Diksiyonu geliştirmek için neler yapılabilir?

Diksiyonu gelistirmek icin neler yapilabilir? Googledan baktim da farkli bir yol yok, var mi akliniz da kolay ve etkili diksiyon gelistirme uygulamasi vs

D
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
27
27 CEVAP

açılın ben diksiyon eğitmeniyim kalem olayı aslında diksiyon düzelten bir şeyden ziyade bazı sorunlu kullanılan harfleri düzgün söyleme alıştırmasıdır. özellikle s harfinde sorun yaşayan insanlar için çok iyidir. Fakat diksiyon düzeltmek istiyorsa esas yapması gereken yüksek sesli ve yavaş şekilde kelimeleri düzgünce okuyarak alıştırma yapmasıdır. Fakat yine de bir çok yanlış okunan kelime var ki bunları da burda anlatamayacağım çok uzun.

G

İstanbuk anadolu yakasında önerebileceğiniz bir kurs var mı hocam?

Nurbanu Zeytin 4 yıl

ben hakan öztürk medya eğitim merkezinde eğiitim almıştım zamanında. Bir çok hoca vardı o zamanlar. Nazlı tolga, mustafa yolaşan, nurbanu molla, doğan şentürk, veyis ateş vs. Sonra devretti o kurs medya mektebi oldu ama şuan aktif mi bilmiyorum. Hakan öztürkün kendi açtığı bire bir eğitim verdiği yer var şuan ama spikerlik sunuculuk olarak kendisi eğitim veriyor. Çoklu hocalarla daha iyi olacağına inanıyorum kendi açımdan. Bir araştırın isterseniz. Ben şuan herhangi bir kurumla çalışmıyorum o yüzden pek de ilişiğim yok aslında.

Gizem Atukalp 4 yıl

Gizem Atukalp çok teşekkür ederim ss aldım araştıracagım

Nurbanu Zeytin 4 yıl