Asp.net mi yoksa php mi daha iyi?

Herkese merhaba! Abiler, ablalar, kardeşler sorum olacaktı! Neden ASP.net değilde PHP lütfen bilgili biri cevap verebilir mi? Çünkü kesin olarak yönümü ona göre belirleyeceğim benim için çok önemli bu.

Edit: Bankalar ve devlet kurumları neden php değilde asp.net kullanıyor.

com-jc3n4s4enbh3xhifrcag.jpg
E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
32
32 CEVAP

open source, performans(bknz: Facebook), bütün platformlara uyumlu olması (win, unix, linux, mac ...)

Y

Kardeşim ilk olarak platform kısıtlaması kalktı diye duydum ve performansı iyi ise bankalar ve devlet kurumları gibi kurumsal yerler neden PHP kullanmıyor.

Enes Ernez 6 yıl

Bizim Türkiyedeki kurumlar kullanmıyor ama farkındaysan bir çoğu siber saldırılarda pert hale geliyor Yurt dışında bizim bankalardan daha fazla ağır yük taşıyan facebook, yahoo gibi dünya devleri php kullanıyor.

Yusuf Hayyam 6 yıl

http://Google.com/?fref=gc da backend tarafında php kullanıyor.

Yusuf Hayyam 6 yıl

Wikipedia da php kullanıyor.

Yusuf Hayyam 6 yıl

ama şunuda unutmaman gerekir ki her programlama dilinin kendine özgü avantajları vardır. Facebook mesela sadece php kullanmıyor back-end için. Google de aynı şekilde. Phpnin performanslı olduğu alanlarda php kullanılır. Eğer bir noktada python daha performanslıysa o alanı da python ile yazarlar ve iki dilin haberleşmesini sağlarlar. Böylece her iş en performanslı şekilde ve koordine yapılır. Arabanın her parçasını aynı makina üretmiyor. Onun gibi düşünebilirsin. Ama sonuçta araba tam olarak, bütün olarak çıkıyor ortaya.

Buğra Zabun 6 yıl

python fanboyu olarak not düşeyim: Google pythonu çok sever. Search engine kısmında ve youtube'de -video sıkıştırma amaçlı- çok yoğun kullanır. NASA istatistiksel hesaplamalar için çok kullanır. Oyüzden cevabım python <_<

Buğra Zabun 6 yıl

Arama motoru optimizasyonunda backend dilinin önemi yok örümceklerin okuduğu html çıktısı backend değil

Yener Candaş 6 yıl