Bir kadın nasıl özgürleşebilir?

Görselde yer alan sınır sadece ülke sınırları değildir erkek egemen toplumun koymuş olduğu kafasının içindeki sınırlardır aynı zamanda ve bu sınırları aşabilen kadın kendisi olmak ile yaşamındaki kendi tercihlerini yapabilme özgürlüğüne ancak erişebilir...

com-ptfohe26xod2w7ut0eb2.jpg
A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
24
24 CEVAP

Saçma bir çizim, sınırın iki tarafında da farklı ideolojilerdeki erkeklerin istediği kadın tipi..... Burda kadın düşüncesi yok bu çizim tamamen Erkek dünyası

N

Sınırın sol tarafında olanların, sınırı geçmek istemlerine şahit oldum.

Lutfu Karaboğa 6 yıl

Lütfü bey muhakkak haklısınız ama çıplaklığı özgürlük sembolü olarak kullanamazlar. İki görüntüde kadın için kölelik

Nilden Gokduman 6 yıl

Nilden Gokduman Buradaki çizime, çıplaklık gözüyle değil, özgürlüğe zor da olsa geçivermek, yönüyle bakılırsa, çok manidar. Çıplaklık sadece abartı olsa gerek..

Lutfu Karaboğa 6 yıl

Anlatılmak istenen şeyin farkında olsamda çizimde art niyet var...... Vücutlara bakın çarşafın altından manken gibi kadınlar çıkıyor.

Nilden Gokduman 6 yıl

Nilden Gokduman Gerçekten, dışarıdan baktığınızda çuval içinde gibi, çarşafla yürüyen bir bayan, üzerindekini müsait bir yer veya evinde çıkardığında, fevkalade güzel bir vücuda sahip olanları gördüm derim. Suudi Arabistan'da, genç bir kız rüzgarın azizlisine uğradı, çarşaf havalandı ve altında sadece kısa bir mini etek vardı ama, ince uzun boylu ve bembeyazdı. Yüzü ise tamamen kapalı. Bu bir haslettir..

Lutfu Karaboğa 6 yıl

Evet yine size hak veriyorum ancak demek istediğim özetle şu..... Nasıl giyinmesini gerektiğine kadınlar kendileri karar versin çarşaf yada açık ikiside başım üstüne saygım sonsuz..... Kadınlar kendi iradelerini kullansınlar

Nilden Gokduman 6 yıl

Nilden Gokduman Maalesef, geri kalmış islam ülkelerinde, kendileri değil ebeveynleri karar vermekte, sonradan böyle bir dikenli teli geçmek isteyenler, çok nadir çıkmakta ama, çıkmak istemekte. Sudan'da yüzü kapalı üniversite talebesi stajyer bir kız, fabrikada odama girdi ve bir teknik soru soracaktım dedi ; Önce ben sorayım soruyu sana dedim? Üniversiteyi bitireceksin, görüyorum bir çok arkadaşın yüzleri açık, senin neden kapalı? -Benim ailem küçükten beri böyle istedi, İnan'ın bende bu şekilde her tarafım kapalı olmaktan çok sıkıldım, ama ne yapayım..??

Lutfu Karaboğa 6 yıl

Üzücü.... Aynı mantıktayız aslında, kadınları Babalar, ağabeyler, kocalar ve Erkek siyasetçiler yönetiyor en geri ülkeden en gelişmişine kadar. Bu arada feminist değilim ama durum bu...

Nilden Gokduman 6 yıl

dikenli tellerin solu arap yarımadası sağı da Türkiye Cumhuriyeti'nin 15 yıl öncesi. Cinsel obje olarak görmeniz üzücü. Özgürlük, istemediğini yapmamaktır.

Karaoğlu Haktanir 6 yıl

Muhtemelen ben anlatamadım... Neyse

Nilden Gokduman 6 yıl

Nilden Gokduman En gelişmiş ülke demeyin. Burası yanlış olur. Oralarda bir çocuk, kız veya erkek, onsekiz yaşına geldikten sonra o kadar özgürdür ki, inanılmaz.. İsveç ve Finlandiya da yaşadım ve şahit oldum ..

Lutfu Karaboğa 6 yıl

Fransa'da haşemayla denize giremiyor kadın. Ben medyanın bana verdiği kadar biliyorum maalesef

Nilden Gokduman 6 yıl