Çalıştığım iş yeri beni çıkarmak istiyor, ne tür haklarım var?

merhabalar arkadaşlar,

çalıştığım yere 7 haziranda girdim ve beni ayın 15 aralıkda çıkaracakları söylediler.

iş yerinden kalan maaşım dışında ne gibi haklarım var?
ihbar tazminatı tazminat vs ne haklarım var işten çıkarılma sebebim herhangi hata değil işyerinin ihtiyaç duymadığını farklı yapılanmaya gittiklerini söylemeleri yani benlik bir hata değil.

K
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
25
25 CEVAP

Deneme suresi en cok 2 ay olur, toplu sozLesmelerde 4 ay olabiliyor.
1) 2 hafta onceden soyledilerse yazili bildirdilerse ihbar alamazsin.
2) 1 yildan az oldugu icin kidemin olmuyor.
3) Belirli sureli is sozlesmesi degilse ise donus davası acarsin 1 ay içinde baslatmak zorunda. Yoksa 4 ila 8 maas odeme yapar.

O

Herkes ise iade davasi acamaz.. Belirli sartlari yerine getirmesi gerekiyor. Mesela is yerinde 30 ve uzeri personel calismasi vb.

Umut Yarısı 6 yıl

Tabi is sizlesmesinin is kanununa veya basin is kanununa tabii opmasi da gerekli... 6 ay kidem sarri 7sinde doluyor.

Oguz Kizilaslan 6 yıl

Senem Güven eger bir pislik var ise, ahlak ve iyi niyet durumlarina gore hareket edeceksiniz. Is kanunu madde 24 ve 25 sorunuza yanit olur.

Umut Yarısı 6 yıl

Kanunlarda sezonluk kismi sureli ve cagri ile ise cagirma konularini incelemenizi tavsiye edetim. Deneme suresi sozlesmede acik ve net belirtin

Oguz Kizilaslan 6 yıl

İşveren iseniz bunları muhasebeciniz yanıtlayacaktır. Normal şartlarda yol ve yemek parası vermek zorunda değilsiniz. Nasıl anlaşırsanız sözleşmede o şekil gider.

Oguz Kizilaslan 6 yıl

Giderlerinizin gider olarak gösterilebiliyor olmasını takip edin. Yapacağınız işi bilmiyorum ama sonuçta iki tarafta kendilerine uygun işi veya adayı tercih ediyorlar. Yemekli 100 lira ile yemeksiz 80 lira arasında fark yok Yol yemek gibi şeyler sizin iş veriminizle alakalı kaç kişi çalıştıracaksınız mesela nasıl bir yapılanma olacak vs. Bunları bilmediğimden ezbere konuşuyoruz. Sizi deneme süresi içinde sadece iş güvenliği önlemleri almadığınız için sağlıksız koşullar için vs. Suçlayabilirler. İşkurdan da destek alabilirsiniz. Yeni kuracaksanız istihdam desteğini araştırın. Sektör nedir?

Oguz Kizilaslan 6 yıl