Bir avukata, avukat vekalet ücreti verilmesine rağmen dava kazanıldığında karşı taraftan da ücret alıyor mu?

Merak ettiğim bir konu var uzun zamandır. Dava açarken tuttuğumuz avukata vekalet ücreti zaten veriyoruz. Buna rağmen avukat karşı taraftan da davayı kazanması halinde ücret alıyor. Bunun mantığını hala çözemiyorum. Biri yardımcı olursa çok sevinirim.

V
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
92
92 CEVAP

Kolay iş yoktur da zor iş diye emlakçı gibi hem alandan hem satandan para istenmesi garip bence. Başka hiçbir meslekte var mı böyle bir uygulama merak ediyorum

V

Niye garip beyefendi siz de hukuk okuyup avukat olsaydınız yok ben almam mı diyecektiniz ben de bunu merak ediyorum

Serife Tanriseven 6 yıl

Avukat değilim ama borcundan dolayı çok kişiyi icrayla verdim ama hiçbirinden gecikme faizi bile almadım. Bir kaç senelik borç için bile. Hatta avukata benden para alacaksan borçludan almayacaksin, borçludan alacaksan benden almayacaksin diyorum. Avukat sürümden kazanırsın mantığıyla sadece borçludan masraflarını alıyor.

Vedat Çukurkent 6 yıl

Eee faiz yasal faiz. Vaktinde ödeseymiş Borcunu. Siz faiz almıyorsanız kendi bileceğiniz iş. Almayana neden demediğimiz gibi alana da hesap sorulmaz. Faiz değil onun adı kar payı. Şöyle düşünün benim paramı aldı kullandı ona vermeseydim ben belki ticaret yapacaktım ticareti o yaptı kazandı vadesinde ödenmeyen borcu yasal faiziyle işletirim. Sebepsiz zenginleşme gibi düşünün.

Serife Tanriseven 6 yıl