Çok fazla düşünüyorum bu bana zarar verir mi?

Selam arkadaşlar gereğinden fazla düşünüyorum beynim gereğinden çok çalışıyo desem yeridir. En ufak bir cümlenin altında anlam arıyorum ve bunu durduramıyorum. Sizce bana zarar verirmi bu durumum? Teşekür ederim.

Ç
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
66
66 CEVAP

Yahu lütfen ama lütfen alanınız olmayan konular da bu tip tanı yada varsayımlarla insanları tedirgin etmeyin. Ne çok alıştı herkes hop hemen psikiyatra git demeye. Şu küçücük yorumlarla hangi hastaları yahut hasta olmayanları nelere ittiğiniz konusunda en ufak bir fikriniz yok, biz bile alt yapımız psikoloji olduğu halde bu tip tanılardan kaçınıyoruz, hemen dayayın ilacı hemen ruh hastası muamelesi. Genç arkadaşım yaşın düşünmek eylemi için çok müsait, hele ki içinde bulunduğumuz çağın getirdikleri ile çok çok normal. Daha önce de söz ettiğim gibi bunun sana zarar verip vermemesine sen karar vereceksin. Her konu hakkında detaylı düşünüyor olman çağdaşların arasında senin mevcut düşünme kapasitenin daha fazla olduğunu gösterir yani herkes de beyin var ancak herkes aynı ölçü de kullanmaz, sen daha büyük bir kısmını kullanıyorsundur buna bağlıdır. Bir de kendini keşfetmen çok önemli, tam bu aşamada kendini ve karakterini doğru tanımayı öğrenirsen bu hayatta çok ciddi bir yol katedersin. Artık ciddi ciddi kaygılanıyorum şu abuk sabuk yorum yapanlar yüzünden, çocuklarınıza da aynı muameleyi yapacaksanız ki şimdiden dolup taşıyor hastaneler, bizi nasıl bir nesil bekliyor hayal dahi edemiyorum. Insan hayatıyla bu kadar kolay oynamayın, hani bir psikiyatr söyler; "bize gerçek deliler değil, gerçek delilerin delirttiği insanlar gelir" bu iş ne düşünmemekle biter ne de çok düşünüyorum diye doktora gitmekle, düşüncelerini yönet, hepsi bundan ibaret.
Sabah sabah şu yorumları görmek, cidden can sıkıcı. Ülkedeki herkes uzman psikolog sanki çat teşhis koy. Ve bir de lütfen ama lütfen (kullanıyorsan yahut birileri öneriyorsa) o ilaçları sakın kullanma!!!

A

Alt yazımız psikoloji derken?

Vefa Alımlı 6 yıl

Bildiğin alt yapı. Ne anlaşılıyor alt yapı dediğimde? Vefa Alımlı

Ayça Ermeç 6 yıl

Gerçekten anlamadım. profilinize baktım, Sosyoloji yazıyor, ben de okudum. 3 kredi sosyal psikoloji, 3 kredi psikolojiye giriş okuyup ALT YAPİ demenize anlam veremedim

Vefa Alımlı 6 yıl

Demek ki yeteri kadar iyi bir öğrencilik hayatınız olmamış kendinizi sosyoloji alanında yeterince geliştirememişsiniz. Ziraa, yalnızca profille değerlendirmek, ancak kitaptan ezber yaparak bölüm bitirmiş bir insan acemiliğinde. Ne yapmalıyım? Seceremi mi açıklamalıyım alt yapı dediğim şeyin ne olduğunu anlatmış olmak için? Kaldı ki hiç detaya girmeden sadece sosyolojiden örnek verelim mesela, evet bu bir alt yapı ve yukarıdaki cümlemde de geçtiği gibi, alt yapı olmasına rağmen yetersiz olduğuna vurgu yapmış olmam, sanırım okuduğunuzu da anlamadığınız çıkarımını yaptırdı. Muhtemelen bölümü de okuyup anlamamışsınız zaten çünkü ek kaynaklarla gayet güzel psikolojiye dair dersler aldık. Yeter ki altını doldurun. Daha fazla bu konu üzerine cümle kurmak istemiyorum. Büyük harflerle yazdığınız ALT YAPI kısmını açıklamaya ise tenezzül dahi etmiyorum. Vefa Alımlı

Ayça Ermeç 6 yıl

Okuyup okuyup gülüyorum

Vefa Alımlı 6 yıl