Aynı suçtan başkası beraat ederken ben para cezası aldım, emsal gösterebilir miyim?

Avukat arkadaşlara bir sorum var. Aynı olayda aynı etiketi ben de kullanmıştım. 1740 lira da para cezasına çarptırıldım. Buradaki kadın ise ifade özgürlüğü diye ceza almamış. Şimdi soracağım şey şu. Bildiğim kadarıyla yargıtay kararları mahkemeler için bağlayıcı olduğundan, emsal olaylarda yargıtay kararlarının dışına çıkamaz hakimler. O zaman ben bu kadının davasında çıkan kararı emsal gösterip cezamı geri aldırtabilir miyim?

Yok artık sen geri aldırtamazsın seni emsal gösterip kadına ceza verirler diyorsanız hiç bulaşmayacağım. Boşuna ceza almasın o da..

G
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
10
10 CEVAP

Melih Gökçek hali hazırda belediye başkanı olarak kalsaydı bu sözü söylemeyen kişi kesin ve kesin cezalandırıldı lakin başkanlığı elden alınınca söylenen herşey normal..

Z

hocam bu olayın olduğu 3-4 sene oluyor.. Belediye başkanıydı o zaman.. Hee karar ile etkisi var diyorsan onu bilemem tabi..

Gujan Sakık 6 yıl

Gujan Sakık sen söylediğinde başkandı fakat şu an ki durum başkanlık düştüğü için sözde adalet var sizler eleştirinizi yapabilirsiniz bi çeşit blöf.

Zülküf Özyonar 6 yıl

Sözde bile adalet yok

Gujan Sakık 6 yıl

Gujan Sakık öyle tabi ama şansını dene sonucu alınan karar emsal gösterilip iptal olur mu bilemiyorum ama olmayacak bişey değil sonuçta gökçek itibarısızlaştırılmak isteniyor.

Zülküf Özyonar 6 yıl