Bipolar bozukluğa ne iyi gelir?

Aranızda Bipolar olan varmı?
Varsa lütfen sıradan olmayan bir öneri bekliyorum

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
77
77 CEVAP

Biri diyor psikolog ve psikiyatr çözemez diğeri diyor ilaç kullanma işe yaramaz. Hatta psikolojik tedavi saçma diyen bile var. İşin tuhaf yanı biri hemşire diğeri iktisatçı. Mantıklı yorum yapan matthew psikolog ben ise psikoloji 3.sınıf öğrencisiyim.

Öncelikle şuna açıklık getireyim hem depresif hem şizofren hem de bipolar hastalara aynı tedavi uygulanıyor diyen arkadaş pek çok bozukluğun stres, depresyon ve biyolojik ( kalıtım, hormonlar ve sinir sistemi vb. ) temelli olduğunu bilmeyen biridir. Burada gidipte kimse sana yardımcı olamaz. Ne en iyi psikolog ve psikiyatr ne de en yakın dostun sosyal medyadan yardımcı olmak gibi bir durumda değildir. Uzmana gidersin ilaç, BDT, EKT, BGT gibi terapiler ile yardımcı olur.

Saçma sapan yok şu etkili değil bu etkili değil diyen sevgili insancıklara da tavsiye olarak diyeceğim şey onca uzman bir araya gelip boşuna DSM ve ICD gibi tanı kriter kitapları yazmıyorlar. Sizin gibi bu tür gruplarda yorum yaparak değil deney ve araştırma yaparak o bozukluklara tanı, tedavi, etiyoloji buluyorlar.

E

Gerek ödevler için verilen huzurevleri, hastanelerin psikiyatri servisleri, özel eğitim merkezleri, rehabilitasyon merkezleri gerek stajlarımız olsun sizden daha fazla tecrübeye sahibim merak etmeyin. Üstelik dağınık bir yazmaya sahipsiniz. Bir nöroloğa görünmeniz gerek. Konuşmanız da böyleyse kesinlikle B/W alanlarında sorun vardır. Şizofreni kriteridir haberiniz olsun.

Erdenay Eyisüzer 6 yıl