Basura ameliyatsız çözüm var mı?

Basura ameliyatsız çözüm var mı?
C
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
73
73 CEVAP

Bildiğiniz gibi basur hastalığı iki şekilde görülmektedir. İç ve dış olarak ayrılan hastalık bu kapsamda görülme şekli ve belirtilerinde farklılıklar arz etmektedir. Daha çok kanama ile ortaya çıkan İç Hemoroid hakkında detayları aşağıda bulacaksınız.

İç Hemoroid Nedir?
Anüs’e (makat) dıştan bakıldığında fark edilmeyen ama dışkılama esnasında değişik düzeylerde dışarı çıkan memeler iç hemoroid olarak değerlendirilir. Normalde iç basur kişide şikayet yapmaz ama memelerin yüzeyi hassaslaşması durumunda makatta kanamaya neden olur. Bunun dışında ilk etaplarda ciddi bir şikayete neden olmazlar.

Dışarı çıkan hemoroid memesi risklidir
Makat içerisinde yer alan iç hemoorid dışarı çıkması halinde makat tarafından sıkıştırılırsa (tromboze hemoroid – boğulmuş hemoroid) ciddi düzeyde ağrı olur.

İç hemoroid neden olur?
Ayakta çalışılan meslekler bu hastalığa davetiye çıkarmakta
Tuvalette gereğinden uzun süre kalmak
Fazla ve şiddetli ıkınmak
Kabızlık
Uzun süre tedavi edilmeyen ishal problemi
İç Hemoroid nasıl derecelendirilir?
Bildiğiniz gibi 4 dereceden oluşan basur hastalığı kişinin belirttiği şikayetlere göre anlaşılmaktadır. Aşağıdaki listede iç hemoroid dereceleri ve bu derecelerde görülen belirtileri göreceksiniz. Ayrıca sorularınızı aşağıdaki yorum alanından sorabilirsiniz.

1.Dereece; hasta basur memelerini kabarma şeklinde hisseder ama dışarı çıkma olmaz.

2.Derece; dışkılama esnasında memeler dışarı çıkar bitiminde kendiliğinden içeri girer.

3.Derece; dışkılama esnasında dışarı çıkar ama hasta eliyle içeri koymak zorunda kalır.

4.Derece; memeler hep dışarıdadır ve içeri konamaz.

İç Basur

Yukarda yer alan belirtileri gözlemleyerek sizde hastalığınızın durumunu kolayca anlayabilirsiniz. Bildiğiniz gibi 4. derece hemoroid hastalığın en son noktası olup mutlaka tedavi olmanız gerekir.

Z