Dinden çıkınca dinin yasakladığı şeylerden hala uzak duran var mı?

Dinden çıkan arkadaslar, dine inandiginiz zaman günah diye empoze edilen davranislardan kalan, yikamadiginiz tabulariniz var mi? Misal alkol almamak veya domuz eti yememek gibi?

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
42
42 CEVAP

Domuz eti yememelerinin sebebi dindar olduklarindan degil. Mide bulamdirici.

C

Bu konuda size katılıyorum, dindarken de domuz etini günah olduğu için değil kültürel olarak mide bulandırıcı bulduğumdan yemezdim. Zira midye yerdim/yerim, arada içki içerdim, günah olan bir sürü şeyi daha yapabilirdim ama domuz eti ıyykk diyorum.

Alev Haşim 6 yıl

Domuz eti tavuk etinden farkli degil ki, yaklasik olarak ayni zarrali bakterileri ihtiva ediyorlar ve ikisi de iyi pismezse hastaliga neden oluyor. Domuz da pislik yiyor, tavuk da. Eger domuza igrenc tavuga güzel diyorsanız öğrenilmiş oynargilariniz vsr demektir.

Sinan Sonar 6 yıl

Sinan Sonar bey, siz de hakli olabilirsiniz ama benim malesef aşamadiğım daha doğrusu aşmak da istemediğim (zira çabalamaya gerekli hayati önem arzetmeyen) takıntılarım var. Çocukluğumdan itibaren kültürel olarak alışık olmadığım her türlü hayvansal ürünü yemeyi reddediyorum. Hindi, domuz, oğlak, geyik, yılan, kurbağa, at, eşek, deve vs etlerini yemiyorum. Ama kuzu, koyun, dana, tavuk balık vs yiyorum. Mesela midyeye, kalamara baýilırım ama karides, ıstakoz falan yiyemem.

Alev Haşim 6 yıl

Sorumda tam olarak Sizdeki bu kulturel olan aliskanligin dini yonunu sorguluyorum. Dindar yetismis ve domuz haram diye beynine islenmis kisi dinden ciksa da bilinc alti uzak tutar domuzdan. Tipki sizin ailenizde domuz yeme aliskanligi olmadigindan dolayi geliştirdiğiniz onyargi gibi.. Elsstirmiyorum sizi asla yanlis anlamayin..

Sinan Sonar 6 yıl

Sinan Sonar arastirsan fare ile tavugunda zararlari ayni olabilir. Farenin zararsiz oldugunu bilseniz fare yermisiniz. Dedigim gibi domuzun tuketilmemesinin nedeni din ve saglik degil.

Cuma Kapçak 6 yıl

Fare marketlerde satilan, ciftliklerde yetistirilen vs bir tur olsa neden olmasin? Dogada kalan yilan da yiyor.. Natgeoda mi doscoveryde mi ne izlemistim efsane avcilarinda. Gozlerini baglayip 14 cesit et denettiler. Neredeyse tum etlerin tavuk eti gibi oldugunu soyledi gozleri bagli olanlar. Etlerin ne olduğunu hic bilemediler.

Sinan Sonar 6 yıl

Evet bu konuda Cuma Kapçak beyefendiye daha çok katılıyorum yani domuz konusunda. Ancak diğer durumlarla ilgili zorlandıklarımı zaten yazdım. Yani benim ailemde domuz günah olduğu için değil tamamen iğrenç bulunduğu için yenmezdi çünkü babam daha önceleri bir kaç kez yemiş bana da "tadına bak istersen yersin banane" demişti. Biz pek tabuları olan bir aile değildik.

Alev Haşim 6 yıl

Beyaz etten hiç bir farkı yokki

Okan Bergama 6 yıl

Domuz eti tam pişirilince güzel oluyor

Durukan Postacıoğlu 6 yıl