Çocuk yaşta bir insanın çalışması yanlış mıdır? Neden yanlıştır? Doğru tarafları varsa nelerdir?

Çocuk yaşta bir insanın çalışması yanlış mıdır? Neden yanlıştır? Doğru tarafları varsa nelerdir?

Y
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
48
48 CEVAP

Ben ilk 8 yaşında para kazanmaya başlamış birisiyim. Şu an her koşulda ve ortamda ihtiyacım olan kadar para kazanabiliyor, geçimimi sağlayabiliyorum. 18 yaşındayken evden ayrılıp bağımsız bir şekilde kendimi geçindirdim mesela. 1,5 yıl ailemden ayrı yaşadıktan sonra evime geri döndüm, bir yıl sonra tekrar ayrıldım.

Erken yaşta çalışmaya başlamak bana maddi sorumluluk bilinci kazandırdı. Sorumluluk duygusunu da artırıyor elbette.

Y

Sorulması gereken soru doğru bir yöntem mi sorumluluk duygusunu arttırmak için çalışmak? Sanıyorum ki o yaşlarda çalışmak yerine daha farklı uğraşlara, kişisel becerileri arttıracak (sanat-spor-bilim vs.)konulara vakit ayırmak bence çocuğun yetişkin oluncaki sorumluluk duygusuna yine çalışmak kadar katkı verecektir.

Tunca Sevince 6 yıl

Vermez.

Feyzi Lalezar 6 yıl

Benim çocuk yaşta çalışıyor olmam kendimi geliştirmemde çok olumsuz etkiler yaratmadı. Önce traktör sonra kamyon tamirhanesinde çalıştım. Bunları yapmış olmak tamir becerimi geliştirdi ve şu an neredeyse her şeyi - malzemem olduğu müddetçe - tamir edebiliyorum. Olumsuz tarafları da oldu elbette ama olumlu tarafları daha ağır basıyor.

Yusuf Böke 6 yıl

Tabi ama ülkemizde hatta genel olarak dünyada bence erken yaşta geçim derdi ile çalışmak durumunda bırakılmanın genel çerçevede verdiği ülkelerin gelişimine ciddi oranda etkilediğini düşünüyorum

Tunca Sevince 6 yıl

Belki de ne sanat dehaları, bilimsel dehalar, ne sporcular kendilerini keşfedemiyor yada geliştiremiyor geçim probleminin erken yaşta başladığı ülkelerde

Tunca Sevince 6 yıl

Eğer sanatlarını, bilimlerini, sporlarını geliştirmeyle alakalı bir yerde çalışırlar ise bu konuda yardım alabilirler. Ancak bir çocuğu hiç sevmediği bir işi yapması için zorlamak, geçim derdi sebebiyle çalıştırmak belirttiğin durumların yaşanmasına neden olabilir.

Yusuf Böke 6 yıl

Olumlu olur zaten...

Adam Turkun 6 yıl