Demir ve ferritin değerleri nasıl doğal yoldan yükseltilebilir? ve demir ve ferittin ilaçları zararlı mı?

Demir ve ferritin degerlerimiz surekli sınırın altında.. Yapilmasi gereken tum tetkikler yapildi her sey normal gorunuyor.. Bir ya da iki aylik demir takviyesinden sonra cok cok az yukseliyor sınırın az ustune cikiyor ilaci birakinca yine dusuyor.. Uzun vadede demir ilaclarinin da zararli olabilecegini okudum.. Bu ilaclari kullanan bu durumda olan var mi aramizda ilac disinda deneyip faydasini gordugunuz neler onerirsiniz? Bir de acaba yedigimiz bir seyler veya farkinda olmadan kullandigimiz bir sey sebep olabilir mi buna? Bu konuda da bilgi sahibi olanlar yazabilirse sevinirim. Tesekkurler herkese

D
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
40
40 CEVAP

5 yasinda bir kizim var ayni anlattiginiz gibi.

E

Benim de kızım 7.5 yaşında bebekliginden beri demir eksikliği vardı sürekli kansizdi her tahlil sonrası demir ilacı kullaniyorduk 1 yıldır keçi boynuzu özü kullanıyoruz inek sütünü azalttik hatta kahvaltıda süt hiç vermiyorum. C vitamini iceren gidalar yedirmeye calisiyorum sabahlari. Geçen hafta tetkiklerini yaptırdım ilk defa degerleri normal çıktı. O nedenle bi deneyin derim.

Özden Alpinanç 6 yıl

Tesekkur ederim ozden hanjm inek sutu pek vermiyrm bende kestm zaten 1 bardak veriyrdm sjmdi haftada 2 kez okulda iciyr yani beslenmesine koyuyrm. Hunnap keci boynuzu ozu veiyrm bende hatta bitti alacagim insallah. Insallah duzelir. Ben cok dikkat eden biriyim nasil yukselir ne etkiler az cok biliyrm ama buna ragmen yukselmiyr cok sasiriyrm .

Eslem İncekara 6 yıl