Bir ülke kursaydınız eğer anayasasının ilk 3 maddesi ne olurdu?

com-kvwdg54zwanopnb6rn2b.jpg
Bir ülke kursaydınız eğer anayasasının ilk 3 maddesi ne olurdu?
E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
35
35 CEVAP

1-Mevzubahis devlet Türk yöneticiler ve siyasetçiler tarafından yönlendirilecektir ve farklı bir devletin kurulması yönünde yapılabilecek herhangi açık veya kapalı zarf, teklif ve soruların sonucu anayasanın en ağır hükümlerince cezalandırılacaktır.
2-Devletin kurucu değerlerine hakaret, saygısızlık veya herhangi bir alay; aydın görüşlerin önüne geçen her türlü "seviyesiz" icraatleri yapanlarla aynı hükümlere, en ağır cezalara çarptırılacaklardır.
3-Din işleri, vatandaşların kalplerindeki en temiz duygulardan olan imanın kirlenmemesi ve istismarı sonucu oluşabilecek herhangi bir irticanın engellenmesi amacıyla devlet ve siyaset işleriyle ayrılacaktır. "Dinin daha canlı yaşanması" bahanesiyle kurulabilecek veya kurulduğu iddia edilen her türlü tarikat vb. Oluşumlar devletin bêkasını tehdit etmek suçundan redd-i vatandaşlık ve sürgünle cezalandırılacaktır.
*İlk 3 madde değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez.

M

Neresi faşizm anlamadım?

Mustafa Dörtkardes 6 yıl

Dayatmacı olduğunu düşünmüyorum. Vatandaşın refahı için biraz katı kurallar, devletin kalıcılığı için emperyalizme kafa tutan sert yasalar. Bu şekilde bir devlet kurulsa uzun yıllar ayakta kalacağını ve halkının mutlu olacağını düşünüyorum.

Mustafa Dörtkardes 6 yıl

Hangi vatandaşın ?

Mehmet Sani 6 yıl

Yabancı kökenli vatandaşların Türk vatandaşının önüne geçmesine izin vermemek ırkçılık değildir.

Mustafa Dörtkardes 6 yıl