Çocuğumda dikkat eksikliği var öğrendiği bir harfi iki satır sonra unutuyor yardım?

İyi akşamlar grup üyeleri..
Benim 1. Sınıfa giden çoçugumda dikkat eksikliği var. Ögrendiği bir harfi iki satır sonra unutuyor.. Ne gibi tavsiyeler de bulunursunuz. Şimdiden teşekkürler..

M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
16
16 CEVAP

Iyi geceler. Dikkat eksikliği var demeden önce dikkat eksikliğinin beliritlerini bilmek gözlemlemek gerek. Öğretmeninizden bu yönde bir uyarı aldınız mı? Ya da şöyle yardımcı olmaya çalışayım size. Cocugunuzun oyuncağı çok mu? Tablet veya telefon ile çok zaman geçiriyor mu? Bir oyuncak ile en fazla kaç dakika oynuyor? Oyuncaklarını kendisi mi topluyor? Defter düzeni nasıl? Sınıfta yazılanları düzgün yazıp geliyor mu? Bu sorularıma cevap verirseniz daha açık yardımcı olabilirim size. Sadece unutmak dikkat dağınıklığı teşhisi koymaya yetmez. Hiç yapamazsanız bir çocuk psikiyatristinden yardim alarak dikkat dağınıklığı testi yaptırabilirsiniz. Bazen gözleme dayalı teşhis koymak insanı yanıltabilir. Bütün bunları yaptırdınız ve dikkat dağınıklığı teşhisi konuldu. Mutlaka ilaç kullanmalı.

T

Teslime öncelikle yardımlarınız için teşekkür ederim.. Tablet ve tv ile cok zaman geçiriyor.. Oyuncakları çoğu zaman biz topluyoruz.. Öğretmeninden de uyarı aldık bir kaç kez. Yazıları da cok düzgün degil

Mhmt Güç 6 yıl

Günaydın. O zaman bir uzmandan mutlaka yardim almanız gerekiyor. Başarının arttığını sorunların azaldığını göreceksiniz. Başarılar dilerim. Bu arada Antalya'yadasiniz sanırım.

Teslime Boydak 6 yıl

Evet Antalya dayım

Mhmt Güç 6 yıl

Şanslısınız. Antalya' da çok iyi çocuk psikiatri uzmanları var.

Teslime Boydak 6 yıl

Mesela önere bileceginiz kim var..

Mhmt Güç 6 yıl

Kipa nin orada antalya terapi tıp merkezinde Mehmet yumru bey var. Ama randevu almak zor.

Teslime Boydak 6 yıl

Kipa dokumadaki kipa mı yoksa lara daki kipa mı

Mhmt Güç 6 yıl

Pardon dokuma

Teslime Boydak 6 yıl

Ok

Mhmt Güç 6 yıl