Bu milleti zeki midir aptal mıdır? Aziz Nesin mi haklı yoksa Atatürk mü?

Sizce bu millet, Aziz Nesin'in dediği gibi çoğunluğu aptal mıdır ?
Yoksa Atatürk ün dediği gibi Türk milleti zeki midir?

H
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
108
108 CEVAP

Aziz Nesinde saçmalıyordu ama kemalist ideolojininde kitleye bakış açısı çok farklı değildi. Köylünün efendi türkün zeki olması lafta kaldı sadece.

D

Köy Ennstitüleri Kemalistlerin halka bakış açısını yansıtıyordu.

Halil Gizem 6 yıl

Nasıl bakıyormuş halka

Denizhan Şenişli 6 yıl

Denizhan Şenişli Yokluk içinde ama fırsat verildiğinde harikalar yaratabilir.

Halil Gizem 6 yıl

Cumhuriyet 100.yılına girmeye yakın hala yokluk içinde olan koca bir kitle var evet ve bir şeyde yaratılmış değil. Fırsat konusuna gelince kimse sana fırsat vermez kendin alırsın. Tarihe bakıştaki en büyük hatamız bize öğretildiği gibi edilgen çerçeveden bakmak etken olduğunda bir şeyler değişir.

Denizhan Şenişli 6 yıl

Denizhan Şenişli ve bunun sorumlusu kemalizm midir yoksa Atatürk karşıtı, batıya ülkeyi peşkeş çeken sağcı zihniyet midir?

Birol BerilMina 6 yıl

İşi sağ sol olarak algılayan sizsiniz ben bir fark göremiyorum devlet toplum ilişkisinde 500 yıldır bir değişme yaşanmadı halkına bir şey vermeyen devletin birşeyler değişmiş hissini vererek bir ilüzyon yaratılıyor sadece o kadar.

Denizhan Şenişli 6 yıl

Denizhan Şenişli iyi ama 1950'den beri sağ hükümetlerin yönettiği bir ülkede sağ sol farketmez deyip hepsini aynı kefeye koymak bana pek rasyonel bir yaklaşım gibi gelmedi. Belirtmek istedim.

Birol BerilMina 6 yıl

Denizhan Şenişli Atatürk 50 nolu kanunla topraksız köylüye toprak dağıtılmasına çalıştı ama TBMM'de ki Kürt-Türk toprak ağalarının işbirliğiyle bu kanunu geçirmediler. Tarihi bilmeden onu yargılamak akıl mantık işi değil.

Halil Gizem 6 yıl

TC. Nin NATO ya girisi bir milattir. NOKTALI VIRGUL

Zekeriye Anter 6 yıl

Anlatamadım kendimi heralde zaten ülkede bir soldan bahsetmek bence mümkün değil ayrı konu ama sanki birçok ideolojide temsil edilmiyor sağ sol diye ayırılan takımlar aslında aynı şeyler

Denizhan Şenişli 6 yıl

Halil Gizem Atatürk asla bir toprak reformu yapamazdı çünkü meclise toprak ağalarını sokanda kendisiydi. O sadece bir oligark grubu yöneten diktatör konumundaydı ancak ülkenin kaynaklarını elinde bulunduran kompradorların çıkarlarını da korumak zorundaydı. Atatürk makyevalist bir düşünceyi benimseyerek dengeyi korudu.

Denizhan Şenişli 6 yıl

Zekeriye Anter Türkiye batı güdümüne 1800 civarında girmeye başlamıştı zaten sonrada onun dışında kalamamıştır 1950 çok geç bir tarihtir.

Denizhan Şenişli 6 yıl

Denizhan Şenişli 1920 lerde nereden adam bulup da Meclisi çalıştıracaktı. Lütfen her şeyi kendi zamanı ve gerçekleri ile birlikte değerlendirin ki gerçeğe ulaşabilelim.

Halil Gizem 6 yıl

Denizhan Şenişli Aynı kanunu CHP tekrar geçirmek istediğinde, kanuna muhalafet edenler Demokrat Partiyi kurdular.

Halil Gizem 6 yıl

Halil Gizem 1920 geldiğinde türkiyeyi çorak bir arazi sanıyor herkes osmanlıdan gelen bir mirasın üzerine kurulmuş bir devlet doğrusu yanlışı eleştirilir ayrı ancak subayda yetişirdi okumuş adamda amaç gerçekten cumhuriyet kurmak olsaydı muhalif milletvekillerin evine jandarma göndererek evden çıkmaları engellenmezdi. Böyle sakat bir temelle kurulan cumhuriyetin geldiği noktayı görüyoruz bugün halkın cumhuriyeti mi daha bir halkın cumhuriyetimi etrafınıza bakıp düşünün.

Denizhan Şenişli 6 yıl

Sn. denizhan Abdulhamit donemi bir macera. 1932 izmir iktisat kongresi turkiyenin batiya ilhak sozlesmesidir

Zekeriye Anter 6 yıl

Zekeriye Anter iktisat kongeresi dediğiniz gibi bakılabilir ama ben ona daha çok şöyle bakıyorum " eski verdiğimiz sözler devam edecek telaşlanmayın" böylece mücadelenin ne kadar anti emperyalist olduğuda anlaşılır(!) son olarak osmanlıyı ve cumhuriyeti birbirinen ayırarak değerlendirirsek tarihi hataya düşeriz türkiye osmanlının devamıdır onun mirasını da sırtında getirmiştir.

Denizhan Şenişli 6 yıl

Ayrıca kongre 1923 te apartopar toplanmıştır sanırım bir an yanlış yazdınız.

Denizhan Şenişli 6 yıl

Hayir Izmir iktisad kongresi 1932 de toplandi. Tum bati ulkeleri davet edildi. Sonuc bildirgesinde TC. Nin kapitalist batiyla hertur ittifaka hazir oldugu dunyaya bildirildi

Zekeriye Anter 6 yıl