Depresyondayım nasıl çıkabilirim?

Merhaba arkadaşlar. Ben her zaman deli dolu, gülen eğlenen, çalışan, okuyan, gezen biriydim. Çılğın diyince akla ben gelirdim o kadar 6-7 aydır ağır depresyondayım, evden çıkmıyorum, çalışmıyorum, gülmüyorum, yemiyorum, kullaklık kulağımda evin içindekilerle bile konuşmuyorum, ne arayanlara cevap veriyorum, ne mesajlara, ne de kapıya gelen arkadaşlara. Malum mesele sağlığım da bu yüzden yerlerde, dışarı çıksam bile başım dönüyor, insanlardan korkuyorum. Universitetimide bırakmış durumdayım. Artık bu durumdan çıkmak istiyorum, çalışmadığım için maddi durumum da yerlerde olduğu için psikoloğa gidemiyorum. Bu durumdan çıkmak için ne önerirdiniz? Katılabileceğim ücretsiz projelermi desem, kurslarmı desem bilmiyorum böyle bir şeyler tavsiye ede bilirmisiniz?

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
69
69 CEVAP

valla ben seni az çok anlayabiliyorum. kalabalıklardan korkuyorsundur muhtemelen. Yılda bir kez falan bana da olur. Belki saçma gelecek, ama ben gece dışarı çıkıyorum o durumda. Erkek olduğum için problem olmuyor, ama sen de yakınında bir sahile falan gidip kayalıklardan denizi seyredebilirsin. denizle konuşmuşluğum, bağırıp içimi dökmüşlüğüm çoktur. Buna benzer seni sıfırlayacak şeyler bulmalısın.

Y

bu bende ara sıra olmuyo işte uzun zamandır böyle, önceleri gece de çıkardım pek güzel, mecbur edib kendimi çıkdığımda oluyo ama o zamanda daha da eve tıkanıyorum sonra

Aynur Akkul 3 yıl

tam sebebini bilemiyorum tabii ki, psikolog değilim. Ama dış dünyayı büyütmüş gibisin. Yani, etrafındakiler senden bir şeyler bekliyorlardır ve sen şimdi bununla mı uğraşıcam diye daha da o yığını büyütüyorsundur. ve bununla boğuluyorsundur. gözlemlediğim bir diğer şeyse zorda kalmak. Yani senin itici güç olarak zorda kalmaya ihtiyacın var gibi. Evsiz kalmak, yiyecek bir şey bulamamak falan gibi. Yani demek istediğim, o zaman hayati içgüdüler devreye girer ve bu da bir itici güç oluşturabilir. Benim genelde o durumdan kurtulmam buna benzer bir şeyle oluyor.

Yasin Acunal 3 yıl