Cezai ehliyetin sorgulanmasında adli tıpın gözlem altında tutulması kararı ne anlama geliyor?

Arkadaşlar cezai ehliyetimin sorgulanması için mahkeme adli tıpa sevk etmişti adli tıpa muayene oldum ve adli tıp gözlem altında tutulması gerekiyor diye yazı yazmış mahkemeye beni kaç gün gözlem altında tutucaklar bunun hukuki dayanağı nedir? Birde ben istediğim hastaneyi seçebilirmiyim?
A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
6
6 CEVAP

Ali abim yazdıklarında ne kadar ciddisin veya ne kadarı gerçek bilmiyorum postlarını görüyorum zaman zaman. Eğer cezadan kaçmak için rol yapıyorsan veya abartıyorsan lütfen YAPMA. Ceza alırsan sayılı gün çıkacağın zaman belli para cezası iyi hal vs derken iner de cezan. Hatta af da gelecek deniyor yakın zamanda. Ancak "deli raporu" alırsan doktor iyileştiğine kanaat getirene kadar tutarlar seni. Ülkede hapislerin durumu iyi değil ama emin ol akıl hastaneleri kat kat daha kötü. Af indirim vs de söz konusu olmaz bu durumda. Umarım okursun ve ciddiye alırsın yazdıklarımı.

C

Cabbar Bedew kanka valla doktor kararını uyaptan gördüm istersen atabilirim bizde yalan yok alayına gider doktorada gider :)

Ali Rieger 3 yıl

Daha önce bazı paylaşımlarında sonradan şaka veya "deney" yaptığını söylemiştin o yüzden öyle yazdım amacım sana yalancı demek değil. Umarım diğer kısımları da okumuş yalnız oraya takılmamışsındır. Grupta paylaştığın için tavsiye aradığını varsayıyorum. Doktora gider yapmak kısa veya uzun vadede senin yararına olmayacaktır, doktora elinden geldiğince yardımcı olmanı tavsiye ederim, iyi akşamlar.

Cabbar Bedew 3 yıl

Cabbar Bedew yok bu olay ciddi bi olay buda delilim ama beni kaç gün yatırcaklar onu merak ediyorum bide bana vercekleri ilaçları kullanmak istemiyorum çünkü çoğu bağımlılık yapıyo ve ağır yan etkileri var zaten bildiğim kadarıyla o ilaçları psikiyatri lerin bana vermesi suç yani zorundamıyım o ilaçları içmeye sonra tutamıyorum kendimi azıma geleni söylüyorum napim

Ali Rieger 3 yıl

Ben inanıyorum abi sana inanmasam bu kadar yazmam zaten sen yanlış anladın beni kusra bakma ben kendimi ifade edemedim herhalde. Anladığım kadarıyla önce gözlem altına alacaklar seni ruhsal rahatsızlığın olup olmadığını teşhis etmek için. Eğer olduğuna karar verilirse tedaviye başlayacaklar. Tedavi süresi doktor iyileştiğine kanaat getirinceye kadar. Verilen ilaçlar da doktor kontrolünde alerji vs olmadığı sürece verilir ilaçlar sana kimse sormaz. Bu yüzden BENCE tedavi özellikle bizim ülkede çok daha zorlu geçer hapse kıyasla. Bu yüzden elinden geldiğince doktorlarla işbirliği yap ki gereksiz yere hastaneye gitme. Ha eğer cidden bir sıkıntın varsa da doğru teşhis konsun ki doğru şekilde tedavi ol utanılacak bir yanı yok tedavi olmanın.

Cabbar Bedew 3 yıl

Cabbar Bedew ya doktorlar cidden psikolojiden anlamıyolar dayıyorlar ilacı bayıltıyolar neyse teşekkür ederim sağol:)

Ali Rieger 3 yıl

Biliyorum abi o yüzden "tedaviden" kaç diyorum sana: D daha kötü olursun ilaç alınca ilaçlar beyineki hormonlarla oynuyor çünkü.

Cabbar Bedew 3 yıl

Cabbar Bedew e peki ben adli tıpın raporuna itiraz ederken ne gibi bir gerekçe sunabilirim? Rol yaptım benim bileyim yok deyimi mahkemeye ????????

Ali Rieger 3 yıl

Abi avukat değilim henüz o yüzden seni yanlış yönlendirmek istemem. Anladığım kadarıyla henüz doktor kanaat oluşturmamış yalnızca kanaat oluşturana kadar gözetime almak istiyor. Eğer mahkeme uzun süreli tedavi için hastaneye yatırılmana karar kılarsa yani bir mahkeme kararı olursa itiraz edebilirsin. Maddi durumunu bilmiyorum ama bunları bir avukata danışman senin için uzun vadede çok yararlı olur basit bir mesele değil çünkü. Şu an için doktorla olabildiğince işbirliği yap hiç itirazı düşünme.

Cabbar Bedew 3 yıl

Cabbar Bedew tamam dostum çok teşekkür ederim :)

Ali Rieger 3 yıl

Rica ederim abi inşallah istediğin sonucu alırsın :)

Cabbar Bedew 3 yıl