Çanakkale'de köpeğim için aşılarını ucuza yaptırabileceğim bir yer var mı?

Merhaba ben bu güzel kızı sahiplendim 4 aylık labrador kırması olduğunu düşünüyorum çok tatlı cana yakın bir dost Çanakkalede veteriner hekim tanıdığı olan aşılarını ucuza yaptırabiliceğim biryer var mı çok sevinirim arkadaşlar öğrenciyim durumum kötü sokaktan sahiplendim bu yavrucağı korkmuş ve çaresizdi

com-svy9uk40jcfvkkgqc256.jpg
A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
10
10 CEVAP

Veterinerlerin her söylediği aşıyı yaptırmanız gerekmiyor. Bazıları, hatta birçoğu lüzumsuz onca şeyi gerekliymiş gibi lanse ederek hayvan sahiplerini maddi külfet altına sokuyor. Yaşından ötürü gerekli ve ihmal edilmemesi mühim olan gençlik aşıları, karma ve viral aşılar şimdilik yeterlidir. Kuduz aşılarını tarım ve hayvancılık bakanlığı ücretsiz yapıyor, veterinerler 50 Lira istiyor, bilginiz olsun.

C

Hocam öğrendiğim çok iyi oldu 50 lira vermemiş olucam

Ayberk Agra 6 yıl

Teşekkür ederim

Ayberk Agra 6 yıl

Buna ek olarak sarı bir sıvı var, köpeklerin ense kısmına parazitler, böcük vb korunması için sürülen. Onları da kendiniz temin edebilirsiniz. Petshoplar ve veterinerler pahalıya mal ediyorlar.

Can Islek 6 yıl

Petshoplardakiler 5 para etmez.

Elçin Jewellery 6 yıl

Bir veteriner olarak söylüyorum ki evet tavsiye de bulunabilir bakanlık ve barınakları önerebilirsiniz bunu bende yapıyorum. Ama bize yalancı diyemezsiniz! 5 yıl bunun için okumuyoruz biz! Lüzumsuz diye bir şey yoktur sende çocukken aşı oldun annen baban ya da sen ilerde yok ben bunu yaptırmayayım çocuğuma mı diyeceksin! Yapılan hiçbir şey lüzumsuz değil kusura bakma ben o aşıların hepsini kendi kedime köpeğime de sokakta ki hayvana dahi yapıyorum. Suç attığınız bir kişi bir kurum değil Veteriner Hekimdir! Rica ediyorum böyle laflara itibar etmeyiniz.

Ayşe Adıbelli 6 yıl

Söylediklerim şahsınıza ya da mesleğinize yönelik değildir. Yazımda özellikle belirttiğim üzere "birçoğu"ve "bazıları"ibareleri vardır. Bu sebepten yalnızca bu mesleğe mensup olduğunuzdan dolayı lüzumsuz bir alınganlık göstermişsiniz. Asla mesleğinizi yargılamak ya da emeğinizi yermek amacıyla yazmadım. Eğer ki bu sözlerimden ötürü gücendiyseniz kusuruma bakmayın. Sözü edilen art niyet yalnızca aşılama işlemlerinde değil birçok öneri, tavsiye ve tedavideki usülsüz uygulamalardan kaynaklıdır. Bunun yanısıra hayvan sağlığı ve yaşam hakkının önüne tecimsel kaygılar geçmektedir. Siz dahil herkes tarafından bunlar bilinmektedir. Türkiyedeki veterinerlerin birçoğu meslek ahlakı dışında hareket ederek hayvan sağlığını hiçe saymaktadır. Bunun yüzlerce örneği vardır. Kendim de dahil olmak üzere bunları defalarca tecrübe ettim ve bu yüzden bir başkasına tecrübe olmaması adına bilgilerimi aktardım. Ne zamandan beri bir köpeğin röntgeni 500 TL eder oldu? Araba çarpan bir köpeğe masrafları karşılanamadığı için bakılmamak hangi mesleğin ahlakına sığar? Bırakın meslek ahlakını insanlığa sığar mı? Tedavi ya da ilgi ne zamandan beri yaşam hakkının önüne geçti? Kusura bakmayın, hekimlik bu demek değil. Tartışacaksak bunu tartışalım. Size onlarca, yüzlerce örnek gösterebilirim. Yalnızca bu sitede bile defalarca bu konuda gönderiler açıldı. Neyi savunduğunuza dikkat edin. Savunduğunuz ve bahsi geçen konu birbirlerinden bağımsızdır. Lütfen yazımda ne anlatmak istediğimi anlamak için çabalayarak ve bir veteriner "hekim" olarak özeleştiri ile okuyun. Son olarak eğri oturup doğru konuşalım, menfaati olmadığında yaralı parmağa bile işemez "birçok"veteriner.

Can Islek 6 yıl

Benim veteriner hekim arkadaşımın ağzıyla söylediği bir şey bu. Yapmaya gerek yok bu sıklıkta aslında ama hem köpek sahibi iyi baktığını hissetmek istiyor hem de biz kazanıyoruz o yüzden yapıyorum dedi. Dümdüz yüzüme söyledi bunu. Bu şekil düşünmeyen ve yapmayan hekimleri tenzih ederim tabi.

Didem Gürel 6 yıl