Anlamını yitiren evlilikler çocuk var diye sürdürülmesi doğru mu?

Bence değil çocuk var diye sürdürülen evliklikler çocukları bitirir...

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
36
36 CEVAP

Tekrar anlam kazandırmak için çaba sarf etmek gerek diye düşünüyorum.
4:35 - Eğer karı-koca arasının açılmasından endişeye düşerseniz bir hakem erkeğin tarafından, bir hakem de kadının ailesinden kendilerine gönderin. Bu arabulucu hakemler gerçekten barıştırmak isterlerse, Allah karı-koca arasındaki dargınlık yerine geçim verir. Şüphesiz ki Allah hakkıyla bilendir, her şeyin aslından haberdardır.
Allahın bu emrini de yerine getirilmesi taraftarıyım. Eğer bunlarda fayda etmeyecekse karı-koca Allahın boşanma emirlerini yerine getirerek boşanmalarında fayda var, diye düşünüyorum.

U

Her iki tarafta adil hakem bulmak çok zor. Herkesin kendi çocuğu haklı, suçsuz, çok acı çekiyor, karşı taraf ölmeyi hakediyor. Şimdi bu işi aile terapistleri yapıyor, yol göstermeye çalışıyorlar.

Havva Snmz 6 yıl

Havva Snmz boşanma zor bir süreç zaten. Adil hakemler bulmak boşanmaktan daha kolay olur diye düşünüyorum. Aile terapistleri de çözüm olabilir dediğiniz gibi. Evliliklerin ayakta tutulması taraftarıyım. Şiddet, aldatma vb gibi şeyler olmadığı sürece.

Uğur Beğiçarslan 6 yıl

Aile içinden adil hakem bulmak bence imkansız. Şimdinin sorunlu evliliklerinin temelinde de çözüm arayacağımız insanlar yok mu zaten?

Havva Snmz 6 yıl

Havva Snmz bu sizin görüşünüz. Bence aile içinde adil hakem bulmak kolay yani en azından bizim ailemizde var. Çözüm aratacağımız insanlar var tabiki. Yeter ki mutlu olmaları için uğraşan insanlar olsun.

Uğur Beğiçarslan 6 yıl

Sana eyvallah o zaman çok şanslısın. Söylemek istediğimi umarım anlamışsındır, herkes senin kadar şanslı değil. Vesselam.

Havva Snmz 6 yıl