Vizemi Polonya'da nasıl uzatabilirim pasaportumu son tarihine kadar kullanabillir miyim?

iyi günler
vizemi polonyadan nasıl uzatırım pasaportumu son tarihine kadar kullanabillir miyim ?

M
Yorum bölümünü doldurun
Ad Soyad bölümünü doldurun. Lütfen ad ve soyad yazınız (ör: Kemal Atatürk)
yorum gönderilirken bir hata oluştu!
7
7 CEVAP

Vizeni uzatman soz konusu degil. Oturuma basvurursun. Pasaportunun isteyecegin toplam sureden 6 ay fazla olmasini istyeceklerdir.

I

3 ay diye biliyorum ben zaten 1 yıl aldım 6 ay olursa bir dönem kalmak için bile yetmiyor tarihi bitmiş oluyor, vizemi uzatmam neden söz konusu değil öğrenci belgesi alırsam konsolosluktan yapamaz mıyım

M

Konsolosluk vatandaslik hizmetlerimiz icin baska ulkeye gidip polonya konsoloslugundan taabiki vizeye basvurabilirsin ancak polonya icinde sadece oturuma basvurabilirsin.

I

pasaportunu son tarıhın kadar kullamazsın yanlış hatırlamıyorsam vıze bıtış tarıhınden sonra en az 3 aylık kullanım suresı olması gerekıyor pasaportunun mesela sana 1 ocaga kadar vıze verecekseler 1 ocaktan sonra en az 3 aylık pasaport kullanım süren olmalı. Ayrıca vıze uzatamazsın bunun yerine oturuma başvurman gerekiyor eğitim amaclı oturum alıcaksan zaten cok fazla evrak toplamıyorsun kolayca alabilirsin

E

Oturum izni aldıktan sonra tax free den yararlanabilir miyim? Türkiye den tekrar vize başvurusu yapsam oturumizni almadan tekrar kalabilirmiyim?

M

Turkiyeden vize basvurusu yaparsaniz oturum iznine gerek kalmaz..

I

çok teşekkürler

M