Başarı nedir? Başarının ölçütü nedir?

Böyle kapitalist reklamlar hiç hoşuma gitmiyor.
Sanki başarı kazandigin parayla ölçülen bir şeymiş gibi. Bu sistemi sömürücü olduğunu bile bile sistem icin en yararli halkayı başarı diye sunmak ve bunu takdir etmek çelişki değil midir?
Açlıktan ölen bi sistemde bu kadar servete sahip olmak insan için utanılacak bi durum değil midir? Ya da başarı nedir? Ölçütü nedir sizce?

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
40
40 CEVAP

Başkalarının zenginliği bizi ilgilendirmez ama bir kaç dakikalığına reklamlarda oynayarak yüzbinlerce dolar alması hiç doğru değil. Yerin 500 metre altında çalışarak ayda 2000 TL maaş alması doğru mu sizce? Koskoca cumhurbaşkanı 40-50 bin TL maaş alırken bir futbolcunun oynadığı tek maçtan 20-30 bin dolar alması mantıklı mı? Koskoca ülkeyi yöneten Başbakan 30-40 bin TL alırken ; milli takım teknik direktörünün yıllık 3-4 milyon TL alması doğru mu sizce? 1 aylık emeği karşılığında 1404 TL asgari ücret alması doğru mu sizce? İnanılmaz bir gelir adaletsizliği var bu ülkede. En çok da neye şaşırıyorum biliyor musunuz? Bu kadar adaletsizliğin olduğu bu ülkede Hz. Ömer ' in adaletinden bahsederler ya gel de gülme .

V