önce siz de o silahtan üretir sonra gecersiniz ikincil bilimsel alanlara..Temel korunma güdüsü..Maslow'un ihtiyaçlar hiyerarşisine göz atmakta da fayda var.

E

Korunma güdüsünün yanında hükmetme hırsı, hakimiyet kurma ekonomik olarak sömürülecek kaynaklarında olduğu unutulmamalı

Hasiyne Durhan 6 yıl

İnsanın güç,para,hükümdarlık hakimiyet vs hırsı hiç bitmez ne yazıkki yapılan gelişmeler de bu yönde evet askeri anlamda gelişmeler diğer tüm gelişmelerden ileri 1. Dünya 2. Dünya savaşlarını tetikleyen en büyük sebeplerden biri ekonomik olduğunu unutmayın en çok bilimsel ve teknolojik gelişmeler hep savaş dönemlerinde olmuştur sizce tesadüf mü?

H

Fakat eğer kendimizle bu şekilde savaşmaya devam edersek koca evrende öylece boşlukta süzülen bir kaya parçası olmaktan öteye gidemiyeceğiz

K

Korkarım haklısın dostum.Tamami fosil yakitlardan oluşan enerji kaynaklarından;yildizlararasi enerjiye geçmeye aday bir ırk iken kendimizi yok etmemiz işten bile değil. .

E

bilime ilgimi başlatan kitaplardan biride michio kakunun kitaplarıdır sağ olsun

Kul Tokaş 6 yıl

Kapitalizm nedeni ile.

A

Para para para

M

Nükleer teknoloji diye birşey yok da ondan. Nükleer bomba nasıl çalışır bilirsiniz herhalde. Veya nükleer santral büyük bir teknolojiye ihtiyaç duymaz. Nükleer bomba da reaksiyon başlatmak için atom cekirdeklerine proton yada nötron fırlatmak yeterli. Bu mu teknoloji.

A

Büyük bir teknoloji olsa yine önce onu bulurduk sanki

Evren Kulacoglu 6 yıl

Arkadaşım yukarıdaki yazıya istinaden yazdım. Özetle mühendislik tıp biyoloji vb alanlarda nükleer teknoloji den daha ilerideyiz demek istedim.

Adem Tokalı 6 yıl

Peki o kısımda hemfikir olalım. .Peki harcanan bütçe açısından hangisinin daha kıymet gördüğünü sorgulayabilir miyiz? Yani tüm dünyayı patlatmanın antitezi tüm insanlığı bir salgindan tek bir hamlede kurtarmak olarak düşünsek bile bu isteniyor mu ki?

Evren Kulacoglu 6 yıl

Senin ne istediğinin ne önemi var. Dünyayı yönetenler öyle istiyor.

Adem Tokalı 6 yıl

Bizim ne istediğimizin ne önemi var demenizi tercih ederdim ancak aynı fikirdeyiz yormayalim birbirimizi.saygilar.

Evren Kulacoglu 6 yıl

Tembellik korku endişe kolay yolu seçme hep birilerinden bir şey beklemek güvensizlik özgür düşünme me v.s....

E

Ben nükleer santral istemiyorum

H

O da bir aldatmaca, nükleer santral faydalı.

Mehmet Karacaören 6 yıl

Gerekli olabilir ama ben en küçük bir yanlışın nelere mal olabileceğini bildiğim için karşıyım

Hasiyne Durhan 6 yıl

Evdeki mutfak tüpü, şehirlerdeki doğalgaz hatları da tehlikeli ama diğer sebeplerden kullanmak zorundayız. Nükleer kullanmaz isek büyük devletlerin sömürüsünden kurtulamayız. Kalkınıp, gelişen bir ülke olamayız.

Mehmet Karacaören 6 yıl

Mehmet Karacaören buradaki tehlike Radyasyon asırlarca sürecek Ve etkileri torununun torunlarında bile görülebilecek evet büyük devletlerin sömürüsünden kurtulmalıyız ama saha az tehlikeli olan teknolojiyi araştırıp geliştirsek daha güzel olmaz mı

Hasiyne Durhan 6 yıl

İllaki sizin dediğiniz doğru, Fakat, Bazen bir şeyin mahsuru onu kullanmanıza mani olamıyor. Risk olması muhakkak bir şey değildir. Kullandığımız ilaçların yan tesislerini okusak, hap yutmaya elimiz gitmez. Ne çare ki, hapı yutuyoruz.

Mehmet Karacaören 6 yıl

Çünkü dünyaya kötü adamlar hakim.

M

Çünkü bir devlet hükmetmek için silah yapar diğeri de kendini korumak veya daha güçlenip hükmetmek için silah yapar. Böylece silahlanma yarışı başlar

S

işte neden bu yarış milyar dolarlar harcanıyor bunları bilim adamlarına verseler çoktan yıldızlararası yolculuk yapardık

Kul Tokaş 6 yıl

sebebi güç hırsı. Şimdi bir insan neden hırslansın diyebilirim ama aslında insanın doğasında bu var. Nasıl mı hayvani iç güdü bu. İnsan mantıktan uzaklaşınca böyle oluyor...

Sırrı Çelik 6 yıl

Dünuadakilerin 3-5 i güçlü oluyor sadece diğer 7milyar insan niye bunu durdurmuyor

Kul Tokaş 6 yıl

çünkü 1 kimyasal 1 devleti bitirir. O 3-5 kişide iyiki 3-5 kişiler eğer 1 kişi olsaydı mahvolurduk. Şu an birbirlerinden korkuyorlar. Öyle bir zamandayız ki sayı güç kas iş yapmıyor silahın varsa kralsın yoksa it gözüyle bakarlar. Kötü durum ve sanırım müdahale edemeyeceğimiz bir durum.

Sırrı Çelik 6 yıl

Sen süpermen falansan iş değişir ama

Sırrı Çelik 6 yıl