Atatürk müslüman mıydı?

Atatürk müslüman mıydı?
Ö
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
136
136 CEVAP

umut evet o bir liderdi ama tarihi bir şahsiyetti. Bu nedenle insanların onun neye inandığını merak etmesi kadar doğal bir şey yok. Atatürk yaptıklarıyla bugün bile hayatımızı etkiliyor.. Dolayısıyla tartışılmasında hiçbir mahsur yok.. O bizim büyüğümüz. Biz devlet terbiyesi olan bir milletiz. O neye inanırsa inansın saygı duyarız. Ama kaynaklar çok net. Medeni bilgiler kitabı, afet inan ile islam üzerine mektuplaşmaları... Atatürk kendini saklamadı asla.. Onun büyüklüğü de burada zaten.. O, deizim ile Göktengri arasında gidip gelen bir liderdi.. Tüm kaynaklar bize bunu söylüyor.. sami din geleneğini asla inanmıyordu.. Ki ben de deistim, kötü bir şey değil ayrıca Göktengri inancınıda ata kültü diye yaşamaya çalışıyorum.. Bak arkadaşım kaza geçirdi, kurtulursa yirmi ağaç dikecem diye adak verdim kurtuldu ve hepsini diktim dün.. Öcü değil ata inanışımız çok güzel bence.. Bu kadar çekingen olmayalım bu işlerde..

D

Değerli kardeşim tekrar söylüyorum bu ortamda bu ulusu tek noktada bağlayan lider hakkında böyle bir konun açılmasında tekrar diyorum iyi niyet almıyorum ve karşı duruyorum.

Umut Yakut 5 yıl

Din taassubuna gömülen bu ülkede islamı tartışmak lazım.. Türk'ün değerlerini gündemleştirmek lazım.. Bu taassubun karşısında geri çekile çekile, işte geldiğimiz nokta bu... Korka korka onlardan olduk görmüyor musun kardeşim?

Demirhan Işiklı 5 yıl