Devleti yönetecek insanlar nasıl karaktere sahip olmalı?

Ben şunu düşünüyorum:

Devleti yöneten en kritik kişiler [Örn. Cumhurbaşkanı, başbskan, istihbarat teşkilatımızdaki ve bilim kurumlarımızdaki kritik kişiler] hiç bir insani zaafı olmayan ve kaybedeçek hiç bir şeyi olmayan, saf bir vatan sevgisi taşıyan kişilerden seçilse daha iyi olmaz mı?

İnsani zaaflara biraz örnek vereyim:

1- Bu kişiler zerre ölüm korkusu taşımamalı. Böylece canıyla tehdit edilemeyecektir. Edilse de bir işe yaramayacaktır.

2- Bu kişiler evlenmemeli, çoluğu çocuğu olmamalı, bu ve bunun gibi, sevdikleriyle tehdit edilebileceği hiç bir şeyi olmamalı.

3- Bu madde size çok ilginç gelebilir, dalga geçmemenizi rica edeceğim ama bu kişilerın cinsel ıstek ve arzuları kimyasal yolla hormonlar ile bastırılmalı. Böylece bu kişilerin "kasedi" veya "görüntüleri" çıkamayacaktır. Dolayısı ile bunlarla da tehdit edilemeyecektir.

Bu ve bunun gibi zaafları ve kaybedecek şeyleri olmayan kişiler devletimizi çok daha iyi yönetebilecektir diye düşünüyorum. Siz ne düşünüyorum.

D
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
15
15 CEVAP

Ben bunu Askerlik için düşünmüştüm.

K

Ozel kuvvetler mi?

Diyarcan Akçagöz 6 yıl

Diyarcan Akçagöz Askerliği yapanclar, Özel kuvvetler, pöh,jöh ama aklımda askerlik için vardı. Eğer askerliği yapacaksa yasaklanıcak evlilik ile nişanlanma. Askerlik bitince yapılacak ne yapılıyorsu

Kamil Iyison 6 yıl