Antikorların saldırması ile otoimmün hastalıklar mı ortaya çıkar?

Antikorların dokulara saldırması ve zarar vermesi ile otoimmün hastalıklar ortaya çıkar
H
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
24
24 CEVAP

Aslında antikorlar saldırmıyor. Antikor taklidi yapan otoantikorların marifeti. Otoantikorların neden oluştuğunu henüz tıp çözememiş. Geçirgen bağırsak iddiasına göre, bağırsaktan geçen tam sindirilememiş proteinler yüzünden oluşuyor otoantikorlar. İşte tam bu noktada probiyotiklerin önemi ortaya çıkıyor. İşin kötü yanı, şu an otoummin hastalıkların en etkili ilacı kortizon ki, iki ucu pis değnek. 2 yıla yaklaşıyor gaps diyetiyle, kortizonsuz idare edebiliyorum. Diyeti tam uygulayamadığım için, probiyotiklere verdim kendimi.

A

Probiyotikle ne kadar bir sonuç aldınız ve ne kullanıyorsunuz probiyotik olarak

Ahmet Yayici 6 yıl

Ev yapımı turşu, ev yoğurdu, kemik suyu ana gıdalarım. Aksamları yatmadan önce bir çay kaşığı kuru maya (çok etkili ama 15 günden fazla devam etmemek lazım, mantara sebep olabiliyor) probiyotik yoğurtları çok önemsemiyordum, 10 gündür yoğurdu probiyotikle yapıyorum.

Ahmet Tari 6 yıl

Bir paket çağrı marketten doğadan yazandan almıştım, şu an o var.

Ahmet Tari 6 yıl

Ahmet bey sizin rahatsızlığınız neydi?

Ahmet Soyçiçek 6 yıl

Pemfigus vulgaris. Türkçesi yok. 1980lerde Türkiyede 20 vaka falanmış, şu an binleri geçmiştir heralde.

Ahmet Tari 6 yıl

Şimdi baktımda internetten Allah şifa versin Ahmet Tari

Ahmet Yayici 6 yıl

Amin. İlk teşhis konduğunda, doktor sakın internetten araştırma demişti (uyarınca daha çok merak ettim) şu an çok korkum yok şükür. Yeme içmeye dikkat edince kolaylaşıyor. Beni endişendiren tek şey şu an, alevlenme döneminde çıkan yaraları diyetle probiyotiklerle söndürüyorum ama tamamen geçirtemiyorum. Haliyle uyur vaziyette birikiyorlar. Belki zamanla geçerler. Tahminim bağırsak tedavisinin etkisi yavaş ama daha kalıcı.

Ahmet Tari 6 yıl

Geçmişler olsun

Ahmet Soyçiçek 6 yıl