Asp.net mi yoksa php mi daha iyi?

Herkese merhaba! Abiler, ablalar, kardeşler sorum olacaktı! Neden ASP.net değilde PHP lütfen bilgili biri cevap verebilir mi? Çünkü kesin olarak yönümü ona göre belirleyeceğim benim için çok önemli bu.

Edit: Bankalar ve devlet kurumları neden php değilde asp.net kullanıyor.

com-jc3n4s4enbh3xhifrcag.jpg
E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
32
32 CEVAP

Her iki dili kullanmış bilen biri olarak şunları söyleyebilirim.

Ülkemizde Microsoft ürünlerine hasta bir kesim var ve birde pazarlama taktikleri ile asp.net kelek ama kavun diye yutturulur halde..

Php çok hızlı, çok kullanışlı ve işlevsel bir dildir. asp.net'e göre çok çok iyidir. asp.net yavaşdır, php gibi değildir.

Önerim kesinlikle php'den yanadır. Php dili ile yapılmış örnek siteler mi istiyorsun ( Google, Youtube, Facebook, Gmail, Vikipedia, Wordpress, Yahoo, Tumblr, vs.. )

Ö

Peki bu dil bu kadar hızlı ise neden bankalar ve devlet kurumları gibi ciddi yerler asp.net kullanmıyor.

Enes Ernez 6 yıl

Cevabı yazdığım yorumun içinde gizli sen o soruya cevap bulacağına Google, Youtube, Facebook, Gmail, Vikipedia, Wordpress, Yahoo, Tumblr, vs.. Bunlar neden php kullanıyor bunu bence bi düşün sonra kendini ikna edebilirsen asp. Net öğren ne diyim

ÖMer Dekarasyon 6 yıl

Aslında gönlüm php'de fakat aklıma takılan yer sadece burası neden asp kullanmış bu adamlar. Ciddi kurumsal ve finansal yerlerde asp kullanılmış fakat eğlence ve ciddiyeti daha az yerlerde php kullanılmış. Örnek verecek olursam facebook gayet büyük bir firma ciddi seviyede hizmet veriyor fakat sadece insanları bir araya getirme amaçlı eğlence platformu, bir banka ise gerçek paranın döndüğü büyük bir işletme.

Enes Ernez 6 yıl

dostum ona bakarsanda amazon gibi en bilindik alışveriş firmalarıda perl kullanıyor o zaman perl alışveriş sitesinde iyidir diyebilirmiyiz? Her dilin kendine göre bir güzelliği vardır. Bankaların asp kullanması php ile böyle bir şey yapılamaz anlamına gelmiyor

Mesut Balık 6 yıl

Enes Ernez o zaman sana tercih meselesi diyebilirim. Iphone ile android arasındaki tercih gibi

ÖMer Dekarasyon 6 yıl

Bankada calisan biri olarak sanamedenini soylim. Buralarda calisan insanlsri insan kaynaklari departmanlari alir bu adamlR teknolojiden anlamazlar. Turkiyedeki egitim sistemi programlama temellidir ve yanilmiyorsam C# dili ilk ogretilir. C yide bilen ASp yi ogrenir. (bu kisim tahminim) bu yuzden adamlar bildigi dil uzerinden asp kodluyor. Buralarda calisan insanlar bi haltta bilmez yani bunu ya dersin yaparlar ama soyle yapacagim daha iyi olur zekasi yoktur. Bu yuzden ulkede teknolojide gelismiyor.

Erdinç Karatut 6 yıl