Çiğ et yiyen atalarımız ve çiğ et yiyen hayvanlar nasıl parazitlerden Etkilenmiyorlar, zehirlenmiyorlar?

Çiğ et yiyen atalarımız ve çiğ et yiyen hayvanlar nasıl parazitlerden vb. Etkilenmiyorlar, zehirlenmiyorlardı?

Y
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
23
23 CEVAP

ölüyordu adamlar ne etkilenmemesi 30 yıl anca yaşıyorlar

S

Hocam yaş ortalamasının 30 olmasının sebebi, çocukların 0-5 yaş aralığını geçmiyor olmasıydı. 0-5 yaşını geçenler ise 50-60 yaşlarını görebiliyordu

Ibrahim Nedir 6 yıl

40 yaş çok nadir görülürdü.

Mustafa Pulat 6 yıl

Yasam suresi uzun değildi ki 20 li yaşlarda dışler gidiyordur.

Y

Tarim oncesi yuzde bir oraninda goruluyordu dis curumesi

Cem Ayrancı 6 yıl

Çiğ et bile beslenen canlılar otcul veya hem etcil hem otcul canlılardan daha az yaşıyorlar.

M

Tabiki etkilenmez herhalde yani galiba ama etkilenir…

O

Mükemmel açıkladınız

Yasin Dağlıoğulları 6 yıl

insan pişirmeyi öğrenene kadar hep çiğ et yiyordu neden 20'li yaşlarda dişleri gitsin veya parazitten ölsün anlamadım etçil hayvanların hepsi sorun yaşamadan çiğ et yiyor biz geçmişimizle beraber milyonlarca yıl boyunca çiğ et yememize rağmen neden böyle bir sorun yaşadık?

B

Çünkü çiğ ette daha fazla bakteri ürer, o bakteriler de dişleri çürütür. Etçil hayvanlar zaten en fazla 25 yıl yaşıyor.

Sahismail Aliye 6 yıl

etçil hayvanların 25 yıl yaşamalarının sebebi et parazitleri mi? Veya yaşamlarının sonlarına doğru dişlerinde çiğ et yüzünden çürüme gözleniyor mu?

Bayhan Onat 6 yıl

bilmiyordum güzel görselli bir kaynak verebilme imkanın var mı?

Bayhan Onat 6 yıl

Koruma altındaki kaplanı uyuşturup dişine operasyon yaptıkları bir belgesel izlemiştim.

Sahismail Aliye 6 yıl

Diş çürümesi ile ilgili Sorun et ya da ot değil sorun bildiğim kadarı ile buğday yani karbonhidrat. Tahılın evcilleştirilmesi.

Şenol Özelunay 6 yıl

Muhtemelen çoğu 20 veya 30 yıllarda ölüyordu. Çiğ etin mide kanseri riskini çok fazla artırdığını bir makalede okumuştum.. Hatta şuan japonyada en dazla görülen kanser mide kanseri suşi sebebi olduğu söyleniyor

A

Japonya’daki mide kanseri sebebi cig etten ziyade fermente edilmis yiyeceklerden diye biliyorum!

Ece Işıkdogan 6 yıl

‘Gercek’ etcil hayvanlarin mide asidi farklidir, dolayisiyla mide asidi daha zayif hayvanlara gore parazit ve diger zararlilara gore daha az hassastir.

Atalarimiz derken hangi atalarimiz? Ne kadar geriye gidiyoruz? Bu kismi biraz muglak kalmis, fakat yakin gecmisimizdeki atalarimiz sanilandan cok daha az et yiyordu.

Etrafta yenebilecek meyveler, sebzeler, yapraklar, bocekler varken neden uzun suren ve sizi tehlikeye atacak bir avlanma isine giresiniz ki? Gecmisteki insanlar surekli avlanirken resmedilir, sanirim bu “meyve toplama”yi cok heyecan verici bulmayip magara duvarlarina cizmedikleri icin, fakat sanki hep avlanirlarmis gibi bir izlenim olusturuyor.

C

Ilk insanlar et yemiyordu...
Avladiklari buyuk hayvanların iliklerini yiyorlardı... Ateş kontrol altina alindiktan sonra pismis et yediler ve sindirime harcadiklari enerjiyi beyinlerine yonlendirerek evrimlestiler...

K

bildiğim kadarıyla çiğ et yiyen atamız yok. İlk ateşi kontrol eden homo erectus'du. Daha sonraki türleşmeler ateş ile beraber oldu. Homo sapiens için ateş hep vardı.

İ

Çiğ et yiyen atalarımız derken ne kadar geriye gideceksiniz ornekleyin ve hangi yaziya arastirmaya gore cig et yenmis? Bunun ne şekilde başladigina dair tam bir kanit yok bunu bir arastirin, atesin tamamen kullanilip et ateste pismeden öncede farkli yontemlerle mesela suanki kuru et gibi tuzlama ile de eti yemeye baslama ihtimalleri yuksek, zaten gerek ic organlarimiz gerekse enzimlerimiz cig ete hic musait olmadi bunun kanitlanmis bir tarafi yok.
Kabul goren tek sey insanlik evrimi, beyin gelisimi icin et tuketiminin sart oldugu cunku ne kadar istesenizde cig sebzelerden yeterli protein alinamayacagi b12 yi karsilamayacagidir.

İ

Ata derlen hangi ata et yiyende vardı otçul olanda

A

Hala çiğ et tüketen bazı yerler bar konuyla alakasız belki ama aklıma geldi Afrika kıtasında bir yerdi çiğ et lokantaları var adını bilen varsa yazsın

B

Çiğ köfte pişmiş etten yapılmıyor. Afrika'ya gitmeye gerek yok.

