Çalıştığım iş yeri beni çıkarmak istiyor, ne tür haklarım var?

merhabalar arkadaşlar,

çalıştığım yere 7 haziranda girdim ve beni ayın 15 aralıkda çıkaracakları söylediler.

iş yerinden kalan maaşım dışında ne gibi haklarım var?
ihbar tazminatı tazminat vs ne haklarım var işten çıkarılma sebebim herhangi hata değil işyerinin ihtiyaç duymadığını farklı yapılanmaya gittiklerini söylemeleri yani benlik bir hata değil.

K
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
25
25 CEVAP

Lütfen hakim olmadığınız konularda yorum yapmayın.

İhbar sana sözlü olarak mı yazılı olarak mı yapıldı? -Eğer sözlü olarak yapıldıysa ihbar tazminatına hak kazanırsınız.
-Kıdem tazminatına hak kazanmak icin 1 yılı doldurmak gerekiyor fakat bazı yerlerde 6 aya çekildiğini okumuştum bu bilgim güncel değil kanunu tekrar okumak lazım, editlerim.
- Eğer iş yerinizde 30 işçiden fazla kişi çalışıyor ve siz 6 aydır çalışan iseniz işe iade davası açabilirsiniz. ( Aynı iş yerinin farklı şubelerindeki toplam 30 kabul edilmiyor diye hatırlıyorum. )
- son günlerde gündemde olan kötü niyet tazminatını da bi araştırın.

S

Kidem tazminati olayi disinda, katiliyorum. Ayrica bu tarz fesihler de kotu niyet tazminati devreye girmez. Kaldiki ise iade de cok zorlasti artik.. Allah hepimizin yardımıcısı olsun.

Umut Yarısı 6 yıl

Ek olarak aynı isverenin ayni is kolundaki is yerleri de dahil ediliyor 30 kisi sınırına. Birde fesihin haklı bir nedene dayanmasi gerekiyor işe iade için. Fesihden itibaren 1 ay icinde dava acarak iadenizi isteyebilirsiniz. Dava olumlu olursa sizin acınizdan isveren 10 gun icinde basvurup ise geri alinmanizi talep edebilirsiniz. Bu durumda isveren sizi 1 ay icinde ise baslatmak zorunda aksi takdirde baslatmazsa 4-8 ay tutarinda bir tazminat vermesi gerekiyor.

Çağdaş Gülçay 6 yıl

Kıdem tazminati icin 6 ay hakkinda bir bilgim yok. 1 senelik durum soz konusu dedikleri gibi arkadaslarin

Çağdaş Gülçay 6 yıl

Aynı iş verenin aynı iş kolundaki iş yerleri şubeleri olmuyor mu? Eğer öyleyse ben dahil olmuyor diye biliyordum. Kaynağı nedir bilgimi düzeltmiş olayım emin olamadım

Sibel Önen 6 yıl

Iş hukukuna goz atip kaynagı iletecegim. Teorik olarak aklimda kalan bilgiler bunlar hocam

Çağdaş Gülçay 6 yıl

Feshin haklı sebebe dayandirilmasini iceren ilgili kanun maddesinde, fesih işçinin davranışlarından, yetersizliginden veya is veya isletmenin gereklerinden bir sebebe dayanmalidir diyor. Ancak bu madde 30 veya daha ust isci calistiran isyerlerinde 6 aydan fazla kidemi olan icin geçerli. Fesih gecerli sebebe dayanmıyorsa 4 ile 8 haftalik tazminat alabilir

Abdulkadir Akdemir 6 yıl