Diksiyonu geliştirmek için neler yapılabilir?

Diksiyonu gelistirmek icin neler yapilabilir? Googledan baktim da farkli bir yol yok, var mi akliniz da kolay ve etkili diksiyon gelistirme uygulamasi vs

D
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
27
27 CEVAP

diksiyon bilgisi sadece artikülasyon ile mi alakalı? İfade sıralaması, net cümle kurma ile ilgili sorunumuz varsa nasıl çözebiliriz peki? Bunun tek çözümü sanırım bol kitap okumak... Anksiyeteyle savaşmayı öğrenmek de lazım belki. Ya da bir konuşma yapmadan önce 5 kez düşünmek mi lazım?

D

Artikülasyon dışındaki kısım hitabete giriyor sanırım. Anksiyete için "hayatı yeniden keşfedin"i önerebilirim, bir psikoloji kitabı. Hitabet içinse kitap okumak çok yararlı olabilir bence. Ama dinlemek de çok çok önemli zira okurken tonlamaları pek çeşitlendirme şansımız olmayabiliyor.

Beren Etkisi 4 yıl

Diksiyon doğru konuşma, artikülasyon ise ağız, dil, diş, damak, dudak vs gibi konuşma yapılarının doğru kullanılmasıyla oluşan seslendirme diyebiliriz. Ayrıca kitap önerisine katılıyorum, şema terapiyi basitçe anlatan harika bir kitaptır. Hitabet anksiyetesine değil ama genel anlamda anksiyete ve hayat kalitesi için ben de önerebilirim.

Seçil Öcal 4 yıl

teşekkür ederim

Damla Aşcı 4 yıl