Apartmanda hayvan besleyebilir miyim?

Merhaba arkadaşlar ben şirinevler de bir öğrenci evindeyim. Evi kendimiz tuttuk 1 ay önce ev sahibimiz aşağıki mahallede ve sadece para isteyeceği zaman arar çok iyidir kendisi evdeki hiçbirşeye karışmaz. Ama apartman yöneticimiz eski muhtar aklı başında bir adam hergün saatlerce kapının Önünde oturur. Eve giren çıkana birşey demez ama ben eve yavru kedi aldım ve birgün veterinere götürürken gördü hayvan beslemek yasak dedi. Benim değil biri emanet bıraktı Yarın Gidicek dedim bişey demedi. Evde 2 kedi olcak hadi onları gizleyebilirim. Ama ben eve köpekte almak istiyorum (ekteki yavrulardan biri) köpeğin ihtiyaçları için dışarı çıkartıp sokmam gerekiyor ve illaki görecek. Bugün gittim apartman yönetmeliğini ailem görmek istiyor dedim. Bizde yok öyle bişey dedi biz ayda bir ev sahipleriyle konuşup kural koyuyoruz dedi. Tahminimce yönetmelikte hayvan beslemek yasaktır ibaresi yok ve bunun farkında o yüzden yalan söyledi. Apartman eski bir apartman o zaman kim düşünür bunu? Simdi sorcağım soru şu ev sahibi beni hayvan besliyorum diye sözleşmem(12 ay) dolunca çıkarabilir mi? Veya sözleşme süresi içerisinde çıkarabilir mi ?

com-zwf02yzcegfm7tzmkqvl.jpg
Y
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
16
16 CEVAP

Apartmanda konut kat mülkiyeti alındığında hayvan beslenemez ibaresi varsa uymak zorundasın. Aksi takdirde sonradan böyle bi kural koyulduysa isterse polis çağırsın isterse belediyeyi çağırsın isterse imza toplasın. Kimse senin hayvanına bi şey yapamaz. Sen sözleşmeli olarak orayı kiralamışsın orası senin evin.

S

Bu alınan kararlarda esas olan apartman ilk kurulduğunda alınan kararlardır. Bunun yazılı resmi bi örneği varsa çıkarsın koysun sana köpek beslemek yasak desin. Yoksa da uğraşabildiği kadar uğraşsın. Ses çıkarıyo diye şikayet etse bile yine hayvanına bi şey yapamazlar. Desibel ölçümü yapılması gerekir diğer dairelere ses geliyo mu diye.

Süleyman Döngel 6 yıl

Köpek beslenemez diye bir karar alınmasına gerek yok olur da gürültü kirliliğine sebebiyet verirse köpek. İbare olması gerekmeden çıkartılabilir köpek.

Burak Butik 6 yıl

Desibel sıkıntı değil o hallolur. Fakat en merak ettiğim köpeği Besledim beni çıkaramadılar. 1 sene sonra sözleşmenin kendini yenileyeceği sırada Beni sebepsiz yere çıkarabilirler mi ?

Yalçın Aydemiş 6 yıl

Burak Butik araştırdım ama gürültü kirliliği sadece eve cihaz koyuyorlar onunla ölçülüyor. Evde köpek olması gürültü Anlamına gelmez. Önemli olan ibare evde hayvan yasaktır yazması. Hayvanla ilgili bir madde yoksa serbest anlamında

Yalçın Aydemiş 6 yıl

Aga sözleşme bittiğinde o ev sahibinin insiyatifine kalmış artık çıkarıp çıkarmaması. Sen kirana rutin zamı uygular eve zarar vermezsen ev sahibinde tatlı bi adamsa bi şey olmaz diye düşünüyorum. Sen bi sor iste o dediğim belgenin örneğini. Eski bina diyosun muhtemelen yoktur: D varsa da çıkarsın koysun önüne yasak desin. Ki uğraşmak istemez seni böyle görünce bence

Süleyman Döngel 6 yıl

Hayırlısı bakalım artık

Yalçın Aydemiş 6 yıl

+1

Gülistan Zoroğlu 6 yıl

Yalçın Aydemiş bahsettiğim eğer köpeği çok dert edecek insanlar varsa apartmanda. En ufak havlamalarda bile evinize polis getirebilirler. Yok cihazmış yok bilmemneymiş pek işe yaramaz. Yani köpek apartman içinde öğrenildiğinde nasıl karşılanacak mevzu bu.

Burak Butik 6 yıl

Apartmandaki insanlar polis çağırsa ne yazarki kanunen haklıysam eğer ki yönetmelik bunu net olarak söylüyor ve yönetmeliği bana göstermiyor yönetici polis istedikleri kadar çağırsınlar

Yalçın Aydemiş 6 yıl

Yalçın Aydemiş Polis kanun dışı bi şey yapamaz. Kimse gerekli ölçümleri falan yapmadan senin köpeğini evinden çıkartmaya kalkamaz. İsterlerse her gün sabah akşam ekip geldin yine bi şey olmaz.

Süleyman Döngel 6 yıl

İnsanların rahatsız olduğu desibel 120imiş hiçbir hayvan o desibele cikamazmis

Dilan Buyurkan 6 yıl

Dilan Buyurkan apartman yönetim planına baksın. Dediğim gibi muhtemelen öyle bi yasak yoktur. Aynen dediğin gibi 120dB üstü ses çıkarıyosa o köpek zaten köpek değildir aslan falandır. O kadar da uğraşmazlar heralde memlekette o kadar boş adam olacağını sanmıyorum: D

Süleyman Döngel 6 yıl