Boy uzatmak için ne önerirsiniz?

Boy uzatmak için ne önerirsiniz?
S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
63
63 CEVAP

Boy Uzatan Yiyecekler
Vücut boyu genetik olarak belirlenmesine rağmen büyümenin beslenme gibi bazı dış faktörlere de bağlı olduğu bilinen bir gerçektir. Kısa boy yetersiz beslenmenin bir sonucu olabilir. Bu nedenle dengeli beslenmek özellikle ergenlik döneminde yapılı bir vücuda sahip olmak için çok önemlidir. Optium düzeyde boy ve kiloya sahip olmak için düzenli yemek ve egzersiz gereklidir. Vücudunuzun güçlü kaslara, ligamentlere ve tendonlara sahip olabilmesi için değişik türde besinleri tüketmeniz önemlidir. Ayrıca yemeklerimiz düzenli bir şekilde kalsiyum, mineraller, vitaminler ve proteinleri içermelidir. Öncelikle proteinler, vitaminler ve minerallerin vücut gelişiminde ve boyun uzamasında ne tür etkileri olduğunu açıklamamız gerekiyor.

Proteinler
Proteinler vücudumuzun yapı taşlarıdır ve çeşitli dokuları oluşturarak boyun uzamasını sağlar. Proteinler büyüme hormonu için dizayn edilen aminoasitleri içerirler ve kemiklerin, dokuların, organların, derinin ve dişlerin devamı için çok önemlidirler. Ayrıca vücutta sindirim, solunum ve salgılama gibi vücudun biyokimyasal reaksiyonlarını harekete geçiren enzimler olarak da görev yaparlar. Protein eksikliği kas kaybı, anormal büyüme, zayıf bağışıklık sistemi ve yetersiz mental gelişme gibi birçok probleme neden olur. Bu nedenle karbonhidratlar balık, yumurta, süt ve baklagiller gibi protein bakımından zengin besinlerle yer değiştirmelidir. Protein vücutta boyun uzaması için olmazsa olmaz besin kaynağıdır.

Mineraller
Magnezyum, fosfor, flor, iyot, demir, ve manganez gibi mineraller içeren yiyecekler de vücudun büyümesi ve boyun uzaması için oldukça önemlidirler.

Kalsiyum büyüme ve güçlü kemiklerin devamı için olmazsa olmazdır. Fakat karbonatlı içeceklerin, fazla tuz, şeker ve kahvenin kalsiyumu inhibe edici ve büyümeyi olumsuz yönde etkileyici faktörleri olduğu için tüketimleri sınırlandırılmalıdır. Bunların yanısıra aşırı sigara kullanımının da büyümeyi engelleyici ve sağlığı tehdit edici diğer zararları bulunmaktadır.

Vitaminler
D vitamini güçlü ve sağlıklı kemik gelişimi için çok önemlidir ve eksikliği büyümede aksamalara, kemiklerin zayıflamasına ve boyun uzamasında zaafiyetlere yol açar. Ayrıca D vitamini vücutta kalsiyumun emilimini da sağlamaktadır. D vitaminin yanında A vitamini, B1 vitamini, B2 vitamini ya da riboflavin, C vitamini ya da absorbik asit ve F vitamini de normal büyümenin sağlanması için gerekli vitaminlerdir. Vitaminler çoğunlukla sebze ve meyvelerde bulunurlar.

Aşağıda doğal yollardan boyun uzamasını sağlayan ve protein, mineraller ve vitaminler açısından zengin 10 önemli gıda veya yiyecek çeşidi verilmiştir:

1.

A