Burçlara inanır mısınız? Bilim ve din burçların doğruluğunu tasdik eder mi?

Burçlara inanır mısınız? Bilim ve din burçların doğruluğunu tasdik eder mi?
B
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
37
37 CEVAP

... Burçların etkisine inanmanın saçma olduğuna değinen Ethem Derman, kendilerinin tüm gayretlerine rağmen bunlara inanmak isteyen insanları vazgeçirmenin mümkün olmadığını kaydetti. Burçlar üzerine kitaplar ve yazılar yazan insanların bu işten çıkar sağladıklarını ve herkese hitap eden söylemlerle insanları ikna ettiklerini bildiren Prof. Dr. Derman, "Sahtekarların dili o kadar güzel konuşuyor ki anlatınca inanıyorlar. Çünkü kullandıkları tabirler herkese uyar. 'Aslan burcu lider olmak ister, beklemeyi sevmezler' diyor. Kim lider olmak istemez? Kim beklemeyi sever? Bunları okuyan bazı insanlar da 'Yahu beni ne de güzel tarif ediyor?' diyorlar" dedi.

Gök cisimlerinin tek etkileme yönteminin çekim gücü olduğunu ve bu nedenle insanları etkilemeyeceğini dile getiren Derman, şöyle devam etti:

"Siz doğduğunuzda Satürn Terazi burcundaysa sana etki eder mi etmez mi hesabını yapmak çok basit. Sizin doğumunuzu sağlayan ebenin kütlesini ve ebe ile sizin aranızdaki uzaklığı bildiğimiz için onun etkisine bakıyoruz ve anlıyoruz ki ebenin etkisi Satürn'ün etkisinden fazla. Ebe daha yakın olduğu için doğumunuzda Satürn değil ebe etkiler."

H

bos konusmus

Ugur Cayci 6 yıl

Lider olmak kim istemez kismi cok iyi zeki insanlarin kisiligi gibi yerlerde de bu tur insanlardan cok var boyle insanlar

Idrisazim Okat 6 yıl

bos konusmus

Ugur Cayci 6 yıl

Sizin konumunuz, sıfatınız nedir pardon. Hangi okulda fizik bölümü bitirdiniz ve sonra profesör oldunuz da boş konuşmuş diyebiliyorsunuz. Şu kurduğunuz cümleden bile sizin ne kadar dolu olduğunuzu anlayabiliriz zaten. Biz müslümanların en büyük sorunu bu. Allah (CC) tüm yarattıklarını bilgiyle, bilimle yaratmışken, biz bilim dışı yöntemlerle evreni anlamaya çalışıyoruz. Kur'ân apaçık ortada, anlattığı şeyler çok net; biz anladıklarımızı eksiksiz uygulamışız gibi, bir de yan anlamlar bulmaya çalışıyoruz. Yahu sen önce bi anladığını uygula da... Sizden de birazcık dolu konuşmalar bekleriz "dolu" beyfendi

Habip Kücüktütüncü 6 yıl