Dil mi düşünceyi oluşturur yoksa düşüncemi dili oluşturur?

Dil mi düşünceyi oluşturur ?
Düşünce mi dil i ???

Z
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
59
59 CEVAP

Beyin düşüncesini dille ifade eder ifade edemediğimiz şeyi düşünemeyiz. Hatta insan ana dili ile düşünür çoğu zaman ikinci bir dil öğrense bile. Dil düşünceye yön verir ne kadar çok kelime o kadar düşünce gelişir. Yani beynin dili düşüncedir. Dil konuşmak değildir. Soyut düşüncede dille oluşur. Dil düşünceye hakimdir. Kesinlikle. Yazarken de düşünmüyormuyuz.

B

Düşündüğümüz için yazıyoruz Hatta yazmayı da düşünmeden yapmıyoruz. Şiir mesela kalpten geçen duyguların (acı sevgi nefret) harflere dökülmesi. Hepsini içerde yaşadın dışarı atma yansıtma şeklin yazı. Bi bilgi var onu beyninde tasarlıyosun insanlara aktarmak için yazıyoruz. Siz suan yazarken yazdığınız için düşünmüyorsunuz. Dusuncelerinizi belirtmek için yazıyorsunuz.

Rabia Köşe 5 yıl

Anlamak istemiyorsunuz sanırım yazdıklarınız çok basit bunu herkes anlar. beyin dille düşünür. Dilsiz düşünce olur mu bunu anlamayacak ne var.

Bengü Topalel 5 yıl

Dil düşünceye yön verir düşünce dile değil bu bir idda değil gerçek. Siz düşünceye takmışsınız size iyi düşünceler. Bak düşünce diyorsunuz. Düşünce deyince beyninde bir imge oluşuyor değil mi demek istediğim bu .

Bengü Topalel 5 yıl

Demek istediğinizi biraz geç olsada anladım kizmayin.. Sadece dil deyince somut farklı algilamamdan kaynaklı. Bakış açısı olarak farklı bakmamdan kaynaklı hocam Dili suan beynimde anlamsız olan harflerle bir tutmamdan ileri gelen bir düşünce

Rabia Köşe 5 yıl

Kızmadım canım, estağfirullah ne haddime

Bengü Topalel 5 yıl

Dil dendiğinde bn manasız kelimeleri düşlerken. Siz arşı alâ da ne varsa onlara anlam kazandıran şeyin dil olduğunu söylüyorsunuz İki farklı şey ondan yanlış anlaşılmalar dimi hocam

Rabia Köşe 5 yıl

Çok güzel anlamışsınız çok da güzel anlatmışsınız. Kalbimizden geçenleri bile beynimizde dille anlamlandırırız. Düşünmek beynin faaliyetidir. Tüm hareketlerimiz herşey. Ama dil düşünceye yön verir. Deneyin mesela bir kağıda bişeyler yazın yazdıkça düşünür düşündükçe de yazarsınız.

Bengü Topalel 5 yıl

Düşüncenin bendeki yeri çok farklı Empati kurmasam hayatta sizin dediğiniz manası ile aklımın ucuna gelmez dediğiniz çok mantıklı Dil büyük eşittir düşünce diyelim anlaşalım

Rabia Köşe 5 yıl