Veysel Küçükceylan 6 yıl

Veli Aktaş Apandist çiğ et değilde daha fazla ot tarzı maksuller tükettiğimiz zaman onları sindirmeye yarıyordu bende yanılmış olabilirilm bakmak lazım.

Ferhat Dogan 6 yıl

Yemekler pismeye baslayinca nufus patlamasi oldu

C

Parazit sen hayatta kaldığın sürece hayatını devam ettirebilir. Düzenli paraziter tedavi görmeyen köpeklerin neredeyse tamamında askarit vardır ve çok azı dışarıdan ciddi semptom gösterir ve çok daha azı askarit toksikasyonu geçirir. Adı üstünde parazit. Şu anda hala Türkiye'de bile ciddi bir parazit sıkıntısı var başta doğu illeri olmak üzere. Afrika ülkelerinde ise parazit taşımayan insan bulmak gerçekten çok zor. Ayrıca size maruldan parazit bulaşma ihtimali çiğ etten daha fazla.

M

Salyanın, mide asidinin, safra kesesinin, apandisin, bağırsakların tüm azmine rağmen öldüremediği bir parazitten her bünye etkilenir

F

Ve ekliyorum. Parazitlerin çok büyük çoğunluğu döngüsünde bulunan organa gelene kadar yumurta veya larva formundadır ve eğer ara konak ve ya son konak siz iseniz vücut enzimlerinizden etkilenmez ve her türün son konağı olduğu onlarca parazit var. Örnek olarak en ciddilerinden olan echinococcus granulosus, son konağı olan kedi ve köpeklerin barsaklarında yaşayan bir yassı solucan türüdür. Yumurtaları kedi ve köpeğin dışkısıyla atılır ve mikroskobik boyutta olup çeşitli cisimlere yapışır. Bu cisim meyve, sebze, toz zerrecikleri ve ya kedi köpek tüyü olabilir. Yumurta insan veya küçükbaş hayvan vücutlarına girdiğinde sindirim sisteminde açılarak önce dolaşıma, sonra affinite duyduğu akciğer, karaciğer gibi bol kanlanan organlara gelerek burada kist oluşturur ve bu kist içinde yumurtalar çoğalmaya devam eder, ancak yumurta formundan çıkamazlar. Bu organlar kedi köpek tarafından yenildiğinde sindirim sisteminde patlayan kist içinde ki yumurtalar yetişkin bireyler haline gelir ve çoğalmaya başlar. Erişkin paraziti ağzınıza atsanızda sizde yaşayamaz. Ama yumurtası da dediğim gibi insanlarda tedavisi olmayan ve portakal büyüklüğüne ulaşabilen kistlere sebep olur. (Bu yüzden sokağa çıkan veya çiğ et ile beslenen hayvanlara 47günde bir paraziter mücadele yapılmalıdır). Konuyu başka yere çektim ama bu konuda bilinçli olmak şart

M

Kim demis cig et yiyorlar diye homo sapiens 70bin yıldır eti pisiriyor

D

Ondan önce?

Yasin Dağlıoğulları 6 yıl

Hala çiğ et yiyen insan var.

Güner Yakup 6 yıl

com-1a3lj41q7jwr1e4n7uy1.jpg

Güner Yakup 6 yıl

Ondan öncesi homo sapiens degil

D

Onlar nasıl yiyebiliyordu?

Yasin Dağlıoğulları 6 yıl

Bagirsak florasini tam bilemeyiz bagisiklik sistemleri daha kuvvetli olabilir neyin yenip neyin yenmemesi gerektigi öğrenmiş olabilirler ayrica hep et yedikleri soylenemez dogada ne bulsa yiyorlardi ve o donemde yasamis hayvanlarin ne bakteri mikrop barindirdigini da bilmiyoruz belki daha temizdi

Deniz Demirat 6 yıl

Ölüyorlardı. Hatta Japonya ve suşi gibi kültürün yaygın olduğu yerde beyine yerleşen bir kurt var. Eğer iyi temizlenmeyen kötü yerden alınıp yenirse bu kurt beyni yavaş yavaş yiyor ve aptallaştırıyor insanları.

Benzer çiğ etle geçen bir hastalık da iyi temizlenmeyen domuz etinde olduğunu duymuştum. Vejeteryan ünlü bir gurme, daha önce çiğ domuz etine değmiş yemek malzemesi, ona hazırlanan ürünlere geçmesine ve hastalıktan ölmesine sebep olmuştu.

Eskiden bebek ölümü çok yüksekti. Doğa şartlarına uyabilen ve uyamayanlar var. Biz Hindistan'a gittiğimizdeki hastalıklara karşı bağışıklığımız yok. Azteklilerin ve Amerikan yerlilerinin su çiçeğine karşı yoktu milyonlarca insan aniden yeryüzünden yok oldu. Çiğ etin hastalıklarına karşı direnç gösterebilen toplumlar ile gösteremeyen toplumlar oluştu.

En büyük kazanan: Doğal seleksiyon

E

nereden biliyorsun erken ölüyorlardı. Hayvanlarda 10-15 yıl bile yaşamıyor.

E

ocakçılara fırıncılara savaş mı açtın kardeş

E

Aynı zamanda besin değerleri yüksek ve anti oksidan vücuda yararlı otlarla metabolizmayı dengeliyorlardı

C

İsotla karıştırıp çiğköfte yapıyorlardı

E