Depresyondayım nasıl çıkabilirim?

Merhaba arkadaşlar. Ben her zaman deli dolu, gülen eğlenen, çalışan, okuyan, gezen biriydim. Çılğın diyince akla ben gelirdim o kadar 6-7 aydır ağır depresyondayım, evden çıkmıyorum, çalışmıyorum, gülmüyorum, yemiyorum, kullaklık kulağımda evin içindekilerle bile konuşmuyorum, ne arayanlara cevap veriyorum, ne mesajlara, ne de kapıya gelen arkadaşlara. Malum mesele sağlığım da bu yüzden yerlerde, dışarı çıksam bile başım dönüyor, insanlardan korkuyorum. Universitetimide bırakmış durumdayım. Artık bu durumdan çıkmak istiyorum, çalışmadığım için maddi durumum da yerlerde olduğu için psikoloğa gidemiyorum. Bu durumdan çıkmak için ne önerirdiniz? Katılabileceğim ücretsiz projelermi desem, kurslarmı desem bilmiyorum böyle bir şeyler tavsiye ede bilirmisiniz?

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
69
69 CEVAP

Sosyal bir fobi oluşmuş gibi sanki? Üniversitede bende de olmuştu. İlaç doktor moktor. Okulu bırakmak uzereydim. Sebebi en yakın arkadaşlarım ile sorun yasamamdi mesela. Tirnak yemeye başlamıştım. İnsanların içine giremiodum. Nefesim daraliodu. Acaba sen de birileri ile bişeyler yaşayıp bir darbe yemiş çok üzülmus olabilir misin canısı?
Nasıl yendim? Okul rehberlik servisinde çok iyi bır hoca vardı. O çok yardımcı olmuştu. Hep beni yargilamadan dinlemişti. 3-4 ay sonra normale dönmüştüm.

E

ben üst üste çok şey yaşadım canım, çok ağır şeyler ve artık bunlarla savaşmak istiyorum

Aynur Akkul 3 yıl

Muhtemelen bu yaşadığın şeylerden kaçmak için kendini içe kapattin yani. İlaç kullanmanı tavsiye etmiyorum. Çünkü muhtaç olduğun kudret yine sende saklı. Sorunlarını kabullen. Ne yaşadın bilmiorum ama. İlaç kesinlikle sadece üstünü örtüyor. Savasmak deme olumsuz kodlama yapma kafanda. Kabullen ve her ne yasadiysan affet .

Esra Ernez 3 yıl

Bu kadınla konuş sana iyi geleceğine eminim. aynur

Mehtap Akdenizoglu 3 yıl

Severim seni Mehtap Akdenizoglu

Esra Ernez 3 yıl

Ben seni çok çok severim. Hayatımı güzelleştiren insan

Mehtap Akdenizoglu 3 yıl

Ben bişey yapmadım ki yapan sensin

Esra Ernez 3 yıl

Esra Ernez destek veren sensin

Mehtap Akdenizoglu 3 yıl

Herzaman bebek

Esra Ernez 3 yıl